CNN: Ο Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε μετοχές 5,5 εκατ. δολαρίων την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο

CNN: Ο Άλμπερτ Μπουρλά πούλησε μετοχές 5,5 εκατ. δολαρίων την ημέρα της ανακοίνωσης για το εμβόλιο

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε ότι η συναλλαγή έγινε βάσει προκαθορισμένου από τον Αύγουστο πλάνου

dr_albert_bourla_pfizer
Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Δρ Άλμπερτ Μπουρλά, πώλησε μετοχές της εταιρείας αξίας εκατομμυρίων δολαρίων την ημέρα που έγινε η ανακοίνωση ότι το εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με τη γερμανική BionTech κατά του κορωνοϊού έχει 90% αποτελεσματικότητα.

Οι μετοχές της Pfizer και της BionTech έκαναν «ράλι» μετά τα θετικά νέα. Η αμερικανική εταιρεία είχε άνοδο 8% τη Δευτέρα και η γερμανική ακόμη περισσότερο, με κέρδη 15%.

Σύμφωνα με το CNN, o Μπουρλά πώλησε 132.508 μετοχές της Pfizer στα 41,94 δολάρια, που σημαίνει ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5,57 εκατ. δολαρίων.

Εκπρόσωπος της Pfizer ανέφερε σε e-mail της στο CNN Business ότι η συναλλαγή έγινε διότι οι μετοχές της εταιρείας έφτασαν σε ένα προκαθορισμένο ύψος τιμής που είχε οριστεί από τον Μπουρλά στις 19 Αυγούστου.

Όταν ρωτήθηκε εάν η Pfizer και ο Μπουρλά σκέφτηκαν να ακυρώσουν την πώληση μετοχών, ώστε να μην δοθεί η εντύπωση ότι «εξαργυρώνουν» τα καλά νέα, η εκπρόσωπος δήλωσε: «Αυτά είναι προκαθορισμένα σχέδια τα οποία διαχειρίζεται τρίτος διαχειριστής μετοχών».

Άλλη μία αξιωματούχος της Pfizer, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Σάλι Σουζμάν, επίσης πώλησε μετοχές τη Δευτέρα στο πλαίσιο προκαθορισμένου σχεδίου. Σύμφωνα πάντα με το CNN, η συναλλαγή αφορούσε 43.662 μετοχές στα 41,94 δολάρια, συνολικής αξίας 1,8 εκατ. δολαρίων.

Πολλά στελέχη πωλούν μετοχές σε προκαθορισμένα διαστήματα για να διαφοροποιήσουν τα χαρτοφυλάκια τους. Εντούτοις, μπορούν να καθυστερήσουν τις πωλήσεις για να αποφύγουν να συμπέσουν με έκτακτα γεγονότα που μπορούν να ενισχύσουν τις μετοχές της εταιρείας.

Κλείσιμο
Η Μπουρλά είπε στον Sanjay Gupta του CNN ότι έμαθε για τα αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου την Κυριακή, μια μέρα πριν από τη δημοσιοποίησή τους.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τι μπορούμε και τι όχι να αγοράζουμε από σήμερα στα σούπερ μάρκετ

Η σφαγή των βιζόν: Μετά τη Δανία... και στην Ολλανδία κρούσματα κορωνοϊού σε φάρμες εκτροφής

Εισηγήσεις για καθολικό lockdown στη Θεσσαλονίκη: Κλείνουν όλα τα σχολεία, απαγόρευση κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης