Τίνο Κοντρέρας: Ο γηραιότερος μουσικός δίνει μία live streaming performance στο Μπλε Σπίτι της Φρίντα Κάλο

Τίνο Κοντρέρας: Ο γηραιότερος μουσικός δίνει μία live streaming performance στο Μπλε Σπίτι της Φρίντα Κάλο

Είναι ο γηραιότερος μουσικός, που δίνει live συναυλία, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ρεκόρ Γκίνες - Το live streaming θα γίνει στις 10 & 11 Απριλίου στις 20:00

tino_contreras
Μία ανεπανάληπτη μουσική performance με αφορμή τα 97α γενέθλια του πριν κάποιες ημέρες, πρόκειται να δώσει ο καλλιτέχνης της τζαζ Τίνο Κοντρέρας στο εντυπωσιακό σπίτι της Φρίντα Κάλο, Casa Azul, στο Μεξικό. Πρόκειται για τον γηραιότερο μουσικό, ο οποίος συμμετέχει σε live show, σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ρεκόρ Γκίνες.

«Το μέλλον των μουσείων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό στις νέες τεχνολογίες» ανέφερε η διευθύντρια του μουσείου, Χίλντα Τρουχίγιο. «Αυτή η συναυλία θα αναδείξει τον χώρο όσο και το ταλέντο του Μαέστρο Κοντρέρας. Ελπίζω να ανεβάσει το προφίλ του μουσείου, καθώς και τις χορηγίες που χρειάζεται για να επιστρέψει η συλλογή σε καλή κατάσταση», προσθέτει.

Tino Contreras at Frida Kahlo Museum - Casa Azul: Global Streaming Event Trailer 1


Η συναυλία, διάρκειας 70 λεπτών, θα προβληθεί παγκοσμίως μέσω live streaming και είναι η πρώτη, που φιλοξενεί το Casa Azul (Μπλε Σπίτι) ως φόρος τιμής για την προσφορά του Τίνο Κοντρέρας στη μουσική. Φυσικά, η έναρξη της συναυλίας θα γίνει με μία περιήγηση στα έργα λαϊκής τέχνης του Μεξικού, που βρίσκονται στο σπίτι της διάσημης ζωγράφου.

Το σπίτι της Φρίντα Κάλο έχει πλέον μετατραπεί σε μουσείο, που φιλοξενεί όχι μόνο έργα τέχνης ανεξάρτητων καλλιτεχνών του Μεξικό, αλλά και έργα δικά της, του συντρόφου της Ντιέγκο Ριβέρα, καθώς και προσωπικά τους αντικείμενα. Θεωρείται ένας από τους πιο όμορφους χώρους της πόλης.

«Η μουσική υπάρχει για το συναίσθημα…για αυτό άλλωστε λένε ότι μετά τον Θεό έρχεται η μουσική», ανέφερε ο Τίνο Κοντρέρας σε προηγούμενη δήλωση του.

casa_frida
Κλείσιμο

Η live performance θα λάβει χώρα στην εξωτερική αυλή του σπιτιού, ανάμεσα στις ροδιές και τις πολύχρωμες μπουκαμβίλιες. Τους μοναδικούς ήχους του θρύλου της τζαζ, Τίνο Κοντρέρας, θα συνοδεύει ένα οκταμελές μουσικό σχήμα. Συγκεκριμένα, η Delhary Galindo, που αποτελεί και τη μοναδική γυναικεία παρουσία της βραδιάς, ο Carlos Icaza - άρπα, ο Luis Calatayud - σαξόφωνο, ο Jaime Reyes - πιάνο, ο Valentino Contreras - ηλεκτρικό μπάσο, ο Emmanuel Laboriel - ηλεκτρική κιθάρα και τέλος, ο Eduardo Flores - ντραμς.

casa_azul

garden_frida

To streaming της συναυλίας θα γίνει στις 10 και 11 Απριλίου στις 20:00.

Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο: https://dice.fm/






Ειδήσεις σήμερα:

Πρίγκιπας Φίλιππος: Ερωτεύτηκε την «Λίλιμπετ», στήριξε όσο κανείς την Ελισάβετ

Γιώργος Καραϊβάζ: Σοκ και δέος από την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Στα 2.747 τα νέα κρούσματα - 790 οι διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης