Μαμά: Εξαιρετικές Καστάνη και Σαμαρά σε μία παράσταση που αξίζει να δείτε

Μαμά: Εξαιρετικές Καστάνη και Σαμαρά σε μία παράσταση που αξίζει να δείτε

Στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου

mama
Το Μαμά ανήκει στις παραστάσεις εκείνες που σου θυμίζουν τι σημαίνει θέατρο και πώς είναι οι πραγματικά καλές παραστάσεις. Δεν θέλουν απαραιτήτως φτιασίδια, χωρίς να τα ξορκίζουμε κι αυτά... Αρκούν όμως τελικά δύο καλοί ηθοποιοί στη σκηνή, που έχουν δουλέψει πολύ και πιστεύουν το έργο και ένα ωραίο κείμενο για να αποδώσουν ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά τα βλέπεις επί σκηνής στο Νέο Θέατρο Βασιλάκου.

Η Ελένη Καστάνη είναι συγκινητική, γλυκόπικρη και τόσο ταιριαστή στον ρόλο της Μαμάς. Το οικείο της πρόσωπο, η φωνή της που μας έχει συντροφεύσει σε τόσες κωμωδίες, μας τραβάει στη σκηνή μαζί της, σαν να θέλαμε να μας πάρει κι εμάς μια αγκαλιά και να μας φτιάξει κάτι από τα ωραία που μαγείρευε.

Έκπληξη αποτελεί η Ευγενία Σαμαρά. Γοητευτική στον ρόλο της κόρης, δένει πολύ με τη μαμά της και η χημεία τους είναι φανερή σε πολλές μικρές λεπτομέρειες. Στέκεται πολύ καλά πλάι στη σαρωτική Καστάνη και ειδικά προς το τέλος του έργου σε παρασύρει σε ένα συναισθηματικό ταξίδι, όπου άπαντες μπορούν να βρουν πολλές δικές τους αναφορές.  Γιατί τι πιο πανανθρώπινο από τη σχέση με τη μάνα; Ποιος δεν μπορεί να νιώσει αναστάτωση όταν θίγονται με ταλέντο και ένα πολύ καλό κείμενο τέτοια ζητήματα;

ΜΑΜΑ__ΣΠΥΡΟΣ_ΜΠΑΚΑΛΗΣ__3_


Δεν είναι τυχαίο ότι Ελένη Καστάνη και Ευγενία Σαμαρά φορτίζονται τόσο από όσα ζουν στη σκηνή που πολλές φορές βγαίνουν κλαίγοντας στο τέλος για να υποκλιθούν στο κοινό. Και κάθε φορά εισπράττουν ένα δυνατό χειροκρότημα. 

Το έργο είναι ισπανικό, ανήκει στην Marta Barcelo και έχει κατακτήσει βραβεία, όπως το Δραματουργίας του Καταλανικού Θεάτρου καθώς και το Διατλαντικής Δραματουργίας 2017 στο Μπουένος Άιρες. Μας δείχνει τη σχέση μεταξύ μητέρας και παιδιού από μία άλλη οπτική γωνία, που τελικά όμως μας φέρνει στο ίδιο ακριβώς σημείο που φανταζόμαστε.

Και δεν στέκεται μόνο εκεί. Η ανάγκη να αγαπάμε και να μας αγαπούν ακολουθεί μόνο τους νόμους της φύσης και της κοινωνίας ή φτιάχνει τους δικούς της; Η παραδοσιακή μορφή οικογένειας είναι το μοναδικό μοντέλο μέσα στο οποίο το παιδί θα μεγαλώσει με αγάπη; Τι θα γινόταν αν μπορούσαμε να διαλέγουμε τους γονείς και τα παιδιά μας;

Κλείσιμο
Ολα αυτά τα ερωτήματα θίγονται και σε καλούν να δώσεις τις δικές σου απαντήσεις, πέρα από όρια και κοινωνικά στερεότυπα.


Ταυτότητα Παράστασης:

mama2
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν

Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Ηλένια Δουλαδίρη

Φωτισμοί: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη

Πρωτότυπη Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Οργάνωση παραγωγής: Εύα Πολυχρονιάδου

Φωτογραφίες: Νίκος Ζήκος

Artwork: Κωνσταντίνος Γεωργαντάς

Βοηθός Σκηνοθέτη: Σπύρος Σιακαντάρης

Ερμηνεύουν:

Μαμά: Ελένη Καστάνη

Κόρη: Ευγενία Σαμαρά


Χώρος:

Νέο Θέατρο Βασιλάκου, Προφήτου Δανιήλ 3 & Πλαταιών, 10435 Κεραμεικός

Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης