Ενοίκια: Μειώσεις 40% και στο εποχικό τουριστικό λιανεμπόριο

Ενοίκια: Μειώσεις 40% και στο εποχικό τουριστικό λιανεμπόριο

Eπιπλέον 1 δισ. ευρώ χρηματοδότηση για τις εμπορικές επιχειρήσεις - Τι συμφωνήθηκε μεταξύ ΕΣΕΕ, Γεωργιάδη και Βεσυρόπουλου

katastimata_0
Επέκταση της πρόσφατης απόφασης για δίμηνη παράταση της μείωσης ενοικίου κατά 40%, ώστε να περιλαμβάνει και το τουριστικό εποχικό εμπόριο, ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Η δέσμευση αυτή ήταν το αποτέλεσμα των επαφών που είχε εχθες το προεδρείο της ΕΣΕΕ, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, σε συνεννόηση και με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Ωστόσο ο εμπορικός κόσμος επιμένει στην ανάγκη για πλήρη επέκταση της έκπτωσης σε ολόκληρο το λιανεμπόριο, το οποίο «σήκωσε ρολά» τον Μάιο, αλλά ακόμα δεν έχει εισπράξεις αναλόγων των ενοικίων που καταβάλλουν. Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ζήτησε κρατική επιδότηση των ενοικίων του συνόλου των εμπορικών επιχειρήσεων σε ποσοστό 40% έως το τέλος του έτους.

Ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΣΕΕ για επέκταση όλων των θετικών μέτρων του τουρισμού και στις εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύτηκε πως θα υπάρξει ενίσχυση των κονδυλίων που διανέμει το ΤΕΠΠΙΧ ΙΙ προς τις επιχειρήσεις κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν όλες οι εγκεκριμένες αιτήσεις οι οποίες, παρότι είχαν εγκριθεί, δεν είχαν κανοποιηθεί λόγω εξαντλήσεως των κονδυλίων.

Σχετικά με το νέο πλαίσιο των μικροπιστώσεων, εκ μέρους της ΕΣΕΕ τέθηκε η ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής του και ο υπουργός Ανάπτυξης δεσμεύθηκε ότι η σύσταση των νέων σχημάτων που θα χρηματοδοτούν την πραγματική οικονομία θα προχωρήσει τους αμέσως επόμενους μήνες, έτσι ώστε οι πρώτες δανειοδοτήσεις να ξεκινήσουν εντός του 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοιός: Τα «σκληρά» στοιχεία που οδήγησαν στο τέλος των πανηγυριών – Τα επόμενα βήματα

Η ΕΕ εξετάζει κυρώσεις, η Τουρκία το χαβά της για Αγιά Σοφιά και ανατολική Μεσόγειο

O μπακάλης που έγινε ο βασιλιάς της Μυκόνου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης