Ξεκίνησε θριαμβευτικά ο «Χορός Μεταμφιεσμένων»

Ξεκίνησε θριαμβευτικά ο «Χορός Μεταμφιεσμένων»

Με θερμό χειροκρότημα και πολλά «μπράβο» ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της όπερας του Βέρντι «Ένας χορός Μεταμφιεσμένων», σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.

Με θερμό χειροκρότημα και πολλά «μπράβο» ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της όπερας του Βέρντι «Ένας χορός Μεταμφιεσμένων», σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού και σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου.

Η κινηματογραφική  ματιά του Δημήτρη  Μαυρίκιου, ο οποίος επέλεξε να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την πρωτότυπη, μη λογοκριμένη εκδοχή του Χορού Μεταμφιεσμένων, ενθουσίασε το κοινό της πρεμιέρας.

Η παράσταση ξεκίνησε στο σήμερα με την αναπαλαίωση της πρόσοψης ενός μνημειακού κτηρίου όπερας και τελείωσε με τη δολοφονία του ήρωα του έργου μέσα στο κτήριο αυτό.

Τα σκηνικά του Δημήτρη Πολυχρονιάδη κατάφεραν να αποδώσουν εξαιρετικά τη σκηνή της δολοφονίας στην όπερα της Στοκχόλμης, ενώ τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου ακολούθησαν με συνέπεια την αισθητική γραμμή της παράστασης, όπως άλλωστε και οι «μυστηριώδεις» φωτισμοί του Λευτέρη Παυλόπουλου.

Η ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής υπό  την μπαγκέτα του  Λουκά Καρυτινού, ήταν σε πλήρη εγρήγορση  και απέδωσε την  μουσική του Βέρντι με εξαιρετική λεπτότητα. Η χορωδία της ΕΛΣ, υπό την διεύθυνση του Νίκου Βασιλείου, ήταν δεμένη, αλλά και με πολύ καλή σκηνική παρουσία, υπό τις οδηγίες της Αποστολίας Παπδαμάκη, που επιμελήθηκε την κινησιολογία της παράστασης.

Ο Δημήτρης Πλατανιάς (Άνγκαστραιμ) αποθεώθηκε από το κοινό, ενώ εισέπραξε και πολλά μπράβο για την εξαιρετική ερμηνεία του. Ο Βίκτωρ Αφανασένκο (Γουσταύος Γ’) κράτησε μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην στιβαρότητα και την ευαισθησία που απαιτούσε ο ρόλος του, ενώ η Ραντοστίνα Νικολάεβα (Αμέλια) έδωσε μια ερμηνεία πολύ υψηλού επιπέδου, ενθουσιάζοντας το κοινό το οποίο την χειροκρότησε σε πολλά σημεία της παράστασης. Η Βασιλική Καραγιάννη (Όσκαρ) και η Χαρίκλεια Μαυροπούλου (Ουλρίκα Άρβιντσον) ερμήνευσαν με πάθος και δύναμη τους ρόλους τους.

Η παράσταση επαναλαμβάνεται  στις 20, 21, 22, 23, 27, 27 Δεκεμβρίου και στις 8 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

i-diki-toy-sokrati-karezi


Ένας από τους δικαστές που είχε ψηφίσει υπέρ της αθώωσης και ένας από τους αγαπημένους μαθητές του έρχονται από τα βάθη του χρόνου και συνομιλούν με δύο φοιτητές σε έξι μοναδικές παραστάσεις με το Γιάννη Μόρτζο

HumanVoice1

Το Human Voice (La Voix humaine) του Jean Cocteau, παίχτηκε για πρώτη φορά στην Comedie-Francaise το 1930 και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας - Για 7 παραστάσεις από Παρασκευή 26 Μαΐου έως Σάββατο 2 Ιουνίου