Eurovision: Η Μαρία Έλενα Κυριάκου απόψε θα τα δώσει όλα για τον μεγάλο τελικό!

Eurovision: Η Μαρία Έλενα Κυριάκου απόψε θα τα δώσει όλα για τον μεγάλο τελικό!

Με το «One Last Breath» η Κύπρια ερμηνεύτρια θα προσπαθήσει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία θέση στον τελικό του Σαββάτου - Τι δείχνουν τα προγνωστικά

Eurovision: Η Μαρία Έλενα Κυριάκου απόψε θα τα δώσει όλα για τον μεγάλο τελικό!
Η κρίσιμη μέρα για τη Μαρία Έλενα Κυριάκου και την ελληνική αποστολή έφθασε και το ενδιαφέρον όλων θα είναι απόψε στραμμένο στην Αυστρία! 

Σε απευθείας σύνδεση με το Stadthalle της Βιέννης, η δημόσια ραδιοτηλεόραση θα μεταδώσει τον Πρώτο Ημιτελικό του 60ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, στις 22:00 και όλοι ευχόμαστε από καρδιάς να καταφέρει η αποστολή μας να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου. 

Κλείσιμο


Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην έκτη θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα. 

Στα φωνητικά είναι ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού. Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη.

Χθες, Δευτέρα, στην πρόβα τζενεράλε η Μαρία Έλενα καθήλωσε τους πάντες με την εκπληκτική της ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία. Φορώντας την μεταλιζέ, γεμάτη κρύσταλλα, δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου και με τον συνθέτη του «One Last Breath», Ευθύβουλο Θεοχάρους, να παίζει πιάνο κατάφερε να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τους eurofans. Μάλιστα, η ελληνική αποστολή δήλωσε στους δημοσιογράφους αρκετά ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα! 

Δείτε στο βίντεο την πρόβα τζενεράλε






Η πρόβα τζενεράλε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη επειδή την παρακολουθούν οι κριτικές επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, οι οποίες διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 50%. Mάλιστα, παρόμοια πρόβα θα γίνει και σήμερα λίγες ώρες πριν τον ημιτελικό, στις 16:00. 

Στο μεταξύ, η Μαρία Έλενα Κυριάκου και το «One Last Breath» εξακολουθούν να βρίσκονται ψηλά, μέχρι χθες το βράδυ, στα προγνωστικά, καθώς παραμένουν στην πέμπτη θέση μεταξύ των δέκα χωρών που θα προκριθούν.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤ HD σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.nerit.gr. Τον σχολιασμό για τους δύο ημιτελικούς θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. 

Τη βραδιά του τελικού η μεγάλη νικήτρια του 2005 Έλενα Παπαρίζου θα ανακοινώσει τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα.



Η σειρά εμφάνισης στους δύο Ημιτελικούς, έχει ως εξής:

1ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΤΡΙΤΗ 19 ΜΑΪΟΥ

1. Μολδαβία
2. Αρμενία
3. Βέλγιο
4. Ολλανδία
5. Φινλανδία
6. ΕΛΛΑΔΑ
7. Εσθονία
8. ΠΓΔΜ
9. Σερβία
10. Ουγγαρία
11. Λευκορωσία
12. Ρωσία
13. Δανία
14. Αλβανία
15. Ρουμανία
16. Γεωργία

2ος ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΪΟΥ

1. Λιθουανία
2. Ιρλανδία
3. Σαν Μαρίνο
4. Μαυροβούνιο
5. Μάλτα
6. Νορβηγία
7. Πορτογαλία
8. Τσεχία
9. Ισραήλ
10. Λετονία
11. Αζερμπαϊτζάν
12. Ισλανδία
13. Σουηδία
14. Ελβετία
15. Κύπρος
16. Σλοβενία
17. Πολωνία

Στον Τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες, εκ των οποίων οι είκοσι από τους δύο Ημιτελικούς – δέκα από κάθε βραδιά – ενώ οι υπόλοιπες επτά, δηλαδή οι «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία – που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό – θα περάσουν απευθείας στον Τελικό. Η σειρά εμφάνισης στον Τελικό θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές μετά την διεξαγωγή και του Β’ Ημιτελικού.

Απόψε λοιπόν ας ευχηθούμε όλοι μας καλή επιτυχία στην ελληνική αποστολή και να κερδίσουμε το πολυπόθητο εισιτήριο του τελικού με μία... ανάσα συγκλονιστική! 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης