Wall Street: Απώλειες μετά την άνοδο της ανεργίας

Wall Street: Απώλειες μετά την άνοδο της ανεργίας

Πώς διαμορφώθηκαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall_thu
Πτωτικά και σήμερα κινήθηκε η Wall Street, σε καμία περίπτωση όμως δεν σημείωσε τις βαριές απώλειες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με την άνοδο των εβδομαδιαίων νέων αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, να ενισχύει ξανά τις ανησυχίες σχετικά με την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Ο δείκτης μεταβλητότητας VIX, ή αλλιώς δείκτης φόβου, έφθασε σε υψηλό εβδομάδας, καθώς οι 3 βασικοί δείκτες της Wall Street υποχώρησαν για 3η συναπτή ημέρα.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο δύο μηνών, προκαλώντας φόβους ότι η πανδημία του κορωνοϊού έχει προκαλέσει μακροχρόνια ζημιά στην αμερικανική αγορά εργασίας.

Στην τελευταία προσπάθεια να δοθεί λύση σχετικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να αυξήσει το νομοσχέδιο ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων, ωστόσο η πρόταση απορρίφθηκε από τον Δημοκρατικό ηγέτη της πλειοψηφίας στη Γερουσία Μίτς ΜακΚόνελ.

Με λιγότερες από 20 ημέρες μέχρι τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Τραμπ και ο Δημοκρατικός αντίπαλος Τζο Μπάιντεν ρίχνονται στη μάχη του προεκλογικού αγώνα, με ομιλίες μετά την ακύρωση του 2ου τηλεοπτικού debate.

Μια κυβέρνηση υπό τον Μπάιντεν, σε συνδυασμό με μια Γερουσία ελεγχόμενη από τους Δημοκρατικούς, θα σήμαινε πιθανώς μεγαλύτερα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης. Ωστόσο, ο Μπάιντεν αναμένεται επίσης να αυξήσει τους φόρους.

Κλείσιμο
Η εστίαση επικεντρώνεται στα εταιρικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο, με τους αναλυτές πλέον να κάνουν λόγο για υποχώρηση των κερδών κατά 19%, από τις εκτιμήσεις της 1η Ιουλίου για πτώση 25%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv.

Ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,07% στις 28.494,20 μονάδες, ο S&P 500 απώλεσε 0,15% στις 3.483,34 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποδυναμώθηκε 0,47% στις 11.713,87 μονάδες.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 20 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε 59 νέα υψηλά και 32 νέα χαμηλά.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα 8,1 δισ. μετοχές, σε σύγκριση με τον μέσο όρο των 9,6 δισ. κατά τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης