Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με απώλειες στην αγορά της Αθήνας

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με απώλειες στην αγορά της Αθήνας

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 630,72 μονάδες χάνοντας 0,36%

xrimatistirio1-1
Ο “μεγάλος” ασθενής του ελληνικού χρηματιστηρίου, οι τράπεζες, πίεσαν για μια ακόμα συνεδρίαση την αγορά, με αποτέλεσμα η οδός Αθηνών να παραμένει απούσα από τα κέρδη των διεθνών αγορών.

Τελικώς, από μια πτώση η οποία έφθασε έως και 1,47%, οι απώλειες περιορίστηκαν και ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 630,72 μονάδες χάνοντας 0,36%.

Την ίδια ώρα η Γερμανική αγορά κέρδιζε 0,70% εν όλες οι ευρωπαϊκές αγορές σημείωναν άνοδο πάνω από 1%, εν όψει της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Συνόδου.

Πέραν του γνωστού προβλήματος των τραπεζών στην ελληνική αγορά λειτούργησαν σήμερα οι αυτόματοι πωλητές ( Dma) που πραγματοποιούν πολλές πράξεις με λίγα τεμάχια. Το αποτέλεσμα ήταν η πτώση να φθάσει έως 10% και στο κλείσιμο η πτώση περιορίστηκε σημαντικά.

Eδώ κι εβδομάδες οι τραπεζικές μετοχές δεν βγάζουν το ενδιαφέρον της προηγούμενης περιόδου – ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι συνολικά η ελληνική αγορά δεν μπορεί να προεξοφλήσει κάτι θετικό ως οικονομία.

Δεν είναι δηλαδή υπεύθυνες για όλα τα δεινά οι τράπεζες, αλλά το σύνολο της οικονομίας – όταν ένα χρηματιστήριο παύει να δίνει αποδόσεις και υποαποδίδει.

Κλείσιμο
Το ερώτημα όλων πλέον είναι πως θα αντιδράσει η ελληνική αγορά, όταν αρχίσουν να δημοσιεύονται τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα στο εξωτερικό – κι αυτό παρασύρει σ νέα πτώση την οδό Αθηνών.

Για έβδομη συνεχή συνεδρίαση η ελληνική αγορά παραδόθηκε στους πωλητές ενω σήμερα εμφανίστηκαν μετά από καιρό και τα “αυτόματα” μηχανάκια που πραγματοποιούν αγορές σε μετοχές ( Dma Direct market access ).

H μετοχή της Eurobank έχασε 1,27% στα 0,39 ευρώ, με 8,1 εκατ,. Μετοχές. Πτώση 2,98% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,27 ευρώ. Με πτώση 2,55% η Alpha bank στα 0,604 ευρώ και 7,55 εκατ. μετοχές. Με άνοδο 2,42% ο ΟΤΕ στα 12,25 ευρώ – και 3 πακέτα 750 χιλ. Μετοχών σε τιμές 12,.14 – 12,025 και 12,01 ευρώ. Πτώση1,84% ο ΟΠΑΠ στα 8,53 ευρώ. Με οριακή άνοδο η ΔΕΗ στα 3,588 ευρώ. Κέρδη 2,07% ο Σαράντης στα 8,37 ευρώ.


Ειδήσεις σήμερα

Ανησυχία για τις «αναζωπυρώσεις» του κορωνοϊού - Σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου

Δικαιολογίες Παππά για την Company της Κύπρου

Σοκ στην παγκόσμια κοινότητα: Αυτοκτόνησε ο 27χρονος εγγονός του Έλβις Πρίσλεϊ!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης