Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Παράταση για τις αιτήσεις

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Έως 2/11 ανοιχτή η πλατφόρμα

epidomata
Ως την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου, θα μείνει ανοικτή η πλατφόρμα της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς το οικονομικό επιτελείο αποφάσισε να βελτιώσει τους όρους της έγκρισης αυτών των χαμηλότοκων δανείων.

aade_epistreptea_prokatavoli



Με νέα απόφαση, μπορούν να υποβάλουν αίτηση και οι επιχειρήσεις, που δήλωσαν, μεν, έως την 28η Σεπτεμβρίου στοιχεία εσόδων στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Τα Έσοδά μου», στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ, αλλά δεν είχαν υποβάλει έως αυτήν την ημερομηνία την εκδήλωση ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής.

Έτσι, οι επιχειρήσεις, οι οποίες υπέβαλαν έως τώρα αίτηση που απορρίφθηκε, επειδή δεν είχαν υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος ως τις 28 Σεπτεμβρίου, έχουν τη δυνατότητα να επανυποβάλουν ως την ερχόμενη Δευτέρα και να λάβουν «μερίδιο» από τα 1,2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, βελτιώνονται και οι όροι υπό τους οποίους μια επιχείρηση μπορεί να έχει «κούρεμα» 40% στην επιστρεπτέα προκαταβολή, εφόσον διατηρεί το προσωπικό της για ένα έτος. Η προηγούμενη διατύπωση της υπουργικής απόφασης για την επιστρεπτέα προκαταβολή ουσιαστικά απέκλειε από αυτό το μέτρο τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερο προσωπικό το καλοκαίρι σε σχέση με τους προηγούμενους ή τους επόμενους μήνες.

Με τη νέα διατύπωση, το κριτήριο για τον αριθμό του προσωπικού γίνεται πιο ελαστικό ως προς τον μήνα αναφοράς για τον αριθμό των εργαζομένων. Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά έως και τις 2 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», και τα 534 ευρώ καταβάλλονται στον τραπεζικό λογαριασμό ΙΒΑΝ της δικαιούχου επιχείρησης που δηλώνεται στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση του TAXISnet της ΑΑΔΕ. Η αιτούσα επιχείρηση ενημερώνεται ψηφιακά από την ΑΑΔΕ αναφορικά με την έγκριση ή απόρριψη της αίτησής της.

Ειδήσεις σήμερα:

Οικογενειακή τραγωδία στη Δράμα: Γιος σκότωσε τη μητέρα του μετά από έντονο διαπληκτισμό

Αντετοκούνμπο: Ψάχνει ηθοποιό που θα τον υποδυθεί στην ταινία του

Δείτε βίντεο: Επεισόδια σε διαδήλωση στην Κύπρο για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και το 5G!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης