LIVE

Κορωνοϊός

Εξόριστοι του Δημήτρη Κατή- Η μεγαλύτερη ροκ/μέταλ μπάντα στην Ελλάδα

Εξόριστοι του Δημήτρη Κατή- Η μεγαλύτερη ροκ/μέταλ μπάντα στην Ελλάδα

Το τραγούδι «Κάνω Μια Ευχή» φέρνει την πλατίνα στον συνθέτη για πωλήσεις πέραν των 70.000 την εποχή του 90

Το 1989 ο νεαρός τότε συνθέτης, στιχουργός και κιθαρίστας, Δημήτρης Κατής, ιδρύει το συγκρότημα Εξόριστοι, στα Βριλήσσια της Αττικής. Το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ «σπάει» όλα τα κατεστημένα της ροκ και μέταλ στην Ελλάδα και γράφει ιστορία στον χώρο αυτό της μουσικής. Πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά ο ελληνικός στίχος πλαισιώνει την hard rock και heavy metal μουσική. Η ιδέα είναι του Δημήτρη που πιστεύει στην απόλυτη μελωδικότητα της ελληνικής γλώσσας. 

Δεύτερη μεγάλη καινοτομία του είναι ο επικός ήχος, πρωτόγνωρος όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με μικρο-εξαιρέσεις στο εξωτερικό που όμως είναι εντελώς διαφορετικές ηχητικά και στιχουργικά  από το μουσικό δημιούργημα του Κατή. Ο όρος «epic metal» καθιερώνεται παγκοσμίως από τον Δημήτρη Κατή και τους δικούς του Εξόριστους, μέχρι τότε κυριαρχούσε ο όρος power metal. Tρίτη καινοτομία του Δημήτρη είναι, η θεματολογία των στίχων, που είχε να κάνει με την μυθολογική, και ιστορική Ελλάδα, με τρόπο όμως πάντοτε παραβολικό, που παρέπεμπε διαχρονικά στη σύγχρονή μας εποχή. Χαρακτηριστικά, πολλοί είναι οι οπαδοί που χαρακτηρίζουν το κομμάτι «Σύνορα Παντού» ως «προφητικό» για την σημερινή κοινωνική και ηθική κατάσταση της χώρας και του κόσμου. Το τραγούδι «Κάνω Μια Ευχή» φέρνει την πλατίνα στον συνθέτη για πωλήσεις πέραν των 70.000 την εποχή του 90. Σήμερα ο πλατινένιος δίσκος δεν ξεπερνά τις 3 με 5.000 αντίτυπα. Πρώτη Ροκ /Μεταλ μπάντα στην ιστορία της ροκ στην Ελλάδα που κατακτά πλατινένιο δίσκο. Ουσιαστικά, οι Εξόριστοι, μαζί με την πρώτη τηλεοπτική heavy metal εκπομπή του Δημήτρη Κατή στην ΕΡΤ, “Metalmania”, καθιερώνουν επιτέλους το Heavy metal στην Ελλάδα, και με έναν καθαρά progressive ήχο. 

Ο αείμνηστος Μάνος Ξυδούς τότε προτείνει στον Δημήτρη, να γίνει ο κιθαρίστας ενός νέου γκρουπ, που αργότερα θα έπαιρνε το όνομα «Πυξ Λαξ». Ο Δημήτρης σεβόμενος τη φιλία του με τον Μάνο, απέρριψε την πρόταση υποστηρίζοντας την σταθερότητα της θέσης του στο εντελώς διαφορετικό δημιούργημά του. Κι έτσι οι Εξόριστοι κατέκτησαν τον τίτλο της μεγαλύτερης metal/rock μπάντας στην Ελλάδα, πράγμα που προξένησε φυσικά τον φθόνο και την ζήλεια – ως είθισται – σε κάθε καλλιτεχνικό χώρο και όχι μόνον. 


Μια ακόμη καινοτομία στη μουσική του Δημήτρη ήταν και η μεσαιωνική/κλασσική/αναγεννησιακή ατμόσφαιρα των τραγουδιών που πολλά από αυτά ερμηνεύτηκαν από μεγάλες ορχήστρες, όπως εκείνη της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Κιέβου στην Ουκρανία με πρώτη μετάδοση στο NPR, το αμερικανικό δημόσιο ραδιόφωνο. Αν και οι στίχοι ελληνικοί, το συγκρότημα έχει fans και believers σε Αργεντινή, Παναμά, Μεξικό, Γερμανία και Ουκρανία. Οι πολύ φανατικοί οπαδοί θυμίζουν μία cult ομάδα που σέβεται τις αρχές των ιδεών, που φυσικά ο καθένας τις «μεταφράζει» με δικό του τρόπο, και ακολουθούν την μπάντα σε κάθε εκδήλωσή της. 

Μετά το επικό live του 2015 σε ένα κατάμεστο «Κύτταρο» και αφού είχε προηγηθεί η tour το 2014, οι Εξόριστοι επέστρεψαν πάλι φέτος με μια μεγαλειώδη εμφάνιση στις 20 Γενάρη 2017, στο «Κύτταρο» πάλι, με ένα τέλειο κοινό που τραγουδούσε όλα τα κομμάτια της μπάντας. Ο χώρος θύμιζε γήπεδο αφού ήταν άφθονα τα καπνογόνα και οι σημαίες των οπαδών καθώς κα εκατοντάδες τύπου κεριών έδιναν μια έντονη επική εικόνα στο ακουστικό σύνολο της ερμηνείας. Μπάντα και κοινό σε πλήρη σύνδεση. Χαρακτηριστικό, η πλειονότητα του κόσμου ήταν νέοι μεταξύ 19 και 30. Πράγμα που δηλώνει την πετυχημένη συνταγή του Κατή για μια αέναη διαχρονικότητα. 
Μετά και τα δυο lives, και κυρίως στην Αθήνα, έγινε, ένα άνευ προηγουμένου, αδιαχώρητο στα backstage, με τον κόσμο υπομονετικά σε μια συντεταγμένη ουρά να περιμένει να φωτογραφηθεί με τον Δημήτρη και την υπόλοιπη μπάντα. Οι Εξόριστοι επίσης υπομονετικά – αν και κουρασμένοι – με τέλεια διάθεση, χαμόγελα και πειράγματα ευχαρίστησαν έναν προς έναν υπογράφοντας αυτόγραφα και βγάζοντας φωτογραφίες.  Εννέα μέρες μετά, στις 29 Γενάρη 2017, οι Εξόριστοι εμφανίζονται στην Θεσσαλονίκη και το γνωστό “Eightball”. Ο κόσμος παντού τραγουδά εκστασιασμένος τα κομμάτια που εδραίωσαν την μπάντα. Στα φωνητικά, η καταπληκτική επιλογή του Δημήτρη Κατή, ο τενόρος Φίλιππος Μοδινός, γιός του αειμνήστου βαρυτόνου Τζών Μοδινού. Μια φωνή που δένει απόλυτα στις επικές συνθέσεις του Δημήτρη Κατή, ο μόνος τραγουδιστής έως τώρα που αποδίδει ζωντανά, τα δύσκολα κομμάτια έτσι ακριβώς όπως πρέπει! Στο μπάσο, ο Αμερικανός από το Los  Angeles, Rich Melville,  μια καθαρά ροκ φυσιογνωμία βγαλμένη από την ιστορία της ροκ. Στα πλήκτρα, ένας πλήρως καταρτισμένος και fan της μπάντας – πριν την είσοδό του στο γκρουπ – Στέλιος Μαργαριτόπουλος. Χαρακτηριστικό το τεχνικό speedy σόλο, κυρίως στην εισαγωγή του κομματιού «Σύνορα Παντού». Στη δεύτερη κιθάρα, ο νέο-εισελθών, Γιώργος Αποστολόπουλος (George Alpha), ο πιο νέος ηλικιακά, φυσιογνωμία συνετή και με σεβασμό, γνωρίζοντας ακριβώς που παίζει και ποιες είναι βαριές απαιτήσεις του Δημήτρη Κατή και η ιστορία της μπάντας. Στις συγκεκριμένες εμφανίσεις, στα τύμπανα έπαιξε ένα παλαιότερο μέλος της μπάντας από τη δεκαετία του 90, ο Αντώνης Ασπρόπουλος. Ενώ στον ήχο ήταν ένα ακόμη παλιό μέλος της μπάντας, ο πρώην μπασίστας του γκρουπ, Χάρης Γερουλάκης.Το 1994, οι Εξόριστοι εμφανίστηκαν στο μεγαλύτερο βαλκανικό φεστιβάλ “Gitariada” στο Ζάγετσαρ του Βελιγραδίου στην Σερβία. Έπαιξαν μπροστά σε ένα ένθερμο κοινό 40 χιλιάδων. Την κάθε χώρα εκπροσωπούσε μια αντίστοιχη μπάντα, η πρόταση έγινε απευθείας και κατευθείαν στους Εξόριστους. Να σημειώσουμε, ότι η συναυλία έλαβε χώρα στο μέσο ενός καταστροφικού εμφυλίου μεταξύ Σερβίας και Βοσνίας. Επίσης, ο Δημήτρης Κατής απέρριψε την πορεία προς το Βελιγράδι μέσα από τα Σκόπια, ώστε τα διαβατήρια να μην σφραγιστούν με τον ψευδο-όρο «Μakedonia». Έτσι «ταλαιπώρησε» το γκρουπ κάνοντας μια τεράστια παράκαμψη από Βουλγαρία και Ρουμανία σε επικίνδυνους δρόμους.
Οι Εξόριστοι μένουν στην ιστορία ως κλασσική, ιστορική και θρυλική μπάντα, ο κόσμος το ξέρει και γι αυτό συνέχεια όλο νεώτεροι ακολουθούν το σχήμα. Να προσθέσουμε επίσης ακόμη ένα γεγονός, πως είναι η μόνη μέταλ/ροκ μπάντα στην Ελλάδα που γεμίζει από μόνη της με κόσμο το κάθε χώρο στον οποίον εμφανίζεται. Δε χρειάζεται – όπως συνήθως κάνουν άλλοι – να μαζεύονται 4 και 5 μπάντες ώστε να αυξηθεί η προσέλευση.Η πρόσφατη εμφάνιση φέτος στην Αθήνα και στο «Κύτταρο», αλλά και στην Θεσσαλονίκη, καθώς και η επιστροφή του Δημήτρη από μια επιτυχημένη πορεία στην Αμερική με πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις, σηματοδοτεί την εξέλιξη της μπάντας και την υπόσχεση της όχι μόνον για νέο άλμπουμ, που όλοι περιμένουν τόσο καιρό, αλλά και τη δυναμική συνέχιση στις ζωντανές εμφανίσεις της και την επιστροφή της ποιοτικής ροκ και μέταλ στο προσκήνιο.

Να σημειώσουμε τα πιο σπουδαία τραγούδια που ερμηνεύτηκαν φέτος στα 2 μεγάλα Lives σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη: «Εξόριστοι, Κάνω Μια ευχή, Αναμέτρηση Τελική, Δόξα και Τιμή, Σύνορα Παντού, Άννα, Το Σπαθί του Νικητή, Ιαχές Θριάμβου» και πολλά άλλα. Το show των Εξόριστων διαρκεί το λιγότερο 2 ώρες γεμάτες προς την ικανοποίηση του κόσμου που λατρεύει την μπάντα.Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (75)

ΠΙΚΠΙΚΟΣ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΣ

Ο Κατης πολλα πραγματα μπορει καποιος να τον πει, χαζο ομως οχι. Λιγο τα κουμπαριλικια με τον Μητσοτακη, λιγο οι γνωριμιες, να πως φτασαμε στη Metal Mania , αν δε κανω λαθος τον τιτλο, στην ΕΡΤ. Εκπομπη για το μεταλ, αλλα και την εκνευριστικη πολλες φορες προβολη του ιδιου και των Εξοριστων, η συλλογη Metal Ballads που ειχε τα μισα κομματια fade out απο Scorpions, Whitesnake και αλλα που δε θυμαμαι τωρα, αλλα μια χαρα θυμαμαι που στη συλλογη του κολλησε και εξοριστους. Οκ ,καλο το promotion, αλλα απο μουσικη, δε λεει και πολλα. Η μαλλον θα μπορουσε ισως να πει, αν δε μας τα πρηζε με τις υπερβολες του. Ακομα και αυτο το αρθρο, αν δε το χει γραψει ο ιδιος, ειναι κατα παραγγελια. Καλος, χρυσος και αγιος ο Κατης, αλλα δεν ειναι και ο Ελληνας Blackmore ρε παιδες με τοσο λιβανιστηρι. Και κει στο ΘΕΜΑ αν ενδιαφερεστε τοοοσο πολυ για το Ελληνικο Μεταλ, καντε ενα ψαξιματακι σε Spitfire, Marauder, Innerwish, Septic Flesh, Rotting Christ, Wardrum κλπ και μετα μιλαμε για τους Εξοριστους και τι εχουν καταφερει. Αυτα. Αγωνιστικους χαιρετισμους στον φιλο Vic που σχολιασε παραπανω..

Vic

Υπέροχα, υπέροχα σχόλια, το κάτι άλλο. Μπράβο σου! Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς; Την επιμονή να απαντηθεί κάθε τι αρνητικό; Τα ευφάνταστα ψευδώνυμα; Τον σαϊεντολόγο από τα Τρίκαλα που βάζει τα πράγματα στην θέση τους, για κάθε τσουτσέκι που αμφισβητεί τα κατορθώματα των Εξόριστων; E, βέβαια, κάτι αντάξιο να σταθεί δίπλα στο Child in Time και το Epitaph (από τις ωραιότερες ΜΕΤΑΛ μπαλάντες σίγουρα) θα μπορούσε να γράψει μόνο ο Δημήτρης Κατής από τον ελληνικό χώρο, το είχε αποδείξει μιας και πούλαγε κερατιάτικα τότε και έτρεξε ο Μάνος ο Ξυδούς από την καύλα του να προλάβει να συμπεριλάβει το έπος επών Κάνω μια Ευχή στον δίσκο. Έτσι έγινε φυσικά! Αλλά επειδή ήταν ίσως μπερδεμένος ο άνθρωπος, στο οπισθόφυλλο του δίσκου έβαλε ότι η συλλογή επιμελήθηκε ΚΑΙ από τον Κατή, του έβαλε και το Metal Mania στο εξώφυλλο, γενικά προφανώς ο Ξυδούς πρέπει να είχε το θεματάκι του με τον Κατή, αφού ένας ανίδεος, βλέποντας τα credits της συλλογής θα σκεφτόταν ότι ο Κατής έχει κάνει όλη τη δουλειά... Αλήθεια, μιας και ο Κατής πούλαγε τόσο πολύ βρε αδερφέ και τα νούμερα για την ΣΥΛΛΟΓΗ είναι γνωστά (60-70 χιλιάδαι δίσκοι), να μας πει και κάποιο τζιμάνι πώς συγκρίνονται σε πωλήσεις οι δίσκοι του με την συλλογή αυτή; Το γεγονός ότι ο συγγραφέας και σχολιαστής του άρθρου (!) λέει και ξαναλέει για την ηρωική επική πλατίνα των Εξόριστων και δεν ξεκαθαρίζει ότι αναφέρεται σε μια συλλογή που περιέχει Sabbath, Deep Purple, Scorpions και Dio με κάνει να έχω λίγες αμφιβολίες για το αν την ΠΛΑΤΙΝΑ την κέρδισαν οι Εξόριστοι ή τα μεγάλα ονόματα. Σε μια συλλογή που διαφημιζόταν συνεχώς, ε; Θα μου πεις 2,5 μύρια λαός (!) έχει δει λέει το Κάνω μια ευχή στο youtube. Και δεν λέει ο υπερδιπλάσιος σχολιαστής/συγγραφεύς ότι το 1,5 μύριο από αυτά τα views είναι για την διασκευή από τις Δυτικές Συνοικίες (πέθανα στα γέλια, πόσο ταιριαστό, Καλοκαιρινά Ραντεβού και Κάνω Μια Ευχή, clash of the titans) ενώ παραλείπει να πληροφορήσει τους αναγνώστας ότι το Κάνω Μια Ευχή καθώς και πλείστα άλλα Εξόριστων, φρόντιζε ο Κατής να τα παίζει συχνά στην εκπομπή του. Με λίγα λόγια οι ηρωικοί εξόριστοι είχαν ένα μικρό πλεονέκτημα (τόσο δα!) σε σχέση με άλλες ελληνικές μπάντες, ε; Ο Κατής μου είναι συμπαθέστατος, τον έβλεπα στην Μέταλ Μάνια και βρίσκω πολύ διασκεδαστικά τα σχόλια περί έπικ, την τσόπερ των Θεών λάιβ στους πρέσβεις, τα κουλά βραβεία! Το πρόσημο είναι συνολικά θετικό στην τελική μου αποτίμηση... ...αλλά ένα θεματάκι (...) με την αυτοπροβολή την έχεις Δημήτρη. ΥΓ: Tomb of Doom >> Κάνω μια ευχή

Βυσματίας με περούκα

Ρε Δημητράκη αγόρι μου, ο κόσμος το χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι πώς ό,τι πέτυχες στη ζωή σου ήταν με ρουσφέτια της ΝΔ και με τα λεφτά και τις γνωριμίες του πατέρα σου. Κάθεσαι τώρα στα πενήντα σου και πληρώνεις άρθρα-αγιογραφίες σε εφημερίδες (πάλι με τα λεφτά του μπαμπά) για να μας πεις και να μας αποδείξεις τι; Δεν υπάρχει σοβαρός μεταλλάς ούτε στην Ελλάδα ούτε πουθενά που να σε παίρνει στα σοβαρά και το ξέρεις.

aor

καποτε ο Κατης επιμεληθηκε μια συλλογη ,ενα δισκο , με τον τιτλο οι καλυτερες μπαλλαντες του metal καπως ετσι ,και ηταν μεσα ολοι οι παγκοσμια γνωστοι scorpions , deep purple κτλ κτλ Εβαλε λοιπον μεσα και το 'κανω μια ευχη ' .Ακομα και να ηταν μεσα στα καλυτερα , επειδη ηταν δικο του ,δεν θα επρεπε να το βαλει μεσα . Νομιζω εδω υπαρχουν 2 βιντεακια , που μπορει καποιος να ακουσει αντιπροσωπευτικα δειγμα , να ακουσει αν τα κομματια εχουν ποιοτητα η οχι , αν η κιθαρα του Κατη κανει φαλτσα η οχι , αν παιζει στην τυχη η οχι , αν εχει καλο ηχο κ.ο.κ Ακουτε και αποφασιζετε .

Σαϊντολόγος ο Τρικαλιώτης

Εμ είδες που κανεις λάθος και εισαι εκτός? Τη συλλογή και την επιλογή την έκανε ο Μάνος Ξυδούς (βλέπε Πυξ Λαξ), ο οποίος δούλευε στην ΕΜΙ ως διευθυντης παραγωγής. Όλοι οι καλλιτεχνες ειναι αυτης της εταιρείας ή θυγατρικής ή συνεργάτιδας εταιρείας. Οι Εξόριστοι τότε ήταν το πρωτο σε κυκλοφορία και πωλήσεις Ελληνικό συγκρότημα που ποτέ κανείς δεν ξεπέρασε. Τι ηθελες να βαλει απο ελληνική ροκ/μεταλ επιτυχία, Flames ή Raw Silk. Ήμαρτον με την ανεκδοτολογία. Το παιξιμο του ειναι δικό του, αμα σε ενοχλεί τι τον ακους? αλλά τα κομμάτια τα ξερεις φαρσί απο-όξω όλα και ανακατωτά φιλαρακο, γι αυτό ασε τα ψόφια, γιατι με Μεταλμάνια και Εξόριστους ξεκίνησεες και συ...Ποιος δεν επαιζε τα δικά του? Ο Χεντριξ ή ο Μπλάκμορ ή ο Πέιτζ...Γινατε όλοι ειδήμονες.

Θεμιστοκλής (Ελλάνικος) Αποστόλου - FMmag

Για να κλείνει το θέμα μια και καλή, γιατί όλοι οι μετρημενοι στα δάκτυλα πονεμένοι και ανύπαρκτοι πίσω από την ανύπαρκτη ανωνυμία τους είναι πρωτεργάτες ειδήμονες. Για να κλείνει λοιπόν, μιά μπάντα είναι κορυφαία όταν στην ιστορία της όταν έχει να δείξει κάτι το πρωτότυπο που να έχει απήχηση στον κόσμο στην πλειοψηφία του. Επιτυχημένη μπάντα και επιτυχημένος δημιουργός ειναι όταν η μελωδία που έφτιαξε μπορείς να την τραγουδήσεις, στο αμάξι, στο σπιτι, παντού και να σου δημιουργεί ποικίλλα συναισθήματα. Όταν μια μελωδία σου "καρφώνεται" στη σκεψη σου και ένα ρεφρέν ή κουπλέ επαναλαμβάνεται για ώρες και μέρες στα χείλη σου, αυτό ειναι επιτυχία. Λυπάμαι που θα απογοητευσω αλλά μπαντες τυπου spitfire και παραπλησίων είναι για ομαδική παρεϊστικη κατανάλωση για συγκεκριμένους ανθρωπους. Τους είχα ακουσει και αυτούς - καλοί μουσικοί και καλα παιδια - όμως καμμιά μελωδία τους δεν ειναι αρκετα ικανή να την τραγουδήσεις.Οι Εξόριστοι απευθύνονται και πέρα από τον χώρο της μεταλ, καταρχήν η μουσική και οι μελωδίες τους καθώς και οι στίχοι τραγουδιούνται και χαράσονται στο νου σου, ειναι πολύ απλό, έχουν καταφερει εδω και 30 χρόνια να ειναι πρωτοπόροι όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους μειονοτικούς της "μουσικής". Επίσης οι 70.000 δίσκοι είναι Επιτυχία..ποτε απο το 60 ροκ και μεταλ μπάντα δεν το έχει καταφερει εως και σήμερα που μιλάμε. Κανείς δεν κατηγόρησε τους "αντιπάλους", ο σεβασμός είναι "Δόξα και Τιμή" όπως λέει και το τραγούδι, η μιζερια, η κακεντρέχια, η συκοφαντία, η ζήλεια, ο φθόνος, η μικροπρέπεια είναι κάποια χαρακτηριστικά εκείνου του Ελληνα που φθονεί τον συνέλληνα ο οποίος έχει επιτύχει στον τομέα του. Αν δεν εχετε καταφερει να φτιαξετε μελωδίες για να τραγουδήσει ο κόσμος δεν φταινε οι Εξόριστοι για την αποοτυχία σας. Όταν η αυτογνωσία μετατρεπεται σε μίσος όταν κοιτας τον εαυτο σου στον καθρέπτη και αντιλαμβανεσαι οτι είσαι αυτό που δεν μπόρεσες. Αλλά ποτε δεν ειναι αργά, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα...ως τότε "Κάνω Μια Ευχή" να βάλετε μυαλό ανθρωπου συνετού και λογικού.

Takis Spit

Και κάτι πού λίγοι γνωρίζουν μιας και αναφέρθηκες σε Spitfire. Είχε γραφτεί εκείνη την εποχή και με φωτογραφία, ίσως είχε μεταδοθεί και στην μεταλμανια εαν θυμαμαι καλά, ο ντράμμερ των spitfire ήταν να παιξει ντράμς στους Εξόριστους, την εποχή που ο Κυριακίδης είχε κουρεψει τα μαλλιά του και ειχε φωτογραφηθει μαζί με τον Κατή στο στούντιο του τελευταίου. Θυμαμαι στη φωτό και μαζί με τον άλλον τον ρυθμικό απο Εξόριστους και τον πληκτρά τον Τάκη. Ο Δημήτρης έφυγε φαντάρος και δεν έκλεισε το deal.. το καλό θα είναι τις μπάντες κοντά όχι να βάζουμε διαχωριστικές γραμμές.

Mike Los

Επίσης υποδειγματική ήταν και η κίνηση του Δημήτρη να καλέσει και να ανεβασει στο stage του Κυττάρου φέτος, τον παλιό συνεργάτη και φίλο του, Μιχάλη Κοντογιώργη. Στο Δόξα και Τιμή 3 κιθάρες μαζί ροκάρουν την αγαπημενη μας μελωδία. Ο Μιχάλης είχε ακολουθήσει στη Σερβία το 1994. Ήταν όντως συγκινητική στιγμή πάλι μαζί στο σκηνή, αγκαλιες με Κατή και Μοδινό. Να πούμε πως ο Μιχάλης είχε παίξει παλαιότερα και με τους σπιτφάιρ. Αυτά είναι ωραία, όχι τα διχαστικά.

Lethal Agent

Κορυφαίοι, οι πρωτοι που επαιξαν ηρωϊκο επικό μεταλ στην Ελλάδα και φυσικά οι πρωτοι και οι μόνοι που χρησιμοποίησαν Ελληνικό στιχο, και στίχο όχι με ρεφρενακια, αλλά ολόκληρες ιστορίες παραβολικές αναπτύσονται. Επίσης ο Κατής είναι αυτός που έβαλε το heavy metal σε όλα τα σπίτια μέσα από την πρωτοπόρα τηλεοπτική εκπομπή του στην ΕΡΤ. Μεταλμάνια απο το 1990 μεχρι το 1994. Σε ευχαριστούμε για τη μουσική και κυρίως για τις αναμνήσεις της επόχής εκείνης του 90.

Zan Zach

1500 SHARES ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5 ΜΕ 10 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ 3, 4 ΚΛΙΚΑΔΟΡΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ...ΑΧΑΧΑΧ ΡΕΜΠΕΣΚΕΔΕΣ.

Septicemia

Τρομερό επιχείρημα...

LORDIAN GUARD

Όταν μπορέσουν να γεμίσουν κανένα μαγαζί της προκοπής τα ξαναλέμε... byeeeeeeeee

ΖΑΝ ΖΑΝ

περίεργο... γιατί τα μαγαζιά που παίζουν δε γεμίζουν με τίποτα... πως το εξηγείς αυτό ειδήμων METALHEAD???

George Malholland Beta

Καλύτερο άλμπουμ εννοείται ο πρωτος ομώνυμος δίσκος με φοβερή παραγωγή του Κώστα Καλημέρα στα studios Sierra, 1989. Όλα τα κομμάτια όλα επιτυχίες. Αν και το Κάνω Μια Ευχή στέριωσε την μπάντα, εμάς τους cult πορωμένους μας οδήγησε το Συνορα Παντού, φυσικά το επικότατο Σπαθί του Νικητή και το Βάρβαρες φωνές, εκεί που ο Αβράμης βγάζει τα εντόστια του στις πανύψηλες κορώνες. Φέτος στο Live ακούσαμε και τον Αρχηγό. Ο 2ος δίσκος σε χαμηλότερη παραγωγή πιο 70ς κατασταση, όμως στίχοι και μουσική δίνου ρεστα, Η τσόπερ των θεών και οι Θεοί του Ολύμπου σε συνεπαιρνουν συνασθηματικά. Ο 3ος δίσκος ο Λυτρωτής έχει την τεράστια επιτυχία "Άννα", ίσως θα έπερεπε να αναγνωριστεί ακόμη περισσότερο και απο το Κάνω μια Ευχή, αλλά ίσως η διάρκεια ήταν 9 λεπτα και δεν ήταν ραδιοφωνικό. Επίσης το κομμάτι που τα σπάει απο αυτόν τον δίκσο είναι και το ξεχασμένο "Αναμέτρηση Τελική" που Επιτέλους το έπαιξαν αψογα φετος στο Κυτταρο και το εχετε βαλει και σεις εδω στο Θεμα. Μετά καπου χανω την πορεία τους..Α! είναι και η συλλογή το 96, η Γενια των Αρίστων το 98 με την καταπληκτική μπαλάντα "Όνειρο Παλίό" και το καραεπικό "ο Γιος του Λαέρτη". Μετα το 2006 γινεται μια προσπάθεια με αγγλικούς στιχους όχι στην ΕΜΙ πιά με τραγουδιστή τον Stuart, καλες ερμηνείες αλλα ο κόσμος είναι πιστός σε αυτό που οι εξόριστοι ξερεουν τελεια, επική μουσική με Ελληνικό στίχο. και τώρα αναμένουμε ΝΕΑ δουλειά παλληκάρια!!!! όχι μονον Lives....

Eleni Stathakou

To "Κάνω Μια Ευχή" στο youtube που δεν το έχουν ανεβάσει ποτέ επίσημα οι Εξόριστοι αλλά καποιοι fans σε διάφορες και διαφορετικές αναρτήσεις αλλά και διασκευές έχει συνολικά πάνω από 2.500.000 views..έιιιι, για Ελληνικό Metal μιλαμε φιλαράκια, και σείς ακόμη αμφισβητέιτε την κορυφαία μπάντα της Ελλάδας..με τις υγείες σας.

Septicemia

Ευχαριστούμε!!!

Kostas Sirmoglou

Στην Ελλάδα δεν αγιάζει κανείς παιδιά. Αυτό το πραγμα μίσους είναι μοναδικό. Είναι αδύνατον να φωνάζεις για κάτι που ήδη έχει καθιερωθεί και αποδεχτεί χιλιάδες κόσμος. Είμαι απο κείνους που συνδύασα στη ζωή μου πολλά πράγματα με τα τραγούδια των Εξόριστων. Ναί είναι μοναδικοί σε αυτό που κάνουν και κάθετι το μοναδικό πολεμάτε από καθε ειδους Ιερά Εξέταση, ιστορικά αποδεδειγμενο. Αποροθμε που αυτός ο τόπος εχει καταντησει τριτοκοσμική χώρα, είναι οι χαρακτήρες μας τετοιοι, μίσος, συκοφαντία, κακομοιριά, σταρχιδισμός, δεβαριεσισμός και ότι ετοιματζίδικο μας προσφέρουν. Ένας από αυτούς που βρίζει ας ήταν στο Κυτταρο πριν 2 μήνες να δονιστεί με το Δόξα και Τιμή και το Συνορα Παντου..ίσως και να ήταν και γι αυτό να βγαζει τοσο μίσος, γιατι δεν αντεχει στην ποιότητα. Τριαντα χρόνια κοντευουν σε 2 χρόνια από τοτε που βγηκαν οι Εξόριστοι, μια μικρή κλίκα από τους παλιούς δεν το έχουν χωνεψει ακόμη, ενώ τα νέα παιδιά τα είδα εκεί στο Κυτταρο, ρουφούσαν γνωση και πορωνονταν διπλα σε μενα εναν 45αρη. Ήθελα να τους εξηγήσω πως ένιωθα και γω τότε στην 3η λυκείου στην Αγία Βαρβάρα στα πάρτι με καργα headbanging...συνέλθετε ωρέ!!!! Πάμε μπροστά..ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ forever.

Septicemia

Ε αφού καταφέρανε και γεμίσανε το Κύτταρο... είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ μπάντα!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης