Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις επικουρικές

Βρούτσης: Στις 2 Ιουνίου οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις επικουρικές

Οι μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από 2 Ιουνίου, είπε ο υπουργός

broutsis
Για τις συντάξεις, την ασφαλιστική εισφορά και τα αναδρομικά μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως εξήγησε ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι μειώσεις που τυχόν είδαν κάποιοι στις συντάξεις που μπήκαν αυτό το μήνα ήταν λόγω φορολογικής διευθέτησης που έγινε για να πάρουν αυξήσεις από 2 Ιουνίου.

«Δεν θα υπάρχει ούτε σεντ μείωσης στις συντάξεις. Επαναφέρουμε τις επικουρικές στο αρχικό ύψος χωρίς περικοπές.», επεσήμανε ο υπουργός.
Ο υπουργός εξήγησε πως έγινε μια φορολογική εκκαθάριση του νέου ύψους της επικουρικής σύνταξης, στο άθροισμα κύριας και επικουρικής. Στις 2 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε, οι συνταξιούχοι θα δουν την αύξηση. Αποκαθίστανται οι επικουρικές με αύξηση 99,5 ευρώ μεικτά, 75 ευρώ καθαρά.

Η παρακράτηση που είχε ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 20 λεπτά του ευρώ το μήνα, έγινε μόνο στους νέους συνταξιούχους από 1/1/2017, είπε ο κ. Βρούτσης εξηγώντας πως συνέβη διότι το λογισμικό που παρέλαβαν δεν λειτουργούσε πριν.

«Συμμορφωνόμαστε με του Συμβούλιο Επικρατείας, που είπε ότι ήταν παράνομος ο νόμος Κατρούγκαλου.», προσέθεσε. Μετά από πολλά χρόνια, όπως είπε, γίνεται η πρώτη μείωση ασφαλιστικών εισφορών στο μισθολογικό και στο μη μισθολογικό κόστος. Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε πως πρόκειται για μείωση 0.90 λεπτά του ευρώ στο μη μισθολογικό για εργοδότη και εργαζόμενο από 1η Ιουνίου.

Κλείσιμο
Στόχος της κυβέρνησης είναι το Σεπτέμβριο να καταβληθεί η νέα κύρια σύνταξη με την αύξηση για τους συνταξιούχους που έχουν 30 χρόνια και 1 μέρα.Επίσης, θα γίνει επανυπολογισμός όλων των συντάξεων. Τον Οκτώβριο θα πληρωθούν τα αναδρομικά επικουρικών 8 μηνών και κύριων συντάξεων 12 μηνών.

Στη συνέχεια, τόνισε ο κ. Βρούτσης ότι τα λεφτά υπήρχαν. «Τα είχαμε προετοιμάσει στο γενικό προϋπολογισμό του κράτους και είχαμε κάνει ταμείο», είπε.

Επίσης, τέλος Ιουνίου θα ξεκινήσει και η ψηφιακή σύνταξη για τις νέες συντάξεις.

Τέλος, ο υπουργός είπε πως για το ζήτημα των 120 δόσεων θα υπάρξουν διευκρινήσεις στο νόμο που θα έρθει μέχρι τέλος Μαΐου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης