«Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»

«Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»

Με ένα τρελό τηλεοπτικό σποτ όπου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προκαλεί «έναν βίαιο πολιτικό και σεξουαλικό πανζουρλισμό» όπως τον αποκαλεί ο Σάκης Μπουλάς, «ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» γνωστοποιούν την έναρξη παραστάσεων τους στην Ακτή της Οδού Πειραιώς.

Στο Σαρμ ελ Σέιχ θα συνεχίσει την ανάρρωσή του ο Μουμπάρακ
«Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος»
Με ένα τρελό τηλεοπτικό σποτ όπου ο Μιχάλης Χατζηγιάννης προκαλεί «έναν βίαιο πολιτικό και σεξουαλικό πανζουρλισμό» όπως τον αποκαλεί ο Σάκης Μπουλάς, «ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος» γνωστοποιούν την έναρξη παραστάσεων τους στην Ακτή της Οδού Πειραιώς. Ποιος είναι ο καλός, ποιος ο κακός και ποιος ο άσχημος;; Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα όπως είπε και ο Γιάννης Ζουγανέλης στην συνέντευξη τύπου που διοργάνωσε η Ακτή Πειραιώς παρουσιάζοντας το πρόγραμμα τους.

Μπουλάς και Ζουγανέλης διανύουν την έκτη –και πολύ επιτυχημένη- χρονιά συγκατοίκησης τους στον χώρο και φέτος «προσκαλούν» τον Μιχάλη Χατζηγιάννη να συμμετάσχει και αυτός, όχι μόνο με τα τραγούδια και την μουσική του αλλά και με δυναμική συμμετοχή στα δρώμενα του πιο ανατρεπτικού προγράμματος που θα παρακολουθήσουμε αυτή την χρονιά.

Σαφώς η κλασσική ερώτηση είναι πως αυτοί οι τρεις βρέθηκαν μαζί. Ο Σάκης Μπουλάς αποκαλύπτει ότι στην αρχή είχε δεύτερες σκέψεις για το αν αυτή η συνεργασία θα λειτουργούσε, μιας και εδώ και χρόνια συνεργάζονταν με έντεχνους καλλιτέχνες και όχι νεώτερους και ποπ είδωλα.

Κλείσιμο
Παραδόξως, αυτό είναι και που κάνει αυτήν την μουσική παράσταση τόσο πετυχημένη.



Ο Χατζηγιάννης είναι ο πιο δυνατός εκπρόσωπος της ελληνικής ποπ  μουσικής σκηνής, και ως τέτοιος μας έχει συνηθίσει στο απρόσωπο «ποπ είδωλο», ατσαλάκωτο μέσα από τις glossy σελίδες των περιοδικών. Στην παράσταση «Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος» ξεδιπλώνει μια αστεία και χαλαρή πλευρά του, αλλάζοντας εντελώς αυτό που οι περισσότεροι νομίζουν ότι συνοδεύει το ποπ είδωλο (μια γκλαμουράτη σχέση, συναυλίες, επιτυχίες και πολλά  εξώφυλλα).Η καθοριστική πρώτη έκπληξη είναι αυτή, η «διαφορετική» πλευρά του Χατζηγιάννη –χαρακτηριστικό το ενσταντανέ όπου μιλάει κυπριακά με την μητέρα του στο τηλέφωνο.



Μέσα στις τέσσερις ώρες, οι «έμπειροι» Μπουλάς και Ζουγανέλης τον εντάσσουν σε μια ιλλιγιώδώς γρήγορη εναλλαγή από μουσική, πλάκα, τραγούδια, συμμετοχή κοινού, happenings και θεατρικά σκετσάκια και έτσι ο Χατζηγιάννης γίνεται κομμάτι της δικής τους παρέας.  Αλλά είναι εξίσου απολαυστικό, να βλέπεις Μπουλά και Ζουγανέλη να τραγουδούν Χατζηγιάννη μετά συνοδείας του ίδιου του Χατζηγιάννη. Και ενώ η παράσταση διαρκεί τέσσερις ώρες, περνάνε τόσο γρήγορα ακριβώς γιατί παντρεύει μουσική, τραγούδι, θεατρικά και πολλά happenings.

Η ραχοκοκκαλιά της παράστασης, τα κείμενα δηλαδή του Σάκη Μπουλά, είναι για μια ακόμα φορά απολαυστικά και πραγματικά αυτή η εμπειρία σε κάνει να ταξιδεύεις εκτός ζοφερής πραγματικότητας και να ξεχνάς την κατήφεια της εποχής μας –έστω και αν είναι μόνο για τέσσσερις ώρες. Αστεράκι και η Μαρία Διακοπαναγιώτου που από τότε που εμφανίστηκε στη μικρή οθόνη μέσα από γνωστό διαφημιστικό σποτ, μας έχει κάνει να χαμογελάμε.



ΒΟΧ

Συνεργάζονται: ο Johnny Βαβούρας που εκτός από την rock n’ roll παρουσία του συμμετέχει... σε καινούργια κουφώματα, ο Γιώργος Μάγκας με το κλαρίνο και τα κουστούμια του, η Μαρία Διακοπαναγιώτου (κατά κόσμο Τασούλα του Κίτσου), η Βαλάντω Τρύφωνος, η Νικολέτα Τρίκη που θα χορέψει φλαμένγκο και οι ηθοποιοί: Μαρίνα Σαμάρκου, Στεφανία Γκουρνέλλου καθώς και 10 μελής ορχήστρα που διευθύνει ο Σόλων Αποστολάκης.

Παρασκευή & Σάββατο στις 22.30

Πειραιώς 178 και Λαμίας 4 - 210 3418020



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης