Ο Μπράιαν Μέι των Queen ζητά Live Aid σαν του Γουέμπλεϊ για την κλιματική αλλαγή

Ο Μπράιαν Μέι των Queen ζητά Live Aid σαν του Γουέμπλεϊ για την κλιματική αλλαγή

«Πρέπει οι νέες γενιές να αρπάξουν τον ταύρο από τα κέρατα και χρειάζεται μία τέτοια συναυλία», δήλωσε ο κιθαρίστας των θρυλικών Queen - Η ιστορική συναυλία του 1985 είχε συγκεντρώσει

freddie
Μετά την ιστορική εμφάνιση των Queen στο Live Aid στο Γουέμπλεϊ το 1985, ο κιθαρίστας του θρυλικού συγκροτήματος Μπράιαν Μέι, ελπίζει στη διοργάνωση μίας ακόμη αντίστοιχης συναυλίας για την διάσωση του κλίματος.

Οι Queen αποτέλεσαν μέρος της εμβληματικής εκείνης συναυλίας, στην οποία συμμετείχαν οι U2, Φιλ Κόλινς, Μαντόνα, Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Μπάουι, Μικ Τζάγκερ και πολλοί άλλοι. Τότε ο ιερός σκοπός ήταν να μαζευτούν χρήματα τα οποία θα στέλνονταν ως βοήθεια για τη μαστιζόμενη από τον λιμό Αιθιοπία.

«Πιθανώς να οδηγήσει τις νέες γενιές να αρπάξουν τον ταύρο από τα κέρατα. Θα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, όμως θεωρώ ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο (σσ. μία συναυλία», δήλωσε στη Mirror ο Μπράιαν Μέι.

Παραδέχθηκε, επίσης, ότι με τον κορεσμό που έχει επέλθει στις μέρες μας στα μουσικά φεστιβάλ και τις συναυλίες, ίσως είναι δυσκολότερη μία τέτοια πρωτοβουλία, από ό,τι τότε.

Queen - Live at LIVE AID 1985/07/13


Κλείσιμο
Τις συναυλίες, τόσο στο Λονδίνο, όσο και στη Φιλαδέλφεια παρακολούθησαν σχεδόν 2 δισ.  τηλεθεατών σε 150 χώρες του κόσμου, σε μια από τις μεγαλύτερες ζωντανές δορυφορικές συνδέσεις όλων των εποχών, μέχρι εκείνη την εποχή, με διάρκεια περίπου 16 ωρών. Στο στα JFK παρευρέθησαν 99.000 άνθρωποι ενώ στο Γουέμπλεϊ περίπου 82.000 άτομα. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν ξεπέρασαν τα 200 εκατ. δολάρια.

Πρώτοι στην σκηνή στο Wembley βγήκαν οι Status Quo τραγουδώντας το «Rockin’ all over the world».

Ακολούθησαν ακόμα περισσότεροι, όπως η Μαντόνα, ο Μπάουι, ο Έλτον Τζον, ο Έρικ Κλάπτον, και οι Santana κ.α. με τον Πολ ΜακΚάρτνεϊ τον Ντέιβιντ Μπάουι, τον Πιτ Τάουσεντ, την Allison Moyet και τον Μπομπ Γκέντολφ να κλείνουν την συναυλία.

Η πιο εντυπωσιακή όμως εμφάνιση ήταν αυτή των Queen με τον frontman Φρέντι Μέρκιουρι να έχει πάρει εντολή από τον γιατρό να μην καταπονήσει την φωνή του. Δεν το έβαζε όμως κάτω και έγραψε μια από τις πιο ιστορικές στιγμές της μουσικής.

David Bowie - Heroes (Live Aid, 1985)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης