Πέθανε ο σεναριογράφος του «Πρωτάρη»

Πέθανε ο σεναριογράφος του «Πρωτάρη»

Έγραφε τα κείμενα για το «Saturday Night Live» που  παρουσίαζε ο ίδιος

Μπακ_Χενρι_3
Ο σεναριογράφος, ηθοποιός και σκηνοθέτης Μπακ Χένρι, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από τις ιστορίες γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, όπως ο θρυλικός «Πρωτάρης» και «Ο άνθρωπος μπορεί να περιμένει», έφυγε από τη ζωή, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία 89 ετών.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Νέα Υόρκη, γιος της διάσημης ηθοποιού του βωβού κινηματογράφου Ρουθ Τέιλορ, ξεκίνησε την καριέρα του από την τηλεόραση. Έγραφε τα κείμενα για το «Saturday Night Live» που παρουσίαζε ο ίδιος, ενώ η σειρά «Get Smart» του χάρισε ένα βραβείο EMMY. Συμμετείχε όμως ως ηθοποιός και σε άλλες τηλεοπτικές σειρές όπως οι "30 Rock", "Will & Grace", "Murphy Brown" κ.ά.

O_Πρωταρης


Η μεγαλύτεη κινηματογραφική επιτυχία του ήταν ο «Πρωτάρης», με πρωταγωνιστές τους Ντάστιν Χόφμαν και Αν Μπάνκροφτ, για το σενάριο του οποίου απέσπασε μία υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ένα βήμα πριν το Όσκαρ, σκηνοθεσίας αυτή τη φορά, τον έφερε και η ταινία «Ας Περιμένει ο Παράδεισος» με πρωταγωνιστή τον Γουόρεν Μπίτι.

Κατά την διάρκεια της πολύχρονης καλλιτεχνικής διαδρομής του έπαιξε και σε αρκετές ταινίες μεταξύ των οποίων και οι «The Player», «Grumpy Old Men», «Defending Your Life» κ.α.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης