Ακόμη και στις 1.700 μονάδες υπάρχουν λύσεις…

Ακόμη και στις 1.700 μονάδες υπάρχουν λύσεις…

Τα περισσότερα χαρτιά του εικοσάρη καταγράφουν ικανοποιητικές αποδόσεις

Ακόμη και στις 1.700 μονάδες υπάρχουν λύσεις…
Η μάχη μεταξύ των τοποθετημένων μεσοπρόθεσμα και των αποκαλούμενων σορτάκηδων συνεχίζεται, ωστόσο η αγορά έπιασε τις 1.700 μονάδες, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει απόδοση 19% από την αρχή της χρονιάς.

Την ίδια στιγμή, τα περισσότερα χαρτιά του εικοσάρη καταγράφουν ικανοποιητικές αποδόσεις 32% (ΟΤΕ - Κύπρου), 30% Μυτιληναίος, 28% Εθνική - Ελληνικά Πετρέλαια - MIG.

Όμως, ελάχιστες μετοχές, όπως η Τράπεζα Πειραιώς (είχε την μεγάλη αύξηση κεφαλαίου) και ο Τιτάνας (έχει τσιμεντοβιομηχανίες στην Αίγυπτο), εμφανίζουν αρνητικές αποδόσεις με 14% και 3% απώλειες αντίστοιχα. Τέτοιες τιμές και κινήσεις για τους γνωρίζοντες τα παράγωγα είναι βούτυρο στο ψωμί τους.

Παρά το γεγονός ότι η Τράπεζα Πειραιώς εισάγει σήμερα τις νέες μετοχές από την αύξηση κεφαλαίου της (κατά 2/3 περισσότερες από το παρελθόν), ένας παίκτης παραγώγων - όπως αναφέρουν χρηματιστές θα πόνταρε σε μια ανοδική κίνηση της Πειραιώς ανεξάρτητα της κίνησης της αγοράς.

Κι αυτό γιατί η αγορά έχει ανέλθει στις 1.690 μονάδες και η μετοχή της Πειραιώς διαπραγματεύεται με δείκτη 250 μονάδες χαμηλότερα, δηλαδή στις 1.450 μονάδες.
Κλείσιμο

Επειδή δε λεφτά δεν υπάρχουν (καινούρια χρήματα) στην αγορά οι επενδυτές και όλοι όσοι ασχολούνται με το χρηματιστήριο ψάχνουν κινήσεις για να σημειώσουν κάποια κέρδη πέρα από τις κινήσεις της αγοράς.

Προσοχή, όμως, τα όσα αναφέρουμε αφορούν επαγγελματίες της αγοράς, διότι όποιος παίζει στα παράγωγα γνωρίζει τους κινδύνους και την πιθανότητα απώλειας των κεφαλαίων.

Επειδή η αγορά βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο (1.690 μονάδες) όπου λογικά θα δοκιμάσει μια διόρθωση, οι όποιες κινήσεις απαιτούν μεγάλη προσοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης