Wall Street: Μικρές μεταβολές και αξιολόγηση του πακέτου οικονομικής στήριξης

Wall Street: Μικρές μεταβολές και αξιολόγηση του πακέτου οικονομικής στήριξης

Πώς διαμορφώθηκαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall_tuesday
Με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα ολοκλήρωσε σήμερα τη συνεδρίαση η Wall Street, παρουσιάζοντας διαφορετική εικόνα από τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τα οποία σημείωσαν αισθητές απώλειες για 2η συναπτή ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης οι επενδυτές είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν νέα αρνητική εξέλιξη αναφορικά με το νέο πακέτο οικονομικής στήριξης των ΗΠΑ, εν μέσω προβληματισμού και ανησυχιών για την νέα έξαρση του κορωνοϊού.

Παράλληλα μία σειρά από αποτελέσματα και μία εταιρική συμφωνία, δεν κατέστησαν δυνατό να αλλάξει το κλίμα αβεβαιότητας.

Η Microsoft ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street, καθώς τα έσοδά της για το γ΄ τρίμηνο του 2020 αυξήθηκαν κατά 12% στα 37,2 δισ. δολάρια, καθώς η ηγέτιδα στα λογισμικά επωφελήθηκε περισσότερο από τη αλλαγή στην εργασία και τη μάθηση από το σπίτι.

Η μετοχή της φαρμακευτικής Eli Lilly υποχώρησε 6,9%, μετά τη συρρίκνωση των κερδών της το προηγούμενο τρίμηνο, από το αυξημένο κόστος για την ανάπτυξη θεραπείας κατά του κορωνοϊού.

Το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνθηκε περαιτέρω μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η συμφωνία για το πακέτο οικονομικής βοήθειας θα έρθει σε «εβδομάδες», που σημαίνει ότι μια συμφωνία δεν είναι πιθανή πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Η μετοχή της κατασκευάστριας ημιαγωγών Advanced Micro Devices υποχώρησε 4,1%, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας να αγοράσει την Xilinx, σε μια συμφωνία απόκτησης του 100% των μετοχών αντί του ποσού των 35 δισ. δολαρίων. Αντιθέτως η μετοχή της Xilinx πραγματοποίησε άλμα 8,6%, το μεγαλύτερο ποσοστό κέρδους στον S&P 500, η μετοχή της ανταγωνίστριας της AMD, Intel, υποχώρησε κατά 2,3%.

Κλείσιμο
Ο Dow Jones υποχώρησε 0,8%, στις 27.463,19 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,30% στις 3.390,68 μονάδες, ενώ ο Nasdaq πρόσθεσε 0,64%, στις 11.431,35 μονάδες.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Για Ναγκόρνο Καραμπάχ, Συρία και Λιβύη συζήτησαν Λαβρόφ και Τσαβούσογλου

Άρης: Πέντε παίκτες θετικοί στον κορωνοϊό - Προς νέα αναβολή το ματς με τον Αστέρα

Θετική στον κορωνοϊό η Νίκη Κεραμέως
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης