Ακέφαλη η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Ακέφαλη η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Παραιτήθηκαν τρία μέλη από το διοικητικό της συμβούλιο

ΚΟΘ
Ακέφαλη έμεινε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς παραιτήθηκαν τρία από τα πέντε συνολικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΟΣ/ΚΟΑ, Χανς-Ούβε Μάτσκε και τα μέλη Ελευθερία Παπαδημητρίου και Μιχάλης Νηστικάκης οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ Δημήτρη Χανδράκη.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους μουσικούς της ορχήστρας οι οποίοι εξέφραζαν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για την υποστήριξη του Δ.Σ προς τα συμφέροντα της Κρατικής Ορχήστρας της Συμπρωτεύουσας.

Από την πλευρά τους, τα παραιτηθέντα μέλη ισχυρίζονται πως έχουν εργαστεί σκληρά για την βιωσιμότητα και την πρόοδο της ορχήστρας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέσα στα τρία χρόνια της θητείας τους κατάφεραν να καλύψουν τα μεγάλα χρέη της, τα οποία ανέρχονταν σε περισσότερα από 2 εκ ευρώ, να αυξήσουν τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού της και να διαχειριστούν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα 400 εκ που έλαβαν ως έκτακτη επιχορήγηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης