Οι... μουσικές ιστορίες του Τζακ Σαβορέττι στο Sani Festival

Οι... μουσικές ιστορίες του Τζακ Σαβορέττι στο Sani Festival

Ο δημοφιλής Βρετανός τραγουδοποιός επαναβεβαίωσε την καλλιτεχνική ερωτοτροπία του με το ελληνικό κοινό με ένα live για τα τριαντάχρονα του Sani Festival και ανανέωσε το ραντεβού του για τον ερχόμενο Δεκέμβρη

savoretti
Το ελληνικό κοινό αγαπά τον Τζακ Σαβορέττι. Ή μάλλον λατρεύει τον Τζακ Σαβορέττι. Ή για να είναι κανείς ακριβής έχει αναπτύξει μια σχέση από εκείνες που είθισται να ευδοκιμούν ανάμεσα σε groupies και ποιπ είδωλα με τον Τζακ Σαβορέττι. Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται από το πλήθος και τη συχνότητα των εμφανίσεών του στη χώρα μας.

Στην αρχή ήταν το live του στην Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου το 2019 στο πλαίσιο των Chruch Sessions του Pepper 966, εκείνη δηλαδή που τον σύστησε στο ελληνικό κοινό, πριν από 10 μήνες ήρθε η sold out εμφάνισή του στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού ενώ το Σάββατο που μας πέρασε πραγματοποιήθηκε η θριαμβική συναυλία του στο Sani Festival της Χαλκδικής. Κι αυτά μέσα σε μόλις τρία χρόνια, τα δύο από τα οποία ήμασταν σχεδόν κλεισμένοι σπίτια μας και οι μουσικοί σε υποχρεωτική εκ των πραγμάτων αεργία.

ICO01467

Το σημαντικό πολιτιστικό γεγονός της Χαλκιδικής που λαμβάνει χώρα στο από κάθε άποψη ειδυλλιακό σκηνικό του λόφου της Σάνης και φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια ζωής δε θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στο ρόστερ του τον επονομαζόμενο σταρ της διπλανής πόρτας, έναν τραγουδοποιό που παρά τη σημαντική επιτυχία και την απήχηση που απολαμβάνει εντός αλλά και εκτός των βρετανικών συνόρων παραμένει συνεπής απέναντι στο κοινό, την ευαισθησία και κυρίως την τέχνη του. Εκτός βέβαια από χαρισματικός δημιουργός και τραγουδιστής, πράγμα που επαναβεβαίωσε στη σκηνή του Sani Festival, ο Σαβορέττι απέδειξε ότι είναι και δεινός αφηγητής, ένας σύγχρονος παραμυθάς.

Στην πραγματικότητα το live του που ξεκίνησε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ -ναι, παρά τις ιταλικές οικογενειακές ρίζες του αποδείχτηκε Άγγλος στο ραντεβού του- και διήρκεσε περί τα 90 λεπτά ήταν μια ιστορία, από εκείνες που λέγονται τόσο πηγαία και τόσο γλαφυρά που δε θες να τελειώσουν.

ICO00381

Ακόμα και σε έναν ανοιχτό συναυλιακό χώρο -παρεμπιπτόντως με άρτιες τεχνικές προδιαγραφές και κρυστάλλινο ήχο- ο Σαβορέττι κατάφερε να δημιουργήσει ζεστασιά, να υφάνει ατμόσφαιρα οικειότητας και εγγύτητας, να είναι λυρικός χωρίς να γίνεται μελό αλλά και δυναμικός δίχως να διεκδικεί δάφνες ροκ σταρ, να πείσει τελικά το κοινό να αφήσει τα καθίσματά του για να χορέψει και να τραγουδήσει μαζί του μπροστά στη σκηνή, ακολουθώντας το δρόμο που είχαν ανοίξει από νωρίς τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του. Από τη σκηνή του Sani Festival ο Σαβορέττι εξήγησε με τον καλύτερο τρόπο πώς καταφέρνει να είναι τόσο λαοφιλής – ειδικά στο ελληνικό κοινό που δεν αγαπά και δε δένεται εύκολα με νέους καλλιτέχνες, αλλά όποτε το κάνει χτίζει σχέσεις ζωής. Και μάλιστα δε χρειάστηκε λόγια. Έφτασε και περίσσεψε η αυταπόδεικτη αγνότητα και η γνησιότητα με την οποία ο ίδιος και οι εξαιρετικοί μουσικοί της μπάντας του προσεγγίζουν τη μουσική. Απλά σαν φυσική προέκταση της ύπαρξής τους.

Κλείσιμο
ICO01820

Ο Σαβορέττι και η μπάντα του ανανέωσαν το ραντεβού τους με το ελληνικό κοινό στην ήδη προγραμματισμένη για τις 3 Δεκεμβρίου συναυλία τους στο γήπεδο Τάε Κβο Ντο στο πλαίσιο του Europiana Tour– ναι, δηλώνει ήδη αγχωμένος για το μέγεθος του χώρου- ενώ το Sani Festival συνεχίζεται με εξίσου αξιόλογες μετακλήσεις που εξασφάλισε ο πολύπειρος και αεικίνητος καλλιτεχνικός διευθυντής του Γιώργος Μουστάκας. Το Σάββατο 30 Ιουλίου στη σκηνή του φεστιβάλ θα ανέβει ο θρύλος – της μουσικής αλλά και του ακτιβισμού - Μπομπ Γκέλντοφ ενώ τα τριαντάχρονα του Sani Festival θα ολοκληρωθούν με τη συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου της εποχής μας, του Αντρέα Μποτσέλι στις 20 Αυγούστου μπροστά στον εμβληματικό μεσαιωνικό πύργο, εκεί όπου τα τελευταία 30 χρόνια δε συμβαίνουν απλώς πολιτιστικά γεγονότα, αλλά συντελείται μια καλλιτεχνική μυσταγωγία.

DJI_0922

Δείτε βίντεο:

Τζακ Σαβορέττι


Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ στο: www.sani-resort.com



Ειδήσεις σήμερα:

Ρεκόρ τιμών για αέριο και ηλεκτρικό μετά το deal στην ΕΕ για «ψαλίδι» 15%

Ποια είναι η δημοσιογράφος που λιποθύμησε στο ντιμπέιτ Σουνάκ - Τρας

Πώς περιγράφει η δημοσιογράφος την απόπειρα βιασμού της από τον Μαροκινό «δράκο» στα Εξάρχεια - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης