Άρωμα σκανδάλου στα βραβεία Γκράμι

Άρωμα σκανδάλου στα βραβεία Γκράμι

Τέθηκε σε διαθεσιμότητα η διεθύνουσα σύμβουλος λίγες ημέρες πριν την τελετή απονομής

deborah-dugan

Τον γύρο του κόσμου κάνει, τις τελευταίες ώρες, η είδηση πως η διευθύνουσα σύμβουλος της Ακαδημίας που διοργανώνει τα βραβεία Γκράμι, Ντέμπορα Ντούνκαν, τέθηκε σε διαθεσιμότητα δέκα μόλις ημέρες πριν την πολυαναμενόμενη τελετή απονομής των σημαντικότερων μουσικών βραβείων διεθνώς. Την επίσημη ανακοίνωση της απομάκρυνσής της έκανε η ίδια η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, ωστόσο, δεν ξεκαθαρίζεται ποιος είναι ο λόγος που οδήγησε σε αυτή την απροσδόκητη εξέλιξη που, αναμφισβήτητα, κλυδωνίζει τη φήμη του θεσμού.

«Υπό το πρίσμα των ανησυχιών που διατυπώθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο της Ακαδημίας Λογοτεχνίας, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσημης καταγγελίας για παράπτωμα από γυναίκα, ανώτερο μέλος της ομάδας της Ακαδημίας Ηχογράφησης το διοικητικό συμβούλιο ανέθεσε σε δύο ανεξάρτητους ανακριτές να εξετάσουν το ζήτημα. Το συμβούλιο θεωρεί την ενέργεια αυτή απαραίτητη για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των μελών της Ακαδημίας Ηχογράφησης, για να αποκαταστήσει το ηθικό των εργαζομένων της Ακαδημίας Ηχογράφησης και να επιτρέψει στην Ακαδημία να επικεντρωθεί στην αποστολή που είναι να υπηρετεί όλους τους δημιουργούς μουσικής» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση χωρίς όμως να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Ντέμπορα Ντούγκαν ανέλαβε τη συγκεκριμένη θέση τον περασμένο Αύγουστο και ήταν η πρώτη γυναίκα στην ηγεσία της Ακαδημίας. Έχει διατελέσει δικηγόρος, στέλεχος δισκογραφικών εταιρειών και ενώ ήταν και επικεφαλής της Red, της κερδοσκοπικής οργάνωσης που ίδρυσε o τραγουδιστής των U2, Μπόνο, με στόχο την καταπολέμηση του AIDS και άλλων ασθενειών στην Αφρική.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης