Wall Street: Συνεχίστηκαν οι απώλειες

Πώς διαμορφώθηκαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall
Σε καθοδική πορεία παρέμεινε σήμερα η Wall Street, με τις εξελίξεις αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας να διαμορφώνει το κλίμα για άλλη μία φορά στο αμερικανικό χρηματιστήριο, την ώρα που τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2020, στέλνουν διφορούμενα μηνύματα.

Σήμερα ήταν τα σχόλια του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν ότι πιθανότατα δεν θα υπάρξει συμφωνία πριν τις εκλογές της 3η Νοεμβρίου αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης, που ανέδειξε εκ νέου αβεβαιότητα σχετικά με την ανάκαμψη της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

«Σε αυτό το σημείο θα είναι δύσκολο να έχουμε κάτι πριν από τις εκλογές και να το ψηφίσουμε, δεδομένου ότι βρισκόμαστε σε λεπτό σημείο ισορροπίας , ωστόσο θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε αυτά τα ζητήματα» δήλωσε ο Μνούτσιν κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο.

Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 0,58%, στις 28.514 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 0,66% στις 3.488,67 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 0,80% στις 11.768,73 μονάδες.

Οι μετοχές των Bank of America και Wells Fargo υποχώρησαν σχεδόν 4% και 5%, αντίστοιχα, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα, ενώ της Goldman Sachs σημείωσε άνοδο 0,5%, καθώς ανέφερε αύξηση κατά 94% στα κέρδη του γ΄ τριμήνου.

Τα έως τώρα αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών για το προηγούμενο τρίμηνο κατά μέσο όρο είναι βελτιωμένα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, σε ένα τρίμηνο που θα δείξει πόσο σοβαρά έχουν πληγεί οι αμερικανικές εταιρείες από την πανδημία. Οι αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη στο γ΄ τρίμηνο θα υποχωρήσουν κατά 19% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, από τη συρρίκνωση 25% που προέβλεπαν την 1η Ιουλίου.

Κλείσιμο
Οι χρηματαγορές έχουν επίσης αρχίσει να προεξοφλούν την προοπτική της επικράτησης των Δημοκρατικών, όπως αναφέρουν αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων. Ενώ πολλοί επενδυτές θεωρούν πιο πιθανό ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν να αυξήσει τους φόρους, επισημαίνουν όλο και περισσότερο τα πιθανά οφέλη μιας δυνητικής προεδρίας του, με μεγαλύτερες δαπάνες για υποδομές και λιγότερη αβεβαιότητα αναφορικά με το παγκόσμιο εμπόριο.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 22 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέα χαμηλό, με τον Nasdaq να καταγράφει 106 νέα υψηλά και 10 νέα χαμηλά.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης