Buddy Holly: Η Αμερική τον τιμά αφιερώνοντάς του ένα πολιτιστικό κέντρο

Buddy Holly: Η Αμερική τον τιμά αφιερώνοντάς του ένα πολιτιστικό κέντρο

Ένας συναυλιακός χώρος, που φιλοδοξεί να γίνει φυτώριο νέων καλλιτεχνών

the-buddy-holly-hall4

Στην πατρίδα του Μπάντι Χόλι, στο Λάμποκ του Τέξας ένας συναυλιακός χώρος που φέρει το όνομα του Αμερικάνου τραγουδιστή, φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο παραστατικών τεχνών, αλλά και φυτώριο νέων καλλιτεχνών.  Πρόκειται να ανοίξει επίσημα για το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η τοποθεσία, όπου βρίσκεται ήταν σε αχρηστία μετά τον ανεμοστρόβιλο της δεκαετίας του 1970, που έπληξε την περιοχή.

the-buddy-holly-hall3


Το αρχιτεκτονικό γραφέιο Diamond Schmitt Architects Matthew Lella, που σχεδίασε το χώρο εμπνεύστηκε από τους βραχώδεις σχηματισμούς της περιοχής. Μάλιστα, είναι κατασκευασμένο με τρόπο τέτοιο, ώστε να αντέχει τις ακραίες συνθήκες του Τέξας, όπως το έντονο φως, τις υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και τους ανεμοστρόβιλους, που πλήττουν συχνά την περιοχή.  Πιο συγκεκριμένα, στους εσωτερικούς χώρους υπάρχει μόνωση, προκειμένου να προστατεύονται από το ηλιακό φως και να διατηρούνται δροσεροί. 

buddy-holly-hall-performing-arts-9


Στο εσωτερικό του στεγάζονται δύο θέατρα, εκ των οποίων το ένα έχει χωρητικότητα 2.297 θεατές, ενώ το μικρότερο 415. Φιλοξενεί, ακόμα, και υπαίθριο σκεπαστό αμφιθέατρο, καθώς και διάφορους χώρους χρήσιμους για πρόβες και παραστάσεις. Επιπλέον, σε κεντρικό σημείο του χώρου θα υπάρχει αίθουσα για τις συναντήσεις ανθρώπων της κοινότητας. Μοναδικό στολίδι αποτελεί ο τοίχος του πολιτιστικού κέντρου, τον οποίο κοσμούν 9.000 μπρούτζινες κιθάρες ως φόρος τιμής στον Μπάντι Χόλι

the-buddy-holly-hall5
Κλείσιμο


Μπορεί η ζωή του Μπάντι Χόλι να ήταν σύντομη, καθώς ο τραγουδιστής της ροκ πέθανε σε ηλικία 22 ετών, όμως ο ίδιος θεωρείται σύμβολο της μουσικής. Γεννήθηκε στο Τέξας στις 7 Σεπτεμβρίου του 1936 και πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα στις 3 Φεβρουαρίου του 1959. Η ημέρα, που πέθανε έχει ονομαστεί ως η «ημέρα την οποία πέθανε η μουσική», καθώς στο αεροπλάνο μαζί του έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο ταλαντούχοι μουσικοί, ο Ρίτσι Βάλενς και ο Μπιγκ Μπόπερ.

the-buddy-holly-hall7
the-buddy-holly-hall8
the-buddy-holly-hall10



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης