Συγγνώμη, λάθος από Τρόικα

Συγγνώμη, λάθος από Τρόικα

Εκφράζουν τη λύπη τους για «τη διαφορετική εντύπωση» που -όπως τόνισαν- σχηματίστηκε…

Συγγνώμη, λάθος από Τρόικα
Συνεχίστηκε και σήμερα το θρίλερ με την έκδοση ανακοινώσεων μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα – προφανώς επειδή όλες λειτουργούν με "ώρα Ουάσιγκτον" για να μιλήσουν με τον ο κ. Ντομινίκ Στρος Καν.

Έτσι, με ανακοίνωσή τους που εξέδωσαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, οι επικεφαλής των ελεγκτών της Τρόικα εξέδωσαν ανακοίνωση-απάντηση στην μεταμεσονύχτια ανακοίνωση Πεταλωτή, που εκδόθηκε στις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στην επιστολή τους οι ελεγκτές εκφράζουν τη λύπη τους για τις λάθος εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν από τη συνέντευξη της Παρασκευής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Κλείσιμο
«Με το πέρας της κοινής αποστολής μας, χθες (σσ: Παρασκευή), διαπιστώσαμε ότι το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας παραμένει σε καλό δρόμο. Επισημάναμε επίσης ότι συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά την Κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων της, δηλαδή της δημοσιονομικής σταθεροποίησης και της αποκατάστασης της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, όπως αποτυπώνεται και στο Μνημόνιο επί του προγράμματος.

Η συνεργασία μας σε αυτήν την προσπάθεια βασιζόταν πάντα και εξακολουθεί να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Οι τρεις Οργανισμοί μας σέβονται απόλυτα τις αρμοδιότητες και τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης σε όλους τους τομείς λήψης οικονομικών αποφάσεων, ο δε ρόλος μας συνίσταται στην παροχή συμβουλών και υποστήριξης προς την Κυβέρνηση μέσω της εξέτασης εναλλακτικών λύσεων κατά τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Είναι λυπηρό εάν κάποια στιγμή σχηματίστηκε διαφορετική εντύπωση. Αναγνωρίζουμε τις δύσκολες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και σεβόμαστε απόλυτα τις αξιοσημείωτες προσπάθειες που καταβάλλει ο ελληνικός λαός. Εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες αυτές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης