Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει την ανακατασκευή της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου

Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει την ανακατασκευή της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Εθνικού Θεάτρου

 «Ο δρόμος του πολιτισμού είναι συλλογικός για το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη»

IMG_5091
Το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει διαχρονικά τον πολιτισμό και στέκεται δίπλα στο Εθνικό Θέατρο, υποστηρίζοντας την ανακατασκευή της παιδικής και εφηβικής σκηνής του Rex. Το Ίδρυμα Ωνάση επενδύει στη δημιουργία των θεατών του μέλλοντος, δίνοντας στο Εθνικό Θέατρο, έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες του ελληνικού πολιτισμού, την ευκαιρία να αναδείξει την ελληνική θεατρική δημιουργία με την ανακατασκευή του ισογείου του Rex που περιλαμβάνει νέα κερκίδα και καθίσματα στην πλατεία, κατασκευή συμπληρωματικών εξεδρών και νέα καθίσματα στον εξώστη, καθώς και φωτιστικό εξοπλισμό. Το Εθνικό Θέατρο αξίζει να έχει μια σκηνή εφάμιλλη όλων των μεγάλων οργανισμών ανά τον κόσμο που ασχολούνται με το παιδί και τον έφηβο. Τα παιδιά είναι το μέλλον. Τους αξίζει το καλύτερο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει το Εθνικό Θέατρο. Πιο πρόσφατα, υπήρξε μέγας χορηγός για την πραγματοποίηση των παραστάσεων της καλλιτεχνικής περιόδου 2015-16 και χορηγός εκπαιδευτικού προγράμματος της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του το 2017 (μετάκληση αναγνωρισμένων καθηγητών και εκπαιδευτών από Ακαδημίες και Πανεπιστήμια του εξωτερικού).

Παράλληλα με τη Στέγη, το Ωνάσειο Πολιτιστικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις υποτροφίες που επικεντρώνονται σε πολιτιστικές δράσεις, το Ίδρυμα Ωνάση επιδιώκει τις συμπράξεις και τις συνέργειες, καθώς η έννοια της συνεργασίας διατρέχει την ιστορία του. Η δύναμη πάντα προκύπτει από την ένωση και οι συμμαχίες πολιτιστικών φορέων ωφελούν την κοινωνία.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη τύπου του Εθνικού Θεάτρου η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, Έφη Τσιότσιου: «Ο δρόμος του πολιτισμού είναι συλλογικός για το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη. Γι’ αυτό τον λόγο δημιουργούμε πάγιες και μόνιμες συνεργασίες εμπιστοσύνης, σχέσεις που μας πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα. Με το Εθνικό Θέατρο έχουμε μία πολυετή αγάπη και συνεργασία. Βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε αυτόν τον χώρο που πέρασε από διάφορα κύματα και τώρα ξαναδημιουργείται με την προσπάθεια του Στάθη Λιβαθινού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου για να μπορέσει να ξαναφέρει εδώ ψυχές, μάτια και όνειρα. Για το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη οι νέοι είναι πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. Είναι οι σημερινοί θεατές, οι αυριανοί καταλύτες που θα μπορέσουν να συμβάλλουν ουσιαστικά μέσα από την παιδεία και τη μόρφωση που λαμβάνουν από τον χώρο του θεάτρου, ώστε να δημιουργήσουν για όλους εμάς ένα καλύτερο αύριο, κυρίως το δικό τους αύριο».

 Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, Έφη Τσιότσιου:
Efi_Tsiotsiou_p


Κλείσιμο
Το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει σημαντικούς φορείς του ελληνικού θεάτρου, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης (2015-2016), το Θέατρο Σφενδόνη (2015-2016), το Θέατρο Άττις (2018). Ενθουσιάζεται να δίνει τα μέσα και τη γνώση στους Έλληνες δημιουργούς ώστε μέσω του Onassis Future να ταξιδεύουν και να γεμίζουν εικόνες και παραστάσεις που θα μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες δουλειές τους (ήδη ο Νίκος Καραθάνος και ο Δημήτρης Καραντζάς ταξίδεψαν για πάνω από έναν χρόνο ο καθένας για να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς, να γνωρίσουν άλλους σκηνοθέτες και να δουν παραστάσεις σε όλον τον κόσμο). Χαίρεται να υποστηρίζει εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, αλλά και την ελληνική συμμετοχή της Μπιενάλε της Βενετίας, την Μπιενάλε της Αθήνας. Γιατί είμαστε όλοι μέρος μιας κοινής εθνικής υπόθεσης που ονομάζεται ελληνικός πολιτισμός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης