Βρετανικά Μουσικά Βραβεία: Ο ράπερ Dave αποκάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον ρατσιστή

Βρετανικά Μουσικά Βραβεία: Ο ράπερ Dave αποκάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον ρατσιστή

Η Μπίλι Άιλλις παρουσίασε για πρώτη φορά το τραγούδι του Τζέιμς Μποντ και έβαλε τα κλάματα ενώ επικράτησαν οι καλλιτέχνες της νέας γενιάς

Brit_Award
Μπορεί το νέο παγκόσμιο μουσικό είδωλο της νεολαίας, η Μπίλλι Άιλις, να έκανε την πρώτη ζωντανή παρουσίαση του πολυαναμενόμενου τραγουδιού της για την νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ, την παράσταση, ωστόσο, στην χθεσινοβραδινή λαμπερή τελετή απονομής των Βρετανικών Μουσικών Βραβείων (Brit Awards) έκλεψε, αναμφισβήτητα, ο νεαρός ράπερ Dave. Όχι μόνον γιατί κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα βραβεία της βραδιάς, αυτό του «Καλύτερου Άλμπουμ» αλλά, κυρίως, επειδή αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ρατσιστή!

Brit Awards winner Dave criticises Boris Johnson

Κατά την διάρκεια της ζωντανή εμφάνισης που έκανε τη σκηνή, ο 22χρονος μουσικός τροποποίησε τους στίχους του τραγουδιού του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια για τον πρωθυπουργό μας είναι πως είναι ένας πραγματικός ρατσιστής»...Το κοινό αντιμετώπισε, σε πρώτη φάση, με αμηχανία το περιστατικό ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα αρκετοί ήταν εκείνοι που τον χειροκρότησαν θερμά για το θάρρος του να εκφράσει, και μάλιστα δημοσίως, την άποψή του μην υπολογίζοντας τις αντιδράσεις.
Η αλήθεια βέβαια είναι πως το περιστατικό θορύβησε το πρωθυπουργικό περιβάλλον το οποίο προσπάθησε να το αντιμετωπίσει με διαψεύσεις που ωστόσο κινήθηκαν σε χαμηλούς τόνους. Όπως η δήλωση της Priti Patel στο BBC στην οποία η ίδια διαβεβαίωνε πως γνωρίζει πολύ καλά τον Μπόρις Τζόνσον και πως σε καμία περίπτωση δεν είναι ρατσιστής.

Ο Dave όμως αναφέρθηκε και στον σκληρό τρόπο με τον οποίο έχουν αντιμετωπίσει τα βρετανικά ΜΜΕ την Μέγκαν Μάρκλ σε αντίθεση με την ιδιαίτερα προσεκτική στάση που έχουν κρατήσει απέναντι στην Κέιτ Μίντλετον.

Κλείσιμο
Κατά τα άλλα τα φετινά Brit Awards, τα οποία γιόρτασαν τα 40 τους χρόνια, χαρακτηρίστηκαν από την δυναμική εισβολή και την τελική επικράτηση καλλιτεχνών της νέας γενιάς οι οποίοι εξαφάνισαν, στην κυριολεξία, κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής όπως η Τέιλορ Σουίφτ και Εντ Σίραν.

Δεν είναι εξάλλου τυχαίο το γεγονός πως ο Dave έγινε ο δεύτερος Βρετανός καλλιτέχνης που απέσπασε το βραβείο για το Άλμπουμ της Χρονιάς τόσο στα Brit Awards όσο και στα Mercury για τον ίδιο δίσκο, το «Psychodrama». Οι πρώτοι που το είχαν καταφέρει ήταν οι Arctic Monkeys με το «Whatever People Say I Am, That's What I'm Not»

Συγκίνησε η Μπίλι Έλις στα Brit Awards

Η υπερταλαντούχα Μπίλλι 'Αιλις, πάλι, εμφανίστηκε στη σκηνή ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη. Αφού ερμήνευσε εξαιρετικά το κομμάτι της «Νο Time To Die», σε πρώτη παγκόσμιας ζωντανή εκτέλεση και αποθεώθηκε από το κοινό ξέσπασε, λίγο αργότερα σε λυγμούς, εξομολογούμενη πως τον τελευταίο καιρό εισέπραττε εχθρικές πολλές εχθρικές αντιδράσεις: «Ένιωσα πολύ μίσος τελευταία. Και όταν ανέβηκα στη σκηνή και σάς είδα να μού χαμογελάτε, αλήθεια, μού ήρθε να βάλω τα κλάματα» χαρακτηριστικά η ίδια παραλαμβάνοντας το βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Καλλιτέχνιδας.

Μεγάλος νικητής της βραδιάς, ωστόσο, ήταν o Lewis Capaldi ο οποίος απέσπασε δύο από τα σημαντικότερα βραβεία, αυτά του Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Καλλιτέχνη και του Καλύτερου Σίνγκλ για την επιτυχία του «Someone You Loved» το οποίο, όπως ο ίδιος αποκάλυψε, δεν γράφτηκε για κάποιο πρώην κορίτσι του αλλά για την αγαπημένη του γιαγιά που έφυγε από τη ζωή πριν λίγα χρόνια.
Lewis Capaldi - Someone You Loved (Live From The BRIT Awards, London 2020)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης