Wall Street: Απώλειες πριν το debate Τραμπ-Μπάιντεν

Wall Street: Απώλειες πριν το debate Τραμπ-Μπάιντεν

Πώς «έκλεισαν» οι τρεις μεγάλοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

wall
Η αναμονή του επικείμενου πρώτου debate μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν καθώς και η ανάκαμψη των ανησυχιών για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού κυριάρχησαν στη σημερινή συνεδρίαση βάζοντας τέλος στο τριήμερο ανοδικό σερί των δεικτών.

Ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,48% στις 27.452 μονάδες. Ο S&P500 με τις ίδιες απώλειες έκλεισε στις 3.335 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,29% στις 11.085 μονάδες.

Και οι τρεις δείκτες είχαν σημειώσει κέρδη στις προηγούμενες τρεις συνεδριάσεις και παρά τη σημερινή υποχώρηση διατηρούνται σε θετικό έδαφος σε επίπεδο εβδομάδας.

Στο επίκεντρο των επενδυτών το επικείμενο πρώτο debate των δύο υποψηφίων για την αμερικανική προεδρία με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα στον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, ενώ το θέμα των φορολογικών στοιχείων του Προέδρου Τραμπ που αποκάλυψαν οι New York Times παραμένει στην επικαιρότητα.

Παράλληλα η επικεφαλής των δημοκρατικών στη Γερουσία Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι οι Δημοκρατικοί θα προτείνουν ένα νέο πρόγραμμα τόνωσης ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων, μικρότερου από τα αρχικά 3 τρισ. αλλά μεγαλύτερο από την πρόταση των Ρεπουμπλικανών.

Την ίδια στιγμή ανακάμπτουν και οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας με τον Άντονι Φάουτσι να δηλώνει σήμερα ότι τα πράγματα για τις ΗΠΑ «δεν είναι καλά» καθώς πλησιάζει ο χειμώνας.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Εκλογές ΗΠΑ: Μπάιντεν «δείχνουν» οι δημοσκοπήσεις λίγο πριν το καθοριστικό πρώτο debate

Αρμενία: Με πύραυλο «Amraam» η κατάρριψη του SU -25

Με πλούσιο ανθρωπιστικό έργο ο εμίρης του Κουβέιτ που πέθανε σε ηλικία 91 ετών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης