1ο Mykonos Art Festival: Μαγική συναυλία Νταλάρα, Μαχαιρίτσα

1ο Mykonos Art Festival: Μαγική συναυλία Νταλάρα, Μαχαιρίτσα

Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και το επίπεδο του Φεστιβάλ στο υψηλότερο επίπεδο

dalaras_maxairitsas1
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Γιώργου Νταλάρα και του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Δημοτικό Σχολείο της Χώρας Μυκόνου στα πλαίσια του 1ου Mykonos Art Festival. Οι δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μάγεψαν το κοινό με τις ερμηνείες τους, διατηρώντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών και το επίπεδο του Φεστιβάλ στο υψηλότερο επίπεδο.

dalaras_maxairitsas1


Το Mykonos Art Festival αποτελεί δημιούργημα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μυκόνου, Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης», με σκοπό τη δημιουργία μιας ετήσιας πολιτιστικής διοργάνωσης υψηλού επιπέδου, αντάξιας του ονόματος, της ιδιαιτερότητας και της ξεχωριστής θέσης που κατέχει η Μύκονος ως διεθνής προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη.

Φιλοδοξία του Φεστιβάλ αποτελεί ο επαναπροσδιορισμός του κοσμοπολίτικου προορισμού, ως σημαντικού κέντρου τεχνών και πολιτισμού, ως τόπου αναφοράς του εστετισμού και της avant-garde διανόησης.

Περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του σειρά από συναυλίες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών, κινηματογραφικές προβολές, θεατρικές παραστάσεις, λογοτεχνικά αναλόγια και γαστρονομικές εκδηλώσεις, το Mykonos Art Festival φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως ένα διεθνές φεστιβάλ τεχνών, το οποίο θα προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το σύνολο του φάσματος της σύγχρονης τέχνης, με την πολιτιστική κληρονομιά της ουτοπίας της Δήλου και την ιδιόμορφη παράδοση και τον πολιτισμό της Μυκόνου. Και εν τέλει, να αποτελέσει ένα επιπλέον, διαφορετικό, κίνητρο για να επισκεφτεί κανείς την Μύκονο, αντάξιο της ταυτότητάς της.

Κλείσιμο
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης τέχνης εστιάζοντας στη μουσική, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες. Απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του νησιού καθώς και σε Έλληνες και ξένους επισκέπτες και καλύπτει όσο το δυνατόν ευρύτερο ηλικιακά κοινό.

koukas_mikonos
Ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς με τον σκηνοθέτη Αντώνη Κιούκα 

Το Φεστιβάλ Μυκόνου συνεργάζεται με τους σημαντικότερους εθνικούς πολιτιστικούς φορείς: το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, το

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ.

Επόμενες εκδηλώσεις

14/7/2018, 20:30, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών – Σταθμός Μυκόνου.

* Ομιλία «Η ιστορία του καλλιτεχνικού σταθμού Μυκόνου της Α.Σ.Κ.Τ.» (στο πλαίσιο της έκθεσης Η Μύκονος μέσα από το βλέμμα των Ελλήνων ζωγράφων. Από το Μεσοπόλεμο μέχρι και τη δεκαετία του 1950).

* Συναυλία Βερόνικα Δαβάκη, συναυλία ελληνικών τραγουδιών διασκευασμένων για άρπα και φωνή. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

27, 28, 29/7, 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Σειρά Συναυλιών

Mykonos is… The Mykonian Art Scene

Αντώνης Ρουσουνέλος, Marianna Sangitaa Røe, Σοφία Καλπουρτζή, Τζωρτζή Μαύρου, Πέτρος Βερώνης, Jason Orozco, Θανάσης Χριστόπουλος, Δομήνικος Κουκάς, Daniel Kουσαθανάς, Jasmin Orozco

22/8/2018, 21:00, πλατεία Άνω Μεράς. Συναυλία

Ελένη Λεγάκη και οι Αποσπερίτες, TheAegeanSound

23/8/2018, 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Θέατρο

«Βάτραχοι» του Αριστοφάνη, Λάκης Λαζόπουλος, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου

31/8/2018 21:00, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Συναυλία

Ελεονώρα Ζουγανέλη

2/9/2018, 19.30, Δημοτικό Σχολείο Χώρας Μυκόνου. Αφήγηση παραμυθιών

Αγνή Στρουμπούλη Παραμύθια για μικρούς και μεγάλους. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

9/9/2018, 11.00, Μουσείο Αγροτουρισμού-Μύλος του Μπόνη. Λαογραφία

Η γιορτή του τρύγου. Διοργάνωση Λαογραφικό Μουσείο Μυκόνου

25/9/2018, 20:30, Φάρος Αρμενιστής. Συναυλία

Χρήστος Θηβαίος. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ

28 &30/9/2018, Θερινός κινηματογράφος Cine Manto. Κινηματογραφικό αφιέρωμα

Food in Cinema. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

8- 30/9/2018, Θερινός κινηματογράφο Cine Manto. Γαστρονομία

Taste of Mykonos, ένα γαστρονομικό αφιέρωμα στην Τυροβολιά. Ανοικτά μαγειρέματα σε δημόσιους χώρους (Άνω Μερά, δρόμοι της Χώρας, κ.α.), επισκέψεις σε τυροκομεία, εκθέσεις, μουσικά-εικαστικά δρώμενα, γευσιγνωσίες, προβολή ταινίας μικρού μήκους. Διοργάνωση ΚΔΕΠΠΑΜ και Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης