Χρηματιστήριο Αθηνών: «Καμπανάκι» κινδύνου με πέμπτη μέρα απωλειών

Χρηματιστήριο Αθηνών: «Καμπανάκι» κινδύνου με πέμπτη μέρα απωλειών

Προβληματισμός σε Έλληνες και ξένους επενδυτές για την αδιαφορία για την ελληνική αγορά - Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 636,84 μονάδες χάνοντας 0,66%

xrimatistirio__1_
Οι ξένοι επενδυτές κτυπούν το «καμπανάκι» επί πέντε ημέρες, αλλά ουδείς λαμβάνει το ανησυχητικό μήνυμα ότι η ελληνική αγορά δεν προεξοφλεί τίποτε για την ελληνική οικονομία.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 636,84 μονάδες χάνοντας 0,66%. Η πέμπτη συνεχόμενη αρνητική συνεδρίαση και, κυρίως, η αδιαφορία για την ελληνική αγορά προβληματίζει ξένους και Έλληνες επενδυτές.

Χρειάζεται τόσο η κυβέρνηση, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες να αναζητήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν «πουλά» στο εξωτερικό η ελληνική ιστορία.

Προ του κορωνοϊού ήταν τα κόκκινα προβληματικά δάνεια. (σ.σ τα οποία θα είναι περισσότερα μετά τα μορατόρια που αποφασίστηκαν). Σήμερα επίσης κι ενώ μια τράπεζα ανακοινώνει τις προσφορές για πακέτο κόκκινων δανείων δεν υπάρχει κανένα bid (ζήτηση) για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές.

Συνεπώς, κάτι λάθος γίνεται. Κι αυτό αφορά ίσως και το οικονομικό μείγμα της κυβέρνησης. Με τον ιό οι ξένοι επενδυτές έχουν μπερδευτεί για τα επιδόματα και ποια επίδραση θα έχουν στην οικονομία. Περιμένουμε, επίσης, το πόρισμα της Επιτροπής των Σοφών στο οποίο υποτίθεται ότι περιγράφονται - λιτά όπως αναφέρεται – οι στόχοι μεταξύ των οποίων και η πράσινη ανάπτυξη. Κι όμως ποσώς ενδιαφέρονται για τα κεφάλαια που θα δαπανήσει η κυβέρνηση. Όλα αυτά τα βλέπουν ως «κυβερνητικές δαπάνες». Συμπερασματικά, οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να αφορούν μόνο τον Μεγάλο Περίπατο ή το νομοσχέδιο για τις πορείες.

Οι ξένοι επενδυτές αδιαφορούν για την Αθήνα και περιμένουν να δουν αλλαγές που θα μεταρρυθμίζουν την οικονομία.

Αυτές δεν έρχονται εξ ου και η ελληνική αγορά δεν προεξοφλεί τίποτε για το 2021, όπως συμβαίνει στα ξένα χρηματιστήρια.

Η μετοχή της Eurobank έχασε 0,99% στα 0,399 ευρώ. Με πτώση 2,75% η Εθνική Τράπεζα στα 1,2215 ευρώ. Βουτιά 4, 85% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 1,335 ευρώ. Κέρδη 1,40% για την Aegean στα 3,985 ευρώ. Πτώση 2,88% για τον ΟΤΕ στα 11,81 ευρώ. Κέρδη 1,77% για τον ΟΠΑΠ στα 8,64 ευρώ. Με πτώση 2,41% η Motor Oil στα 12,79 ευρώ. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 54,5 εκατ. ευρώ.



Ειδήσεις σήμερα:

Άνοδος 30 θέσεων για το ΕΚΠΑ στην παγκόσμια κατάταξη του CWUR

Βέλγιο: Μην κοιτάτε τη λίστα που είχε την Ελλάδα «πορτοκαλί» - Δεν είναι ανανεωμένη

Νάγια Ριβέρα: Αγνοείται η ηθοποιός του «Glee» - Μόνος του σε σκάφος βρέθηκε ο 4χρονος γιος της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης