Ομόλογα: Κάτω από 1% το 10ετές

Ομόλογα: Κάτω από 1% το 10ετές

Παρόλο που στις περισσότερες περιφερειακές αγορές ομολόγων της ευρωζώνης οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν σήμερα ανοδικά τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν στις πιέσεις

dekaetes12
Κάτω από το 1% υποχώρησε εκ νέου σήμερα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, την ίδια ώρα που τα 3/4 σχεδόν από το σύνολο των κρατικών ομολόγων της ευρωζώνης διαπραγματεύονται στη δευτερογενή αγορά με αρνητικές αποδόσεις.

Παρόλο που στις περισσότερες περιφερειακές αγορές ομολόγων της ευρωζώνης οι αποδόσεις των ομολόγων κινήθηκαν σήμερα ανοδικά τα ελληνικά ομόλογα άντεξαν στις πιέσεις.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το νέο κύμα περιοριστικών μέτρων που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας, στρέφουν τους επενδυτές σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις.

Το αρνητικό κλίμα μετριάζεται από τις προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί για το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας από την ΕΚΤ. Ωστόσο το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Yves Mersch αποσαφήνισε σήμερα ότι η ΕΚΤ δεν προτίθεται να προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία στο έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων PEPP, στο οποίο ως γνωστόν μετέχουν και τα ελληνικά ομόλογα. Υπενθυμίζεται ότι μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος η ΕΚΤ έχει αγοράσει ελληνικά ομόλογα ύψους 10 δισ. ευρώ.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές 60 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 28 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 0,94% έναντι 0,63% του αντίστοιχου γερμανικού με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1,57%.

Στην αγορά συναλλάγματος, η οποία κινείται πλέον στη σκιά των αμερικανικών εκλογών, σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζει η ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματεύονταν στα 1,1631 δολ. από το επίπεδο των 1,1656 δολ. που άνοιξε η αγορά. Πάντως, η αβεβαιότητα κυρίως λόγω της έξαρσης της πανδημίας και εν όψει των προεδρικών εκλογών αύριο στις ΗΠΑ ευνοεί το δολάριο το οποίο αποτελεί το κυριότερο παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών (Τζο Μπάιντεν) διατηρεί το προβάδισμα έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Κλείσιμο
Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,1652 δολ.


Ειδήσεις σήμερα:

Στα 1.152 τα νέα κρούσματα - Αρνητικό ρεκόρ με 153 διασωληνωμένους

Ιδρύεται ειδικό σώμα για την προστασία των Πανεπιστημίων

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι πληρωμές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης