«Πριγκίπισσες»: Μια αλληγορική παράσταση για το trafficking

«Πριγκίπισσες»: Μια αλληγορική παράσταση για το trafficking

Στον χώρο τέχνης Βρυσάκι στην Πλάκα

Οι Πριγκίπισσες είναι μια αλληγορική παράσταση για το trafficking που μπερδεύει τα όρια του πραγματικού και πραγματεύεται τα όρια της σκληρής βιωματικότητας των θυμάτων της εμπορίας ανθρώπων, σε ένα παιχνίδι με την αφηγηματικότητα του θεάτρου. Τρεις γυναίκες αφηγήτριες παρουσιάζουν την ιστορία κάποιων κοριτσιών που πέφτουν θύματα trafficking. Κοριτσιών που καθώς προέρχονται από όλο τον κόσμο, συμβολοποιούνται παίρνοντας τα ονόματα τους από τα 4 σημεία του ορίζοντα. Κάθε μία ξεχωριστά πρέπει να περάσει μια δοκιμασία για να αναδειχθεί σε Πριγκίπισσα, πληρώνοντας όμως ένα σημαντικό τίμημα. Ποια θα είναι η κατάληξη των κοριτσιών;

Το έργο παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μορφή εκπαιδευτικού δράματος («(Πριγκίπισσες) Ένα παραμύθι για το trafficking») σε συνεργασία το Δήμο Αθηναίων, το ΚΜΟΠ, την ΕΑΤΑ και τον ΟΠΑΝΔΑ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «You.Change.Com - Empowering Young Disadvantaged Individuals to Trigger Change in their Communities». Οι ιστορίες βασίζονται σε πραγματικές μαρτυρίες.

Συντελεστές
Παίζουν
Βουκουβαλίδου Κύνθια Νουόκε Γκρέις
Αφήγηση παραμυθιού: Αμπντέλ Χαμίντ Σάρα
Σκηνοθεσία: Νταλιάνη Βαρβάρα
Συγγραφέας: Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος
Σκηνικά-κοστούμια- αφίσα: Καπούλα Μιμίκα
Επεξεργασία κειμένου & συλλογή ντοκουμέντων: Νταλιάνη Βαρβάρα, Βουκουβαλίδου Κύνθια, Ιωάννου Γεράσιμος, Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος 
Βοηθός σκηνοθέτη: Αντερέμι Αντεκούμπι
Φωτογραφίες: Γιαννούλη Νικολέττα

Επιστημονική επιμέλεια: Διαμαντή Κωνσταντίνα, εκπρόσωπος της Α21, ΜΚΟ για την κατάργηση της εμπορίας ανθρώπων στον 21ο αιώνα.

Διάρκεια παράστασης: 80’ 

Τιμές εισιτηρίου: 10 ευρώ γενική, 6 μειωμένο

Ημέρες & Ώρα παράστασης: Τρίτη 3/4, 10/4, 17/4, 24/7, ώρα 9:30 μμ
Προγραμματισμένη πρεμιέρα: Τρίτη 3/4 2018, 9:30 μμ
Διεύθυνση: Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα

Με την υποστήριξη του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ) και της Α21 Campaign

ΣΧΟΛΙΑ (1)

σημαντική κίνηση

που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση της κοινωνίας γενικότερα, των... "πελατών" αντίστοιχων "υπηρεσιών" ειδικότερα που επιμένουν τον 21ο αιώνα να αγοράζουν σεξ με το κιλό και ακόμη χειρότερα ,χωρίς να νοιάζονται για το πώς και τι αυτών των γυναικών.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theatro01

Ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα για τη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης

ENARJI-1

Πανηγυρικά και με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στη συναυλία του Βασίλη Λέκκα άνοιξε, το βράδυ της Πέμπτης 14 Μαρτίου, στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο, η αυλαία του 35ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

dimarhos_thassou

Ολοκληρώνεται αύριο στο Καλογερικό του Λιμένα το μεγάλο θεατρικό αφιέρωμα του Δήμου Θάσου στη Γυναίκα με το έργο του Μηνά Βιντιάδη «Απόψε θα μ’ ακούσεις», στο οποίο πρωταγωνιστεί η Άννα Αδριανού.