Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρές απώλειες της μετοχής εν αναμονή της απόφασης του ΤΧΣ

Τράπεζα Πειραιώς: Ισχυρές απώλειες της μετοχής εν αναμονή της απόφασης του ΤΧΣ

Ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς εν αναμονή της σημερινής απόφασης από το ΤΧΣ για την πρόταση των τριών μεγαλύτερων μετόχων της, που πρώτο αποκάλυψε το newmoney.gr, για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

trapeza-peiraios-2
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την πρόταση Paulson, Μυστακίδη και Bienville Capital για αύξηση κεφαλαίου 800 εκατ. ευρώ στην Πειραιώς, στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Η απόφαση αναμένεται αργά το απόγευμα και χωρίς κανείς να είναι σε θέση να προδικάσει το αποτέλεσμα οι πιθανότητες είναι να απορριφθεί. Ο λόγος είναι ότι η πρόταση των μετόχων για αύξηση προϋποθέτει την μετατροπή των CoCos σε μετοχές.

Δηλαδή, το Δημόσιο θα πρέπει από το σημερινό ποσοστό του 26,5% να αυξήσει τη συμμετοχή του στο 61% και στη συνέχεια να την μειώσει δραματικά με την πραγματοποίηση της αύξηση των 800 εκατ. ευρώ. Σε μία τέτοια περίπτωση όμως σύμφωνα με ορισμένους νομικούς κύκλους είναι πιθανόν να προκύψουν ακόμα και ζητήματα απιστίας. Για αυτό και θεωρείται ότι το πιθανότερο αποτέλεσμα από τη σημερινή συνεδρίαση θα είναι η απόρριψη της πρότασης.

Την ίδια ώρα η μετοχή της Τράπεζας υφίσταται ισχυρές απώλειες στη σημερινή συνεδρίαση μετά την γνωστοποίηση της πρότασης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από τους τρεις μεγαλύτερους μετόχους της, συμπαρασύροντας και τις μετοχές των υπόλοιπων τραπεζών

Συγκεκριμένα η μετοχή της Πειραιώς σημειώνει πτώση κατά -24,05% στα 0,7 ευρώ, ενώ η μετοχή της Eurobank υποχωρεί κατά -5,88%, η μετοχή της Alpha Bank κατά 5,94%, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας κατά -4,35%, ενώ οι απώλειες συνολικά για τον τραπεζικό δείκτη πλησιάζουν το 8%.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

Ειδήσεις σήμερα: 

«Έγκλημα στα Κύθηρα»: Καταδικάστηκαν σε ισόβια για φόνο και το θύμα.... ζούσε

Ρόδος: «Ο γυναικολόγος βογκούσε σαν να έκανε σεξ» - Σοκάρουν τα αποσπάσματα από τις 17 μηνύσεις

Πάνος Καλλίτσης - Έλενα Χριστοπούλου: Ο πόλεμος της τρίχας - Από τον γάμο, στο διαζύγιο και τα εξώδικα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης