«Τουρισμός για όλους»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής

«Τουρισμός για όλους»: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής

Δείτε τις ημερομηνίες που θα γίνονται οι αιτήσεις με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ - Αναλυτικά όσα πρέπει να γνωρίζετε

koinonikos_tourismos
Τη δυνατότητα  να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα «Τουρισμός για Ολους» έχουν ήδη από το βράδυ της Δευτέρας, 29/06, οι δικαιούχοι. 

Χθές άνοιξε η πλατφόρμα για τις δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων στο πρόγραμμα, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού για να ενισχύσει τους συμμετέχοντες να κάνουν διακοπές στη χώρα μας από τον Ιούλιο ως και το τέλος του έτους. Μέσω του «Τουρισμός Για Όλους» επιδοτείται η διαμονή σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι προσφέροντας ειδικές τιμές.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων, η υποβολή των οποίων θα ολοκληρωθεί την Κυριακή, 5 Ιουλίου, θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr. Δικαιούχοι είναι όλα τα φυσικά πρόσωπα τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018.

Οι αιτήσεις θα γίνονται με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ στις εξής ημερομηνίες:

•          Δευτέρα, 29 Ιουνίου και Τρίτη, 30 Ιουνίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 0 - 1 - 2
•          Τετάρτη, 1η Ιουλίου – ΑΦΜ που τελειώνουν σε 3 - 4 - 5
•          Πέμπτη, 2 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 6 - 7
•          Παρασκευή, 3 Ιουλίου – ΑΦΜ που λήγουν σε 8 - 9
 
Υπολογίζεται ότι θα δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε όλη τη χώρα.

Χρήσιμες ερωτήσεις κι απαντήσεις για τους δικαιούχους

-Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;

Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www . tourism 4 all . gov . gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www . oaed . gr.

-Ποια είναι τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα Τουρισμός για όλους;

Κλείσιμο
Ως «Δικαιούχοι» του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 ορίζονται: Ι. Φυσικά πρόσωπα/ άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή βρίσκονται εν διαστάσει ή είναι διαζευγμένα, τα οποία έχουν υποβάλει Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων για το φορολογικό έτος 2018. Ειδικά για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση χωριστής δήλωσης. Ως οικογενειακό εισόδημα υπολογίζεται το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 43Α του ν. 4172/2013, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του.

Μεταξύ όσων πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση από την οποία θα προκύψουν οι δικαιούχοι του προγράμματος.

-Ποια είναι τα εισοδηματικά κριτήρια;

ΑΤΟΜΙΚΟ (+ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ +ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ
16.000
28.000
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ
17.500
29.500
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ
19.000
31.000
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ
21.000
33.000
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
26.000
38.000

Ποιοι μπορούν να είναι ωφελούμενα μέλη;

Ως «Ωφελούμενα μέλη» των δικαιούχων του προγράμματος είναι:

α) τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών.
β) τα τέκνα του δικαιούχου, ανεξαρτήτου ηλικίας, με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία,
γ) ο/η σύζυγος του δικαιούχου ή το πρόσωπο που έχει συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με αυτόν.
δ) οι συνοδοί δικαιούχων ή ωφελουμένων των ως άνω περιπτώσεων β’ και γ' ανηκόντων στην κατηγορία ατόμων με νοητική ή σωματική αναπηρία τουλάχιστον 67%, και μόνο στην περίπτωση που υπάρχει αναγκαιότητα συνοδείας και αυτή προκύπτει από τον νόμο και αποδεικνύεται από σχετική βεβαίωση (όταν απαιτείται), όπως αυτή προσδιορίζεται στα δικαιολογητικά συμμετοχής στην παρούσα Πρόσκληση.

-Τι θα χρειαστώ για να κάνω την αίτηση;

- Πρόσβαση σε Η/Υ - κινητό
- Ενεργούς κωδικούς taxisnet (σε περιπτώσεις οικογένειας του υπόχρεου υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.
- Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του δικαιούχου και των ωφελουμένων μελών της οικογένειάς του.

-Ποιος από τους δύο συζύγους υποβάλλει την αίτηση;

Σε περίπτωση συζύγων την αίτηση υποβάλλει ο υπόχρεος υποβολής δήλωσης φορολογικής δήλωσης φυσικών προσώπων, ο έτερος μπορεί να καταχωρηθεί ως ωφελούμενος του προγράμματος.

-Θα πρέπει να δηλώσω το κατάλυμα που θα επιλέξω από τώρα;

Η επιλογή του καταλύματος γίνεται μεταξύ των καταλυμάτων που θα ενταχθούν στο Μητρώο Παρόχων και αφού έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος του προγράμματος. 

-Πού θα βρώ τον κατάλογο των καταλυμάτων;

Ο κατάλογος με το Μητρώο Παρόχων θα αναρτηθεί μετά την ολοκλήρωση της υποβολής και του ελέγχου των αιτήσεων τους, και να είναι προσβάσιμος μέσω της εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr. Θα γίνει σχετική ανακοίνωση.

-Εχω πάρει επιταγές τουρισμού πέρυσι. Μπορώ να συμμετάσχω;

Οι συμμετέχοντες σε οποιαδήποτε συναφή παροχή άλλου φορέα δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα.

-Τι ποσό δικαιούμαι;

Το ποσό που δικαιούστε εξαρτάται από την τιμή συνεργασίας που έχει δηλώσει το κατάλυμα στο οποίο κάνατε κράτηση. Σε κάθε περίπτωση το ύψος της οικονομικής αξίας του e-voucher που αποτελεί την επιδότηση του δικαιούχου και των ωφελουμένων αυτού, είναι το πενήντα τοις εκατό (50%) ή εξήντα τοις εκατό (60%) για τις κατηγορίες ατόμων με ποσοστό νοητικής ή σωματικής αναπηρίας τουλάχιστον 67%, της δηλωθείσας από τον πάροχο τιμής διανυκτέρευσης κατ’ άτομο, όπως αυτή δηλώθηκε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης συμμετοχής του στο πρόγραμμα, με ανώτατο όριο κατ’ άτομο (δικαιούχο ή ωφελούμενο) και ανά διανυκτέρευση τα τριάντα ευρώ (30€) και την προϋπόθεση της διαμονής των τεσσάρων (4) διανυκτερεύσεων.

-Ποιες είναι οι υποχρεώσεις του δικαιούχου και των ωφελουμένων;

Ο δικαιούχος και τα ωφελούμενα μέλη του e -voucher:

- επιλέγουν κατάλυμα από το Μητρώο Παρόχων και με δική τους ευθύνη κάνουν τη σχετική κράτηση αναφέροντας ότι είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για όλους» του Υπουργείου Τουρισμού και κάτοχοι e-voucher.

- Aπό το μητρώο παρόχων ενημερώνονται για την δηλωθείσα, από τον πάροχο, τιμή συνεργασίας. Η τιμή συνεργασίας επιδοτείται από το πρόγραμμα σε ποσοστό 50% (ή 60% ως ορίζεται) και με ανώτατο ποσό τα 30€/το άτομο/ανά διανυκτέρευση και ο δικαιούχος συμμετέχει πληρώνοντας το υπόλοιπο.

- Η διαμονή των 4 διανυκτερεύσεων είναι προϋπόθεση.

- Αν ο δικαιούχος αποχωρήσει νωρίτερα από τις 4 διανυκτερεύσεις, το σύνολο του κόστους της διαμονής βαρύνει τον δικαιούχο, ακυρώνεται το e-voucher σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Δημόσια Πρόσκληση.

- Τυχόν προκαταβολή που μπορεί να ζητηθεί από τον παρόχο αφαιρείται κατά την αναχώρηση από το ποσό της ίδιας συμμετοχής.

- Η συμφωνία με το κατάλυμα για το κόστος παραμονής στο κατάλυμα για περισσότερο διάστημα γίνεται μεταξύ παρόχου και δικαιούχου και το Υπουργείο Τουρισμού δεν εμπλέκεται.
-Εγώ είμαι ιδιωτικός υπάλληλος και η γυναίκα μου δημόσιος υπάλληλος.

Θα πρέπει να κάνουμε μια αίτηση ή 2 ξεχωριστά με τους κωδικούς μας του taxisnet;

Η αίτηση υποβάλλεται από τον υπόχρεο υποβολής δήλωσης εισοδήματος φυσικών προσώπων.

-Η κόρη μας που είναι γεννημένη 02.09.2001 ως φοιτήτρια και προστατευόμενο μέλος της οικογένειας συνεχίζει να δικαιούται εισιτήρια διακοπών;

Τα άγαμα τέκνα του δικαιούχου με ημερομηνίες γέννησης από 31.12.2002 έως και 31.12.2017, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών έχουν δικαίωμα ένταξης στο πρόγραμμα.

- Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους», έτους 2020 είναι το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός»;

Όχι, πρόκειται για δύο διαφορετικά προγράμματα, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» υλοποιείται από το Υπουργείο Τουρισμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής: www.tourism4all.gov.gr ενώ το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ www.oaed.gr.

- Το ποσοστό επιδότησης 60% για άτομα με ποσοστό αναπηρίας αφορά και τους συνοδούς;

Όχι, αφορά μόνο τον ίδιο, το ωφελούμενο μέλος επιδοτείται με 50% με ανώτατο ποσό τα 30€ σε κάθε περίπτωση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συνελήφθη 26χρονη για τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού του Άρη - Διώξεις σε πέντε οπαδούς του ΠΑΟΚ

Τραγωδία στα Τρίκαλα: Εξετάζεται το ενδεχόμενο να πέθανε από ανακοπή ο 15χρονος

Κίνηση τώρα: «Χαμός» στον Κηφισό - Τεράστιες ουρές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης