Υπ. Ανάπτυξης: Χρηματοδοτήσεις 31,3 εκατ. ευρώ στην έρευνα και την τεχνολογία

Υπ. Ανάπτυξης: Χρηματοδοτήσεις 31,3 εκατ. ευρώ στην έρευνα και την τεχνολογία

Πού διοχετεύθηκαν τα Κεφάλαια απ’ την αρχή της χρονιάς – Τα έργα που προωθούνται - Προ των πυλών το νομοσχέδιο για τη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων και τους «επενδυτικούς αγγέλους»

taxes-1
Χρηματοδοτήσεις ύψους 31,3 εκατ ευρώ περίπου έχει πραγματοποιήσει από την αρχή της χρονιάς, η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με στόχο την στήριξη των Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων της χώρας αλλά και επιχειρήσεων.

«Ειδικά τώρα, στην δύσκολη συγκυρία του Κορωνοϊού, η επένδυση στην Έρευνα είναι μονόδρομος για την χώρα και αποτελεί στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης», επισημαίνουν σε κοινή δήλωσή τους ο αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομίας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας, κ. Θανάσης Κυριαζής και προσθέτουν: «Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, εν μέσω της κρίσης του Covid-19, ανταπεξήλθε με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο 5μηνο του 2020, όσον αφορά στην τήρηση των χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση του έργου της καθώς και στις οικονομικές της υποχρεώσεις».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΥΠΑΝΕΠ:

- Διοχετεύθηκαν 31,3 εκ. ευρώ σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα για έργα που εκτελούνται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, στηρίζοντας την Έρευνα και την Καινοτομία και τη διατήρηση και αύξηση ποιοτικών θέσεων εργασίας.

- Έχουν ενταχθεί τα πρώτα 110 έργα του Β΄ κύκλου της Δράσης «Ερευνώ-Δημιουργώ –Καινοτομώ». Αντιστοιχούν στο 48% των εγκεκριμένων έργων προϋπολογισμού 44,92 εκατ. ευρώ. Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η ένταξη και των υπόλοιπων έργων, παράλληλα με τις πιστοποιήσεις δαπανών από τα ενταγμένα έργα του Α’ Κύκλου.

- Προχωρά εντός χρονοδιαγράμματος, μετά την έγκριση της Διυπουργικής Επιτροπής, η δημιουργία της Πολιτείας Καινοτομίας στο ΧΡΩΠΕΙ, μέσω ΣΔΙΤ..

- Εγκρίθηκε ο Οδηγός της Πρόσκλησης για τα «Κέντρα Ικανοτήτων» προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ και αναμένεται να «ανοίξει» για υποβολή αιτήσεων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

- Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της 1ης Φάσης της Προκήρυξης των Συνεργατικών Σχηματισμών Καινοτομίας (Clusters) που αφορά στον Φορέα-Αρωγό παρά τις δυσκολίες λόγω COVID-19 και εκτιμάται ότι σε τρεις περίπου εβδομάδες θα εκδοθούν τα οριστικά αποτελέσματα.

Κλείσιμο
- Αναμένεται η έγκριση του Οδηγού Προκήρυξης της 2ης φάσης των Συνεργατικών Σχηματισμών Καινοτομίας (Clusters) ο οποίος απευθύνεται σε επιχειρήσεις – μέλη του Cluster.

- Προχωράει πολύ γρήγορα η εμβληματική δράση για τον κορωνοϊό και σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.

- Επιταχύνεται ο ρυθμός υλοποίησης της μεταφοράς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας & Τεχνολογίας στο νέο κτίριο στο Γουδή, που βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος.

- Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα κατατίθεται στην Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο οποίο συμπεριλαμβάνονται σημαντικές διατάξεις για την ερευνητική κοινότητα, φορολογικά κίνητρα για τις επιχειρήσεις που επενδύουν σε δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης, αλλά και για την καινοτομία όπως η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Νεοφυών Επιχειρήσεων ElevateGreece αλλά και για τους «επενδυτικούς αγγέλους», Business Angels.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξαν και πάλι τα ΚΤΕΛ - Με το 50% των επιβατών τα δρομολόγια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ κοντά στην Άρβη της Κρήτης

Πώς υποδέχτηκαν το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων υπάλληλοι και πελάτες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης