Ταμείο Ανάκαμψης: Το σχέδιο για επενδύσεις άνω των €50 δισ. που θα αλλάξουν την Ελλάδα

Ταμείο Ανάκαμψης: Το σχέδιο για επενδύσεις άνω των €50 δισ. που θα αλλάξουν την Ελλάδα

Η Ελλάδα δικαιούται 32 δισ. ευρώ από την ΕΕ - Στόχος είναι να κινητοποιηθούν και άλλα 20-25 δισ. ιδιωτικά κεφάλαια - Σε ορίζοντα 6ετίας ο σχεδιασμός

skylakakis
Έτοιμη να καταθέσει στην Κομισιόν το σχέδιό της για ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων ύψους 52 δισ. ευρώ (ή 25% του ΑΕΠ) είναι η κυβέρνηση που ετοιμάζεται παράλληλα για μια σκληρή διαπραγμάτευση προκειμένου να εγκριθεί, ώστε η τελική της πρόταση να υποβληθεί το ερχόμενο Φεβρουάριο και αμέσως μετά να ξεκινήσει η εκταμίευση πόρων.

Στόχος της είναι να αξιοποιηθούν τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης που αναλογούν στην Ελλάδα, αλλά και να κινητοποιηθούν άλλα 20 – 25 δισ. ιδιωτικά κεφάλαια για επενδύσεις που θα γίνουν με ορίζοντα 6ετίας, υπό τη βασική προϋπόθεση φυσικά ότι το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης γίνεται αποδεκτό από την Κομισιόν και ότι υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες για επενδύσεις.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ελληνικό σχέδιο από το πακέτο των 32 δισ., τα 12 δισ. ευρώ προορίζονται για δάνεια προς τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης