Πέθανε στα 35 της η σοπράνο που συνέχιζε να τραγουδά μετά από δύο μεταμοσχεύσεις πνευμόνων

Πέθανε στα 35 της η σοπράνο που συνέχιζε να τραγουδά μετά από δύο μεταμοσχεύσεις πνευμόνων

Η Τσάριτι Τίλερμαν - Ντικ είχε διαγνωστεί το 2004 με πνευμονική υπέρταση και υποβλήθηκε υποβληθεί δύο φορές σε μεταμόσχευση πνευμόνων - Η ακριβής αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή 

char
Θλίψη στον κόσμο της κλασικής μουσικής σκόρπισε ο αδόκητος χαμός της διάσημης Αμερικανίδας σοπράνο Τσάριτι «Σάνσαϊν» Τίλεμαν-Ντικ , η οποία είχε υποβληθεί σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων.

Η 35χρονη Τίλερμαν Ντικ είχε διαγνωστεί το 2004 με πνευμονική υπέρταση, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί εκτάκτως σε δύο μεταμοσχεύσεις πνευμόνων για να επιζήσει. Ωστόσο, παρά το πρόβλημα υγείας της, η Τίλεμαν Ντικ είχε μια σημαντική καριέρα ως σοπράνο, αν και ο γιατρός τής είχε συστήσει να σταματήσει να τραγουδά.

Η οικογένειά της ανακοίνωσε τον θάνατό της μέσω της σελίδα της στο Facebook τη Μεγάλη Τετάρτη. «Αυτό το πρωί, η κουρτίνα της ζωής έκλεισε για μια από τις τέλειες ηρωίδες της», αναφέρεται στην ανάρτηση. «Η αγαπημένη μας Τσάριτι απεβίωσε εν ειρήνη με τον σύζυγο, τη μητέρα και τα αδέρφια της στο πλευρό της, και το φως του ήλιου στο πρόσωπό της».


Η ακριβής αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Κλείσιμο
Η Τίλερμαν-Ντικ ζούσε στη Βαλτιμόρη με τον σύζυγό της, Γιόναταν Ντόρον. Εμφανιζόταν σε παραστάσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, αλλά και την ασία. Είχε ενσαρκώσει εμβληματικούς, οπερετικούς ρόλους, όπως της Τιτάνια στο «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», Gilda, στο «Ριγκολέτο» και της Βιολέτα στην «Τραβιάτα». 

Η σπάνια πάθησή της είχε ως αποτέλεσμα να ασκείται μεγάλη πίεση στην καρδιά, η οποία είχε διασταλεί, φτάνοντας σε μέγεθος 3,5 φορές μεγαλύτερο του κανονικού.

Η σοπράνο μεγάλωσε στο Ντένβερ σε μία οικογένεια μορμόνων. Σε ηλικία 20 ετών όταν διαγνώστηκε η ασθένειά της, αρχικά λάμβανε ένα φάρμακο που χορηγείται απευθείας στην καρδιά, μέσω ενός σωλήνα στο στήθος.

Το 2009 υποβλήθηκε σε διπλή μεταμόσχευση πνευμόνων, που την άφησε σε κώμα για ένα μήνα.

Συνέχισε την καριέρα της στην όπερα, αλλά το σώμα της άρχισε να απορρίπτει τους πνεύμονες μερικούς μήνες μετά την επέμβαση, με γιατρούς να εκτιμούν, ενώ ήταν σε αναμονή για νέο δότη, πως δεν θα επιβίωνε.



Η επιμονή της να τραγουδά ήταν μνημειώδης. Τον Ιανουάριο του 2012 υποβλήθηκε σε δεύτερη μεταμόσχευση και μετά συνέχισε την καριέρα της, με το άλμπουμ «American Grace» να σημειώνει μεγάλη επιτυχία το 2014.

charity
charity3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης