Πέθανε από κορωνοϊό μέλος των θρυλικών Gibson Brothers

Πέθανε από κορωνοϊό μέλος των θρυλικών Gibson Brothers

Το τραγούδι τους «Cuba» συγκαταλέγεται ανάμεσα στις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες όλων των εποχών

gibsonbrothers_cuba

'Ενα ακόμη μέλος της παγκόσμιας μουσικής οικογένειας χτυπήθηκε θανάσιμα από τον κορωνοϊό. Πρόκειται για τον Patrick Francfort, ντράμερ και τραγουδιστή του διάσημου λάτιν ντίσκο συγκροτήματος Gibson Brothers ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή, σε ηλικία 63 ετών.

«Πάλευε επί 12 ημέρες. Αρχικά διακομίσθηκε σε μια μικρή κλινική αλλά πριν από οκτώ μέρες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί. Το απόγευμα του Σαββάτου ελπίζαμε πως θα καταφέρει να το ξεπεράσει. Όλα άλλαξαν όμως μέσα στις επόμενες ώρες. Έφυγε λίγες ώρες αργότερα» δήλωσε συντετριμμένος ο αδελφός του Chris.

Gibson Brothers - Cuba

Ο Patrick, μαζί με τα δύο αδέλφια του, τους Alex και Chris, δημιούργησαν, στις αρχές της δεκαετίας του ’70, στη Γαλλία, ένα από τα γνωστότερα και πλέον επιτυχημένα γκρουπ της εποχής, πρωταγωνιστώντας για τα επόμενα χρόνια στην χρυσή εποχή της ντίσκο.

Το πρώτο τους τραγούδι, με τίτλο «Come to America», κυκλοφόρησε το 1976. Η εκτίναξή τους σε παγκόσμιο επίπεδο, όμως θα έρθει δύο χρόνια αργότερα, με το θρυλικό χορευτικό κομμάτι «Cuba», που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ντίσκο επιτυχίες όλων των εποχών. Δεν υπήρχε κλαμπ και ραδιόφωνο σε ολόκληρη την υφήλιο που να μην παίζει ξανά και ξανά το συγκεκριμένο τραγούδι εκείνη την εποχή. Ένα τραγούδι που έμεινε τελικά διαχρονικό καθώς συνεχίζει και ακούγεται, να παίζεται και να ξεσηκώνει με τον απίστευτο ρυθμό του.

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Πρώτος θάνατος στα Μπαρμπέιντος

Κορωνοϊός: Πάνω από 68.000 οι νεκροί - Σχεδόν 1,25 εκατ. κρούσματα σε 191 χώρες

Τζόκερ: Διπλό τζακ ποτ - 3,1 εκατ. στην κλήρωση της Τρίτης

Gibson Brothers - Que Sera Mi Vida (If You Should Go) (1980) (High Quality) (HQ) (HD)

Τα επόμενα χρόνια θα ηχογραφήσουν κι άλλα κομμάτια που θα σημειώσουν πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία. Ανάμεσά τους και τα «Que sera mi vida », «Ooh, What a Life» και «Mariana». Όντας, όπως ήταν αναμενόμενο, περιζήτητοι θα ταξιδεύουν, τα επόμενα χρόνια, αδιάκοπα προκειμένου να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες γωνιές του κόσμου.

Κλείσιμο
The Gibson Brothers-OOH,WHAT A LIFE  #225.*T*O*T*Ps*70s*
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης