Μουσικό ταξίδι με τον Απόστολο Καλτσά, τη Σοφία Κουρτίδου και τη «Μythotopia»

Μουσικό ταξίδι με τον Απόστολο Καλτσά, τη Σοφία Κουρτίδου και τη «Μythotopia»

Την Παρασκευή 25 Μαίου

mythotopia
Με το κουιντέντο «Μythotopia» και special guest τη Σοφία Κουρτίδου , ο Απόστολος Καλτσάς θα ταξιδέψει τους φίλους της μουσικής την Παρασκευή 25 Μαίου ( 10.30μμ) στο Αfrikana jazz club (Ιεροφαντών 13, Κεραμεικός ) σε μαγικούς τόπους, με συνθέσεις που εναλλάσσονται από τη τζαζ και τον παραδοσιακό ήχο μέχρι το ροκ και το μπλουζ.

Από του σημαντικούς μουσικούς της γενιάς του (ηλεκτρικό μπάσο), ο Απόστολος Καλτσάς ήταν για αρκετά χρόνια μέλος τους συγκροτήματος «Υπόγεια Ρεύματα» έως ότου προχωρήσει σε δικές του δισκογραφικές δουλειές.

Τον πλαισιώνουν ταλαντούχοι μουσικοί , ο Γιάννης Παπαναστασίου (σαξόφωνο), ο Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα) ο Γιάννης Παπαδόπουλος (πιάνο) Πάνος Τζονιόλης (τύμπανα) Μάκης Παπαγαβριήλ.

Στον πρώτο κύκλο τραγουδιών του ,τη «Μυθοτοπία», συμμετέχει μια πλειάδα από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς ενώ ερμηνεύουν πασίγνωστοι καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Μουζουράκης και η Μάρθα Φριντζήλα. Μπαλάντες και ροκ δυνατοί ήχοι μας μεταφέρουν στα δρομάκια ονειρεμένων πόλεων (Βαρκελώνη, Αβάνα, Άμστερνταμ). Ωστόσο ο Απόστολος δεν ξεχνά και τα παιδικά του χρόνια στη Λαμία που αποτυπώνονται με νοσταλγία στα «Χωριά του Δομοκού» και τη "Γενέθλια πόλη".


Στο δεύτερο κύκλο τραγουδιών του, τη « Μικρόγειο», μιλάει για την αξία των μικρών πραγμάτων πότε με ανατρεπτικό ύφος και πότε με τρυφερότητα. Από το δίσκο ξεχωρίζει η «Μικρή Ελλάδα» με τη φωνή ενός δεκάχρονου κοριτσιού που σχολιάζει την παρακμή της Ιδέας του ελληνισμού ως πνευματικής και αισθητικής συνθήκης.Παράλληλα θα παρουσιάσει και κομμάτια από την καινούρια δουλειά που ετοιμάζει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης