Πέθανε ο θρύλος της ποπ και πειραματικής μουσικής Σκοτ Γουόκερ

Πέθανε ο θρύλος της ποπ και πειραματικής μουσικής Σκοτ Γουόκερ

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν μετανάστευσε στη Βρετανία, στα μέσα της δεκαετίας του '60 - Τελευταία του δουλειά ήταν το σάουντρακ της ταινίας «Vox Lux»  με τη Νάταλι Πόρτμαν - 'Ηταν 76 ετών

scot
Ένας θρύλος της ποπ και πειραματικής μουσικής, ο Σκοτ Γουόκερ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών. Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δισκογραφική του εταιρεία 4AD.

«Για μισό αιώνα, η ιδιοφυΐα του ατόμου που γεννήθηκε με το όνομα Noel Scott Engel είχε εμπλουτίσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων», έγραψαν τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης της 4ΑD. Τελευταία του δουλειά ήταν το σάουντρακ της ταινίας «Vox Lux» του Μπρέιντι Κόρμπεν, με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν.

Ο Σκοτ Γουόκερ γεννήθηκε το 1943 στο Χάμιλτον του Οχάιο, μεγάλωσε στην Καλιφόρνια, ενώ έζησε πολλά χρόνια στην Αγγλία και έγινε Βρετανός πολίτης. Το πραγματικό του όνομα ήταν Νόα Σκοτ Ένγκελ.

Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό, όταν μετανάστευσε στη Βρετανία, στα μέσα της δεκαετίας του '60 και ξεκίνησε την καριέρα του με το γκρουπ Walker Brothers. Το 1964 δημιούργησε τους Walker Brothers, ενώ όταν αποχώρησε από το σχήμα κυκλοφόρησε μια σειρά από σόλο άλμπουμ, που πολλοί τα θεωρούν ως πιο ριζοσπαστικά ποπ άλμπουμ της εποχής. Ανάμεσα στα κορυφαία άλμπουμ της καριέρας του θεωρούνται τα «Tilt» (1996) και «Drift» (2006).

Στην είδηση του θανάτου του Σκοτ Γουόκερ, ο τραγουδιστής των Radiohead, Tομ Γιορκ, για τον οποίο ο Γουόκερ αποτελεί μεγάλη επιρροή, έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο στενοχωρημένος να ακούω ότι ο Σκοτ Γουόκερ πέθανε. Ήταν τεράστια επιρροή για τους Radiohead και για μένα, δείχνοντας πως μπορώ να χρησιμοποιήσω τη φωνή μου και τις λέξεις. Τον συνάντησα μια φορά στο Meltdown, ήταν τόσο ευγενικός. Θα λείψει».

Κλείσιμο
Ο Γουόκερ ζούσε με τη σύντροφό του Μπέβερλι, την κόρη του, Λι και την εγγονή του Έμμι - Λι.

Scott Walker The Old Man`s Back Again


Make It Easy On Yourself - The Walker Brothers
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης