Wall Street: Άνοιγμα τριμήνου με κέρδη

Wall Street: Άνοιγμα τριμήνου με κέρδη

Πώς διαμορφώθηκαν οι μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall
Με το δεξί μπήκε στον καινούργιο μήνα άλλα και στο καινούργιο τρίμηνο, το τελευταίο για το 2020 η Wall Street, με τη θετική αύρα από την πρόοδο που σημειώνεται στις συνομιλίες αναφορικά με το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, να στέλνει υψηλότερα τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες.

Η Wall Street έκλεισε ψηλότερα στο τέλος μιας συνόδου whipsaw την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές έκαναν αισιόδοξες και απαισιόδοξες ειδήσεις σχετικά με την πρόοδο των συνομιλιών για την τόνωση της Ουάσιγκτον εν μέσω ενδείξεων επιδείνωσης της οικονομικής ανάκαμψης από την ύφεση της πανδημίας, που τώρα εισέρχεται στον ένατο μήνα.

Οι S&P 500 και Nasdaq έλαβαν και πάλι το μεγαλύτερο μέρος της στήριξής τους από τις μετοχές των Big Tech, με αυτές των Amazon, Microsoft και Apple να προσφέρουν τη μεγαλύτερη ώθηση.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,13%, για να κλείσει στις 27.816,9, μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,53%, στις 3.380,8 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,42%, στις 11.326,51.

Από τους 11 βασικούς κλάδους του S&P 500, οι 7 ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση σε θετικό έδαφος, με τον μεσιτικό κλάδο να παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα και τον ενεργειακό τη χειρότερη.

Οι αναλυτές επί του παρόντος αναμένουν τα κέρδη για τον S&P 500 να μειώνονται συνολικά κατά 21,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Refinitiv.

Κλείσιμο
Απώλειες 3,5% κατέγραψε η μετοχή της Exxon Mobil, μετά την ανακοίνωση μεγαλύτερων του αναμενομένου ζημιών για το γ΄ τρίμηνο του 2020, εξαιτίας της υποχώρησης των τιμών του πετρελαίου και ταυτόχρονα και της ζήτησης.

Στον αντίποδα η μετοχή της εταιρείας λιανικής πώλησης οικιακών ειδών Bed Bath & Beyond εκτινάχθηκε κατά 25,1%, μετά την ανακοίνωση ικανοποιητικών αποτελεσμάτων για το τρίμηνο που μόλις ολοκληρώθηκε, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης των διαδικτυακών πωλήσεων.

Με άνοδο 1,6% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η μετοχή της Boeing, μετά την δοκιμαστική πτήση του αρχηγού της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας των ΗΠΑ του καθηλωμένου 737 MAX, από την οποία δήλωσε ικανοποιημένος.

Ο S&P 500 δημοσίευσε 12 νέα υψηλά 52 εβδομάδων και κανένα νέο χαμηλό, με τον Nasdaq να καταγράφει 67 νέα υψηλά και 40 νέα χαμηλά.

Η όγκος των συναλλαγών έφθασε τα 9,55 δισ. μετοχές, σε σχέση με τον μέσο όρο των 10,06 δισ. μετοχών κατά τις τελευταίες 20 ημέρες διαπραγμάτευσης.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

ΝΑΤΟ: Συμφωνία Ελλάδας - Τουρκίας για μηχανισμό αποτροπής συγκρούσεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Αντιδράσεις για το «Ινσαλάχ» του Μπάιντεν στο ντιμπέιτ

GNTM: Ο φωτογράφος της πρώτης δοκιμασίας απαντά στον... σάλο για τις γυμνές πόζες



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης