Idan Raichel: Ο «μαέστρος» της πολυεθνικής μουσικής στην Αθήνα

Idan Raichel: Ο «μαέστρος» της πολυεθνικής μουσικής στην Αθήνα

Στο Gazarte με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιάννη Κότσιρα την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015 - Γνωρίστε το σύμβολο που άλλαξε το πρόσωπο της ισραηλινής ποπ μουσικής

Idan Raichel: Ο «μαέστρος» της πολυεθνικής μουσικής στην Αθήνα
Καταφέρνει να ενώσει αρμονικά μουσικές με μοναδική μαεστρία. Έχει επιδιώξει και επιτύχει τον συγκερασμό διαφορετικών πολιτισμών και κουλτούρας προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα που γοητεύει ολόκληρο τον κόσμο…

Ο λόγος για τον μουσικό, συνθέτη, κιμπορντίστα από το Ισραήλ, Idan Raichel, ο οποίος έρχεται στην Ελλάδα για μία παράσταση στο Gazarte συντροφιά με την Ελένη Τσαλιγοπούλου και τον Γιάννη Κότσιρα την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015.

Γεννημένος το 1977 στην Κφαρ Σάμπα, κοντά στο Τελ Αβίβ, ο Idan Raichel γοητεύτηκε από τον κόσμο της μουσικής και σε ηλικία μόλις εννέα ετών άρχισε να πειραματίζεται με τους ήχους.

Κλείσιμο
«Φλέρταροντας» με τη μουσική των τσιγγάνων, το τανγκό και την τζαζ διεύρυνε τους μουσικούς ορίζοντές του, βελτιώνοντας σιγά-σιγά τις ικανότητές του και αναπτύσσοντας ολοένα περισσότερο το ταλέντο του.



Ακόμα και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας η μουσική δεν τον εγκατέλειψε στιγμή. Αντιθέτως, συμμετείχε στη στρατιωτική μπάντα, πραγματοποιώντας «τουρ» σε στρατιωτικές βάσεις εκτελώντας διασκευές Δυτικών και Ισραηλινών επιτυχιών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της θητείας του εργάστηκε ως σύμβουλος σε σχολείο για μετανάστες, όπου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει πτυχές διαφορετικών πολιτισμών, καθώς πολλοί μαθητές προέρχονταν από την Αιθιοπία. Έτσι, σκέφτηκε να εντάξει το φολκλόρ της χώρας τους με τους ήχους από το Ισραήλ, σχηματίζοντας ένα μοναδικό παζλ.

Η αγάπη του στις διαφορετικές παραδόσεις τον οδήγησε στη συνεργασία με περισσότερους από 95 μουσικούς με εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο και τον ώθησε στη δημιουργία του Idan Raichel Project που έδωσε μία νέα πνοή στη μουσική σκηνή του Ισραήλ.



Παρότι δεν ήταν λίγες οι δισκογραφικές εταιρίες που χαρακτήρισαν υπερβολικά «ethnic» το εγχείρημά του, τελικά ο δίσκος του κατέκτησε την κορυφή και αγαπήθηκε από το κοινό.
Το τελευταίο του άλμπουμ, μάλιστα, «Quarter To Six» κέρδισε διεθνή αναγνώριση για το βάθος και τη πολυσυλλεκτικότητά του.

Τις «μαγικές»… προσμίξεις, λοιπόν, έρχεται να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό, ο Idan Raichel, ο οποίος έχει συνεργαστεί με περισσότερους από 95 διάσημους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων της Αμερικανίδας ντίβας της neo-soul India.Arie, της Alicia Keys της Mayra Andrade από το Πράσινο Ακρωτήριο, της Marta Gomez από την Κολομβία, της Ana Moura από την Πορτογαλία, του Γερμανού κόντρα-τενόρου Andreas Scholl, του Vieux Farka Touré από το Μάλι και πολλούς άλλους.

Οι φιλόμουσοι της Αθήνας, λοιπόν, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Idan Raichel Project, μια ξεχωριστή μείξη ηλεκτρονικής, αραβικής και αιθιοπικής μουσικής με παραδοσιακά εβραϊκά κείμενα που ενώνει διαφορετικές γλώσσες κουλτούρες και μουσικές παραδόσεις, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 25 χρόνια των πλήρων διπλωματικών σχέσεων Ισραήλ-Ελλάδος.

Για εισιτήρια:
https://www.viva.gr/tickets/music/gazarte/the-idan-project/ 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης