Tο θρυλικό «Cats» στον Ελληνικό Κόσμο - Σήμερα η μεγάλη πρεμιέρα

Tο θρυλικό «Cats» στον Ελληνικό Κόσμο - Σήμερα η μεγάλη πρεμιέρα

Ένα από τα διασημότερα μιούζικαλ όλων των εποχών, τον Απρίλιο στην Αθήνα!

cats_cats
Το «Cats» του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ αποθεώθηκε από εκατομμύρια θεατές σε πάνω από 20 χώρες σε όλον τον κόσμο τιμήθηκε, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tony, δύο βραβεία Laurence Olivier και δύο βραβεία Grammy, ενώ το περίφημο τραγούδι Memory, έχει ηχογραφηθεί από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του 20ού αιώνα!

Και ναι, ήρθε η στιγμή να το δούμε σε μια ελληνική παραγωγή της People Εntertainment σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλισσόβα, απόδοση κειμένου του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και μουσική διδασκαλία – διεύθυνση ορχήστρας του Αλέξιου Πρίφτη.

Η πρεμιέρα έχει ορισθεί για τις 25/4, σήμερα δηλαδή, στο Θέατρον Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Στο ρόλο της Grizabella θα δούμε τη Σόνια Θεοδωρίδου και του Gus τον Κώστα Αρζόγλου. Πρωταγωνιστούν οι Ευγενία Λιάκου - Ιάσων Μανδηλάς - Πάνος Μαλικούρτης - Άρης Πλασκασοβίτης - Πάνος Παταγιάννης - Ίαν Στρατής - Κατερίνα Σούσουλα - Άννα Φιλιππάκη και η Μαίρη Συνατσάκη. Τις χορογραφίες ανέλαβαν οι Θοδωρής Πανάς, Λίζα Μπάσοβα, Κωνσταντίνος Μακρυπίδης και Στεφανία Σωτηροπούλου, τα σκηνικά ο Κωνσταντίνος Ζαμάνης και τα κοστούμια ο Διονύσης Κολποδίνος.

Το διάσημο μιούζικαλ αντέχει στο χρόνο όσο ελάχιστα θεάματα. Από την γέννησης του το 1981 μέχρι και σήμερα, διατηρεί την καλλιτεχνική του αξία και τη διαχρονικότητα του. Στην ιστορία, όλα ξεκινούν όταν οι Jellicle Cats ξεγλιστρούν μέσα στο σκοτάδι της νύχτας και στο υγρό χάος των σκουπιδιών για να παίξουν σε ένα σκουπιδότοπο, η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού. Εκεί, ο αρχηγός τους θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή. Η ανακοίνωση θα γίνει λίγο πριν την αυγή. Όσο οι ψιψίνες περιμένουν να ανακοινωθεί το όνομα, διασκεδάζουν με το να διηγούνται παλιές ιστορίες για τις πιο δημοφιλής γάτες της ράτσας τους, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει αυτούς τους στίχους;
Midnight
Not a sound from the pavement
Has the moon lost her memory
Κλείσιμο
She is smiling alone
Memory
All alone in the moonlight
I can smile happy your days
(I can dream of the old days)
Life was beautiful then

Το Cats λέει την ιστορία μίας φυλής γατιών τη νύχτα που αποφασίζουν ποια από αυτές θα ανέβει στον ουρανό και θα επιστρέψει σε μία νέα ζωή.  Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, που το 2018 έγινε 70 χρόνων και έχει στο βιογραφικό του 13 μιούζικαλ!  Το Cats και οι συντελεστές του έχουν κερδίσει αναρίθμητα βραβεία, ανάμεσά τους βραβείο Laurence Olivier και βραβείο Tony για το καλύτερο μιούζικαλ. Η λονδρέζικη παραγωγή παιζόταν χωρίς διακοπή επί 21 χρόνια, ενώ στο Broadway επί 18. Το 2016 το μιούζικαλ Cats έγινε το τέταρτο μακροβιότερο σόου στην ιστορία του Broadway και το έκτο στην ιστορία του West End.

Cats
Μιούζικαλ του Άντριου Λόιντ Γουέμπερ
Σκηνοθ.:Δ. Μαλισσόβας
Ερμηνεύουν: Σ. Θεοδωρίδου, Κ. Αρζόγλου, Ευγ. Λιάκου, Ίαν Στρατής, Ά. Φιλιππάκη, Μ. Συνατσάκη. Μουσ. δι/νση: Αλ. Πρίφτης. Χορογρ.: Θ. Πανάς, Λ. Μπάσοβα, Κ. Μακρυπίδης, Στ. Σωτηροπούλου. Σκην.: Κ. Ζαμάνης. Κοστ.: Δ. Κολποδίνος.

Από: 25/4
Παραστάσεις : Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ., Τετ. 8 μ.μ.
Tιμή : € 49-10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης