Ελλάκτωρ: Πώς οι Ολλανδοί γίνονται ο ρυθμιστής των κατασκευών στην Ελλάδα

Ελλάκτωρ: Πώς οι Ολλανδοί γίνονται ο ρυθμιστής των κατασκευών στην Ελλάδα

Το call option, οι στόχοι και ο ρόλος του ισχυρού επενδυτικού fund στην επόμενη μέρα

ellaktor-grafeia
Όσοι προεξοφλούν τις καταιγιστικές εξελίξεις που σηματοδοτεί για τον όμιλο Ελλάκτωρ, η χθεσινή ανακοίνωση για την απόκτηση με Call Option από την Ολλανδική Reggeborgh Invest του 12,5% των μετοχών, επισημαίνουν την εντυπωσιακή ρελάνς που έκανε στο ταμπλό του χρηματιστηρίου η μετοχή, η οποία έκλεισε με άνοδο 29,9%, δείχνοντας ότι η αγορά αντιδρά θετικά στις μετοχικές εξελίξεις που αναμένεται να ανακατέψουν την τράπουλα των κατασκευών στην Ελλάδα και να σημάνουν την αλλαγή πορείας.

Ο Ολλανδικός όμιλος που την τελευταία διετία έχει κάνει αισθητή την παρουσία στον τομέα των υποδομών στη χώρα μας, εξαγοράζοντας το 30,2% της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πρόκειται να αποκτήσει στην Ελλάκτωρ το ποσοστό που ανήκει σήμερα στον κ. Λεωνίδα Μπόμπολα. Το Ολλανδικό fund, που ελέγχεται από την πανίσχυρη οικογένεια Βέσελς μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης μέσα σε 180 ημέρες από την 10η Σεπτεμβρίου 2020, μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2021.

Συμπωματικά η συμφωνία για την απόκτηση δικαιώματος προαίρεσης μετοχών, η οποία κατά πληροφορίες κοινοποιήθηκε στην διοίκηση της Ελλάκτωρ την Τρίτη, επισφραγίστηκε ανήμερα της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων του μεγάλου επιχειρηματικού ομίλου.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Ερευνάται το ενδεχόμενο εμπρησμού στον Έβρο - 15 φωτιές σε μόλις 48 ώρες

«Spy Game» - Ο χορός των κατασκόπων στην Ελλάδα: Άγνωστες ιστορίες με Αμερικανούς, Τούρκους, Μοσάντ και... ξανθιές καλλονές

Απαράδεκτη φραστική επίθεση οδηγού σε γυναίκες που επέβαιναν στο λεωφορείο - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης