Βουτιά ρεκόρ… 25% για τη βρετανική οικονομία λόγω κορωνοϊού

Βουτιά ρεκόρ… 25% για τη βρετανική οικονομία λόγω κορωνοϊού

Σύμφωνα με τη βρετανική σταστική υπηρεσία, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε στο μέγεθος που είχε το 2002

19095276
Τεράστιο πλήγμα δέχθηκε η βρετανική οικονομία από την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς συρρικνώθηκε περίπου 25% από το Μάρτιο έως τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο η συρρίκνωση έφτασε το 20,4% από το Μάρτιο, οπότε είχε χάσει επίσης 6%. Σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2019, το ποσοστό φτάνει το απίστευτο 24,5%.

Τα στοιχεία που ανακοίνωσε ξεπερνούν ακόμα και τις πιο «μαύρες» προβλέψεις των αναλυτών σε έρευνα του Reuters. Χαρακτηριστικό είναι ότι σύμφωνα με τη βρετανική σταστική υπηρεσία, η οικονομία της χώρας συρρικνώθηκε στο μέγεθος που είχε το 2002.

«Eίναι καταστροφικό, κυριολεκτικά, σε κλίμακα που δεν έχει ξαναδεί ποτέ στην ιστορία», δήλωσε ο Πολ Τζόνσον, διευθυντής του Ινστιτούτου Φορολογικών Σπουδών. «Το πραγματικό ζήτημα είναι αυτό που θα συμβεί στη συνέχεια.»

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τα στοιχεία δεν αποτελούν έκπληξη καθώς ο τεράστιος τομέας των υπηρεσιών της Βρετανίας πλήττεται ιδιαίτερα από μέτρα για τον κορωνοϊό, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάκαμψη.

«Ο κορωνοϊός είναι πιθανό να πλήξει πολύ σκληρά την οικονομία μίας χώρας όπως του Ηνωμένου Βασιλείου, που εξαρτάται από τις υπηρεσίες, από την ανθρώπινη επαφή», είπε. «Αλλά είμαστε επίσης μια πολύ ανθεκτική και δυναμική οικονομία και θα επιστρέψουμε.»

Μεγάλο μέρος του λιανικού εμπορίου της Βρετανίας πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα και η κυβέρνηση τον περασμένο μήνα κάλεσε τους πολίτες που δεν μπορούσαν να κάνουν τις δουλειές τους στο σπίτι να επιστρέψουν στη δουλειά τους καθώς σταδιακά καταργούνται οι περιορισμοί.

Κλείσιμο
Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι - ο οποίος προειδοποίησε ότι φέτος θα υπάρξει η βαθύτερη ύφεση σε τρεις αιώνες - δήλωσε την Τετάρτη ότι μπορεί να δει κάποια σημάδια ανάκαμψης, αλλά η μακροπρόθεσμη οικονομική ζημία παραμένει πιθανή.

Ειδήσεις σήμερα:

Ατύχημα στη Σύρο: Τραυματίστηκε ναυτικός από πτώση στο ναυπηγείο του Νεωρίου

Αίσιο τέλος με τη 14χρονη που είχε εξαφανιστεί στον Βύρωνα

Γαλλία: Ετοιμάζεται για ανασχηματισμό ο Μακρόν;  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης