«Λιωμένο Βούτυρο» με φόντο ένα έγκλημα πάθους!

«Λιωμένο Βούτυρο» με φόντο ένα έγκλημα πάθους!

Η υπόθεση είναι απλή: «Φόνος. Εγκλημα πάθους. Σπέρμα. Ματωμένα σεντόνια. Αδέσποτες ψυχές. Λούλα και Τάσος». Το αποτέλεσμα; Η μαγεία του θεάτρου… Την περιμένουν εναγωνίως οι ταλαντούχοι ηθοποιοί και έρχεται

«Λιωμένο Βούτυρο» με φόντο ένα έγκλημα πάθους!
Μάθημα θεάτρου είναι το «Λιωμένο Βούτυρο». Η υπόθεση είναι απλή: «Φόνος. Εγκλημα πάθους. Σπέρμα. Ματωμένα σεντόνια. Αδέσποτες ψυχές. Λούλα και Τάσος». Το αποτέλεσμα; Η μαγεία του θεάτρου… Την περιμένουν εναγωνίως οι ταλαντούχοι ηθοποιοί και έρχεται.
 
Την επιβεβαιώνουν χειροκρότημα, διθύραμβοι κριτικής και βραβεία. Ο Σίμος Κακάλας διακρίθηκε με τον Έπαινο Σκηνοθεσίας από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών, ενώ τα βραβεία «Κάρολος Κουν» και Μελίνα Μερκούρη απέσπασε η Έλενα Μαυρίδου για την ερμηνεία της.
 
Η παράσταση βασίζεται σε μια ιστορία που καταγράφηκε στα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Θεσσαλονίκης του 1960. Το έγκλημα συνδέεται με δύο κοινόχρηστους χώρους. Μια ταβέρνα και ένα ξενοδοχείο.
 
Το γεγονός ότι περιφερόμαστε καθημερινά αμέριμνοι μέσα σε σκηνικά βίας και θανάτου ιντρίγκαρε τον συγγραφέα. Ούτε που φανταζόμαστε ότι στο κρεβάτι ενός ξενοδοχείου όπου ξαπλώνουμε μπορεί πριν από δύο ημέρες να ξεψύχησε άνθρωπος, σημειώνει ο Σάκης Σερέφας.

Κλείσιμο

 
Oπως όμως τονίζει ο σκηνοθέτης, ο Σίμος Κακάλας η θεατρική ανάγνωση διαφέρει αρκετά από το αρχικό έργο, αφού έχει επέλθει μετά από πολλούς αυτοσχεδιασμούς. Και εδώ είναι το κλειδί της επιτυχίας. Τρεις ηθοποιοί που κάνουν για οκτώ ήρωες σου κόβουν την ανάσα με ή χωρίς μάσκες. Περνάνε με άνεση από το δράμα στην κωμωδία και αντίστροφα ενώ μπαινοβγαίνουν με δεξιοτεχνία στη θεατρική σύμβαση άλλοτε ερμηνεύοντας και άλλοτε σχολιάζοντας το ρεπορτάζ.
 
Ακρως επιτυχημένη είναι και η δημοφιλής τεχνική της συμμετοχής του κοινού στο έργο. Η σχέση ηθοποιών και θεατών είναι τόσο ζωντανή που δεν ξεχωρίζεις ζωή και θέατρο. Εξάλλου, «ο θεατής πληρώνει ενώ αυτός που συμμετέχει στο θέατρο αμείβεται». Και στη συγκεκριμένη παράσταση αμείβεται και με κουλουράκια αλλά και με το εκκωφαντικό του χειροκρότημα μέσα σε ένα θέατρο που δεν πέφτει καρφίτσα. Τι όμορφο πλάνο. Ενα θέατρο γεμάτο μέσα στην οικονομική κρίση.
 
Info: Η ταυτότητα της παράστασης
Δραματουργική Επεξεργασία: Ελενα Μαυρίδου
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Σκηνικά – Κοστούμια: Κέννυ Μακ Λέλλαν / Μάρθα Φωκά
Μουσική: Νίκος Βελιώτης
Μάσκες: Μάρθα Φωκά
Φωτισμός: Περικλής Μαθιέλλης
Διεύθυνση παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή
Παίζουν: Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου
Παραγωγή: Εταιρεία θεάτρου Χώρος σε συνεργασία με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο-Λυκόφως
Παίζεται στο θέατρο Θησείον.


video platform video management video solutions video player
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης