Χόλιγουντ εναντίον Netflix: Μέρος δεύτερο

Χόλιγουντ εναντίον Netflix: Μέρος δεύτερο

«Στην πραγματικότητα ανταγωνιζόμαστε τον ύπνο. Και κερδίζουμε». Αυτό έχει δηλώσει ο Ριντ Χέιστινγκς, συν-ιδρυτής και CEO του Netflix. Και όχι μόνο δεν έχει άδικο, αλλά -προς το παρόν- το Netflix κερδίζει και τον πόλεμο του streaming, για τον οποίο γράψαμε ένα πρώτο who is who την προηγούμενη εβδομάδα.

streaming-war01
Περνώντας από τους overlords (Amazon, AT&T/Warner Media, Apple και Disney) σε «μικρότερους» παίκτες, τα πράγματα μπερδεύονται περαιτέρω. Τι ακριβώς είναι το Hulu; Και τι διαφορά έχει από το Hulu + Live TV; Γιατί είναι τόσο δημοφιλές το Roku; Roku, παρακαλώ, τι; Και​ τι παίζει ακριβώς με το HBO; Από πού θα επιτεθούν το Facebook και το YouTube;
streaming-war04

Hulu / Hulu + Live TV
Hulu-logo

Τι είναι: Το Hulu Σκέτο είναι μια SVoD (θυμίζω= Streaming Video on Demand) υπηρεσία. Το Hulu + Live TV είναι συνδρομητική streaming υπηρεσία μεν, καλωδιακών καναλιών δε.

Χμμ, και πάλι δεν κατάλαβα: Σε νιώθω. Λοιπόν, once more with feeling. Ουσιαστικά, με το Hulu βλέπεις το «Handmaid’s Tale» όποτε θες εσύ, ενώ στο Hulu +Live TV βλέπεις σειρές όπως «Brooklyn Nine-Nine» σα να παρακολουθείς ζωντανά το πρόγραμμα του εκάστοτε καναλιού. Το Hulu + Live TV δίνει πρόσβαση σε πάνω από 60 κανάλια (ανάμεσά τους τα Discovery, Animal Planet), τα οποία μπορείς να παρακολουθήσεις ζωντανά, σα να είχες καλωδιακή πχ, συν όποιο on-demand περιεχόμενο έχει ούτως ή άλλως στην πλατφόρμα του το Hulu Σκέτο. Ανταγωνιστές του είναι τα Sling TV, DirecTV Now και Playstation Vue. Είναι διαθέσιμο σε Amazon Fire TV, τα τάμπλετς της Fire, τις συσκευές Chromecast της Google, Xbox One, Nintendo Switch κ.α. Όχι όμως στο Playstation Vue.

Σε ποιον ανήκει: Η Disney έχει την πλειοψηφία των μετοχών του Hulu πλέον (67%), με το NBCUniversal της Comcast να έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο με ένα 33%. Στα επόμενα χρόνια, θα πουληθεί κι αυτό το ποσοστό, και το Hulu θα γίνει καθαρόαιμο. CEO είναι ο Ράντι Φριρ.

Πόσους συνδρομητές έχει: To Hulu πάνω από 28 εκ. και τo Hulu + Live TV πάνω από 2 εκ. (σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του Bloomberg).

Μεγαλύτερες επιτυχίες: «The Handmaid’s Tale»
streaming-war05
Κλείσιμο

Τι περιεχόμενο έχει: Συνεχίζει με τρίτη σεζόν του «Handmaid’s Tale», αλλά προσθέτει το «Catch 22» του Τζορτζ Κλούνι, το «Castle Rock» του Στίβεν Κινγκ, την τηλεοπτική εκδοχή του «4 γάμοι και 1 κηδεία» που γίνεται σειρά από τη Μίντι Κέιλινγκ, το «I Love you, America» της θεάς Σάρα Σίλβερμαν, συν (για όσο διάστημα θα ισχύει η συγκατοίκηση με το NBC) «South Park», «Brooklyn Nine-Nine», «This is Us», «30 Rock» και άλλα πάρα πάρα πολλά. (Συν μια μικρή συνεργασία με τη Marvel Television: «Ghost Rider» και «Helstrom» έρχονται το 2020).

Πόσο κοστίζει η συνδρομή: Για τo Hulu $5,99 το μήνα (με διαφημίσεις), $11,99 το μήνα (χωρίς διαφημίσεις). Αν θες, μπορείς να προσθέσεις συνδρομές στο HBO ($15), το Cinemax ($10) και το Showtime ($10,99). Για το Hulu + Live TV $44,99 το μήνα. Επιπλέον, έχεις 50 ώρες online αποθήκευσης σε cloud και μπορείς να αγοράσεις 200 ώρες DVR αποθήκευσης (για $15 το μήνα). Συν δύο οθόνες ταυτόχρονης θέασης, αλλά μπορείς να κάνεις upgrade για απεριόριστες οθόνες στο σπίτι για ακόμα $15. Αν θες και τα δύο, πας στα $20 το μήνα, συν τη συνδρομή σου φυσικά. Λεφτά να έχουμε να ξοδεύουμε.

Στην Ελλάδα: Όχι, ακόμα, μόνο στην Αμερική (και την Ιαπωνία). Αλλά κάποιες εκπομπές, όπως το «The Handmaid’s Tale», μπορεί να τις δει κανείς στη Nova. Επειδή όμως ανήκει πια στη Disney, θα επεκταθεί σύντομα διεθνώς (γιέι!).

Σε τι υπερτερεί: Μπορείς να δεις Hulu στην Apple TV, το Roku ή το Amazon (αν ζεις στην Αμερική φυσικά), κάτι που ούτε το Amazon ούτε το Roku (και σίγουρα όχι η Apple) δεν κάνουν τόσο πολύ – εννοώντας ότι δεν επεκτείνονται τόσο ανοιχτά σε άλλες συσκευές/υπηρεσίες. Μαζί με το Roku, το Hulu έχει τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις, κάτι που την τοποθετεί στην κορυφή των OTT (over the top, δηλαδή streaming) εταιρειών. Σημαντικότατο το ότι επιτρέπει την πρόσβαση σε δημοφιλείς σειρές από παραδοσιακά κανάλια, νωρίτερα από άλλες streaming υπηρεσίες τύπου Netflix ή Amazon. Που σημαίνει ότι ενίοτε μετά από μόνο μια μέρα (ή συνηθέστερα μια εβδομάδα) από την πρεμιέρα στο μητρικό κανάλι τους μπορείς να δεις τις αγαπημένες σου σειρές στο Hulu. Σε αντίθεση με την καλωδιακή, δεν υπάρχουν κρυφές χρεώσεις, ενοικιάσεις μηχανισμού ή ραντεβού για εγκατάσταση υλικού (αλλά, οκ, αυτό ισχύει για τις περισσότερες streaming πλατφόρμες).

Σε τι μειονεκτεί: Καμιά φορά η ποιότητα της εικόνας στο Live TV δεν είναι ισάξια με της καλωδιακής, ενίοτε οι ταχύτητες του ίντερνετ είναι χαμηλές, ανάλογα κιόλας με την κίνηση του δικτύου, αλλά αυτό δεν είναι χαρακτηριστικό μονάχα του Hulu. Γενικώς, πρόσω ολοταχώς.


HBO Now
HBO-logo

Τι είναι: Το HBO είναι τηλεοπτικό δίκτυο (με επτά 24ωρα κανάλια), αλλά εμείς θα αναφερθούμε στην SVoD πλατφόρμα του, το HBO Now.

Σε ποιον ανήκει: AT&T / Warner Media

Πόσους συνδρομητές έχει: Το HBO Now 8 εκ. μέχρι το Μάρτιο του 2019. (Το HBO έχει 150 εκ.συνδρομητές διεθνώς).

Τι περιεχόμενο έχει: «Big Little Lies» (με Μέριλ Στριπ μπόνους στο δεύτερο κύκλο), τη νέα μεταφορά του «Watchmen» από τον Ντέιμον Λίντελοφ («Lost», «Star Trek Into Darkness») και φυσικά το ΕΠΟΣ του Φίλιπ Πούλμαν «His Dark Materials» (μαζί με το BBC) που ευελπιστούμε να επανορθώσει για το έγκλημα που ήταν το «Golden Compass» με τη Νικόλ Κίντμαν. Αλλά έχει κι άλλα: το βικτοριανό έπος επιστημονικής φαντασίας «The Nevers» του Τζος Γουίντον («Buffy The Vampire Slayer», «Avengers»), το επίσης επιστημονικής φαντασίας «Contraband» του Τζ. Τζ. Έιμπραμς («Star Trek») και τη νέα κωμική σειρά του Αρμάντο Ιανούτσι («Veep») με τον Χιου Λόρι.

Μεγαλύτερες επιτυχίες: «The Sopranos», «The Wire», «Game of Thrones», «Big Little Lies», «Sex & the City», «Veep», «Curb your Enthusiasm», «Girls», «Six Feet Under»,«Silicon Valley», «Deadwood»,«Boardwalk Empire»,«Insecure» (μεταξύ άλλων!)
streaming-war06

Πόσο κοστίζει η συνδρομή: $14.99 το μήνα. Ενναλλακτικά, μέσω των Amazon Prime, Hulu DirectTV Now ή Playstation Vue, αλλά εκεί διαφέρουν οι τιμές ανάλογα με τα πακέτα της εκάστοτε εταιρείας.

Στην Ελλάδα: Όχι το HBO Now. Αλλά ευτυχώς υπάρχει η Nova για σειρές όπως το «GoT».

Σε τι υπερτερεί: «Δεν είναι τηλεόραση. Είναι HBO.» Εγώ θα μπορούσα να ζω μέσα στο HBO.

Σε τι μειονεκτεί: Έρευνα της Mintel έδειξε πως οι συνδρομητές δεν είναι απαραίτητα πιστοί στο δίκτυο, κι ότι επιλέγουν το HBO για σειρές όπως το «GoT» – και φεύγουν όταν αυτό τελειώνει. Μεγαλύτερη αφοσίωση επιδεικνύουν για παράδειγμα σε υπηρεσίες όπως τα Netflix, Hulu και CBS All Access (το τελευταίο λόγω «Star Trek: Discovery»). Η έρευνα έδειξε πως η ιδανική τιμή για ένα πακέτο streaming που θα περιλαμβάνει όλα όσα θέλουν να βλέπουν θα ήταν γύρω στα 20 δολάρια το μήνα. Αυτό σημαίνει το πολύ 3 συνδρομές το μήνα. Τα $15 που κοστίζει από μόνο του το HBO Now το κάνει δύσκολο.

Roku
Roku-logo

Τι είναι: Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα, το Roku είναι streaming player - έρχεται με συσκευή δηλαδή που συνδέεται με την τηλεόραση μέσω HDMI.

Σε ποιον ανήκει: Άντονι Γουντ (ιδρυτής, CEO)

Πόσους συνδρομητές έχει: 29.1 εκ χρήστες διεθνώς. Σύμφωνα με τον Άντονι Γουντ, οι μισοί απ’ αυτούς είναι cord cutters (κόφτες καλωδίου – όσοι δηλαδή «κόβουν την καλωδιακή» και περνούν στο streaming), αλλά οι άλλοι μισοί είναι cord shavers (αυτοί που «ξυρίζουν την καλωδιακή»), ήτοι όσοι είναι ακόμα συνδρομητές σε Pay TV, αλλά στρέφουν ταυτόχρονα την προσοχή τους στο streaming.

Τι περιεχόμενο έχει: Netflix, Amazon Prime, HBO Now, Google Play, YouTube, Pluto TV, Channel 4, ITV, BBC iPlayer, Sky News. Από το 2017 λειτουργεί και το δικό του Roku Channel, που πληρώνει δικαιώματα σε εταιρείες όπως Lionsgate, MGM, Paramount, Sony Pictures Entertainment και Warner Brothers και συγκεντρώνει έτσι πάνω από 10.000 ταινίες και τηλεοπτικά επεισόδια. Για το Roku Channel δε χρειάζεται καν συσκευή, μπορεί κανείς να μπει από οποιονδήποτε browser στο therokuchannel.com (όχι από την Ελλάδα).
Roku-interface

Πόσο κοστίζει η συνδρομή: Οι συσκευές ξεκινάνε από $29,99, αλλά μετά πρέπει να υπολογίσεις τις συνδρομές σου σε Netflix, Prime κλπ. Η πληρωμή των sticks είναι εφάπαξ, και δεν χρεώνεται κάποια μηνιαία συνδρομή, ούτε για το μηχανισμό ούτε για την τεχνική εξυπηρέτηση.

Στην Ελλάδα: Δεν πωλούνται εδώ οι συσκευές. Αλλά μπορείς να παραγγείλεις από websites τύπου Amazon (μπορείς να δοκιμάσεις την τύχη σου και στα bestprice.gr, αλλά δε θα βρεις ποικιλία). Παρ’ όλ’ αυτά, εκπρόσωπος του Roku μου σημείωσε ότι «Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι λόγω γεωγραφικών περιορισμών κάποιων καναλιών ενδέχεται κάποια κανάλια να μην είναι διαθέσιμα εκτός των ΗΠΑ». Με λίγα λόγια, μη νομίζεις ότι επειδή θα έχεις το player θα μπορείς ξαφνικά να βλέπεις το περιεχόμενο που έχει το Netflix ή το Prime στην Αμερική.

Σε τι υπερτερεί: Mαζί με το Hulu, έχει τα περισσότερα έσοδα από διαφημίσεις. Προσελκύει τους Pay TV πελάτες. Μία στις τέσσερις smart TVs στην Αμερική έχει το software του Roku. Βασικά, αντί να σε πιάνει ζαλάδα πηγαίνοντας από τη μία υπηρεσία στην άλλη, ησυχάζεις συγκεντρώνοντάς τις όλες εδώ.

Σε τι μειονεκτεί: Δεν έχει αρκετές συνεργασίες με άλλα κανάλια. Αλλά αυτό αλλάζει. Πρόσφατα προστέθηκε το HBO, και ίσως ακολουθήσει και το CBS All Access. Δεν έχει δικό του πρωτότυπο περιεχόμενο και μεγάλο κομμάτι του πολέμου παίζεται στον ανταγωνισμό των πρωτότυπων παραγωγών. Αλλά δε γίνεται να τα κάνουν όλοι όλα. Μπορεί απλά το Roku να εστιάσει στο να γίνει ο καλύτερος aggregator, χωρίς να τον αφορά να επεκταθεί στην παραγωγή.


Facebook Watch
Facebook-Watch-logo

Τι είναι: SVoD πλατφόρμα

Σε ποιον ανήκει: Facebook (Ρίκι βαν Χιν, επικεφαλής διεθνούς δημιουργικής στρατηγικής)

Πόσους συνδρομητές έχει: 720 εκ. άνθρωποι μηνιαίως και 140 εκ. καθημερινώς περνούν τουλάχιστον ένα λεπτό στο Watch. Ανά μέσο όρο, οι καθημερινοί επισκέπτες περνούν πάνω από 26 λεπτά στο Watch κάθε μέρα. (Το Facebook, για τη σύγκριση, έχει 1.32 δισ. χρήστες σε καθημερινή βάση και 2 δισ. σε μηνιαία).

Τι περιεχόμενο έχει: Κυρίως ριάλιτι, μίνι-ντοκιμαντέρ και κάλυψη αθλητικών, αλλά σε αντίθεση με το YouTube (το οποίο υποστηρίζει ότι δεν ανταγωνίζεται, αλλά έλα τώρα) σπρώχνει τα βίντεο μεγαλύτερης διαρκείας και την καθαρή ψυχαγωγία. Πριν λίγο ξεκίνησε η 33η (!) σεζόν του «The Real World», αυτή τη φορά στην Ατλάντα. Ανάμεσα στις καινούργιες, πρωτότυπες εκπομπές βρίσκονται: το animation «Human Discoveries» για μια ομάδα φίλων που ζουν στις απαρχές του πολιτισμού (με Ζακ Έφρον, Άνα Κέντρικ. Πρεμιέρα 16/7), τη δεύτερη σεζόν του «Sorry for your Loss» με την Ελίζαμπεθ Όλσεν σε ρόλο νεαρής γυναίκας που πενθεί και ξαναχτίζει τη ζωή της (πρεμιέρα 1/10), το – βασισμένο στο δημοφιλές ομότιτλο podcast – «Limetown», για μια δημοσιογράφο (Τζέσικα Μπιλ) που εξιχνιάζει την εξαφάνιση 300 ανθρώπων σε κέντρο νευρολογικών ερευνών στο Τενεσί (πρεμιέρα 16/10).

Μεγαλύτερες επιτυχίες: Το «Red Table Talk», στο οποίο η Τζέιντα Πινκέτ-Σμιθ, με τη μητέρα της Εντριέν και την κόρη της Γουίλοου μιλάνε ανοιχτά για τη ζωή, τη μητρότητα και την οικογένεια, και το «Sorry for your Loss» (αν κι αυτό έλαβε περισσότερο καλές κριτικές, παρά views).
streaming-war02

Πόσο κοστίζει η συνδρομή: Τίποτα!

Στην Ελλάδα: Ναι!

Σε τι υπερτερεί: Έχει αποκλειστικό περιεχόμενο, το οποίο δεν μπορεί να προβληθεί αλλού. Και το οποίο προσαρμόζεται, πολύ περισσότερο απ’ οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, μέσω προτάσεων κομμένων και ραμμένων στις προτιμήσεις σου. Επειδή βασίζεται σε διαφημίσεις, είναι δωρεάν. Απαιτεί μόνο να έχεις λογαριασμό στο Facebook (που είναι επίσης δωρεάν). Επειδή είναι κοινωνικό μέσο, συνδέεσαι με άλλους φαν των εκπομπών που σου αρέσουν (και εδώ έρχονται τα Facebook, Instagram και WhatsApp να αγκαλιάσουν την εμπειρία σου). Έχει real-time chat σε (κάποιες) εκπομπές, ακόμα και Watch Party. Αν είσαι διαφημιστής ή δημιουργός video, μπορείς να κάνεις κυριολεκτικό πάρτι.

Σε τι μειονεκτεί: 1) Χμμ, σχεδόν κανείς δεν ξέρει ότι υπάρχει. 2) Δωρεάν μεν, με διαφημίσεις δε. 3) Δε θα βρείτε σε όλα τα βίντεο υποτίτλους. 4) Κάποιοι χρήστες παραπονιούνται ότι δεν έχουν καταφέρει να κερδίσουν τα χρήματα που τους υποσχέθηκε το Facebook Watch, παρά τα εκατομμύρια των views που έχουν προσελκύσει τα βίντεό τους. Κάτι δεν έχει δέσει ακόμα γενικότερα: παρότι το FbW έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για δωρεάν online προβολή των σειρών του Τζος Γουίντον («Buffy the Vampire Slayer», «Angel», «Firefly»), πολλά επεισόδια δεν έχουν βρει το κοινό που θα περίμενε κανείς. Ένα επεισόδιο της Buffy μάζεψε μόνο 6 views, οχτώ μέρες αφότου είχε ανέβει στην πλατφόρμα. 5) Τέλος, δεν έχει δικό του αυτόνομο app, οπότε δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση από streaming υπηρεσίες όπως το Roku και το Apple TV. Κοινώς, θα δείξει.


YouTube TV
YouTube-TV-logo

Τι είναι: συνδυασμός live τηλεόρασης ΚΑΙ Video on Demand ΚΑΙ DVR (digital video recorder)

Σε ποιον ανήκει: Google (Σούζαν Γοϊσίτσκι, CEO όλου του ομίλου)

Πόσους συνδρομητές έχει: Πάνω από 1 εκ. χρήστες στην Αμερική.

Τι περιεχόμενο έχει: 70-και-βάλε διαφορετικά κανάλια (ABC, CBS, FOX, NBC, AMC, BBC America, CNBC, CNN, Discovery, ESPN, FX, National Geographic, Sundance TV κ.α.). Σε επίλεκτους χρήστες, το YouTube TV έκανε φέτος δώρο το Showtime (κανονικά έξτρα $7 το μήνα από την πλατφόρμα του YouTube) για όλο το καλοκαίρι! Και φυσικά τα YouTube Originals, τύπου «Cobra Kai» (Καράτε Κιντ, σωστά) και «Step Up: High Water» (χορός, ναι).

Πόσο κοστίζει η συνδρομή: $49,99 το μήνα

Στην Ελλάδα: Όχι

Σε τι υπερτερεί: Για τους φαν του μπάσκετ, αποκλειστικό NBA TV. Πολύ καλό απεριόριστο DVR storage για 9 μήνες (Google, γαρ) - 28% των χρηστών το χρησιμοποιεί. Πολύ καλή streaming εμπειρία. Έξι λογαριασμοί ανά οικία, τρία ταυτόχρονα streaming. Έχει ασύγκριτο ambience: όλοι ξέρουν το YouTube. Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα περισσότερα 12-15χρονα ξέρουν το YouTube και το Netflix, αλλά όχι το BBC One.

Σε τι μειονεκτεί: 1) Δεν τα έχει πάει τόσο καλά όσο αναμενόταν. Ή θα χρειαστεί να βάλει περισσότερες διαφημίσεις (επιπλέον όσων ήδη έχει), ή να αποχωριστεί κάποιο κανάλι, ή να πουλήσει τα metadata των χρηστών σε άλλες εταιρείες. 2) Είναι πανάκριβο. 3) Δεν είναι συμβατό με Fire TV και Play Station. 4) Αν κάποιος έχει Hulu + Live TV, Sling TV ή DirecTV έχουν πάνω κάτω το ίδιο περιεχόμενο. 5) Σε αντίθεση με το Hulu + Live TV, το οποίο είναι ενσωματωμένο στο Hulu, το YouTube TV είναι αυτόνομο προϊόν. Πας σε άλλο site, κατεβάζεις άλλα apps για το κινητό ή τη συσκευή streaming σου. Φυσικά, μην περιμένεις να μπορείς να το βρεις στις συσκευές της Amazon ή στο PlayStation 4.


CBS All Access
CBS-All-Access-logo

Τι είναι: SVoD

Σε ποιον ανήκει: CBS Interactive, τμήμα της CBS Corporation (Τζόζεφ Ιανιέλο, Πρόεδρος και CEO)

Πόσους συνδρομητές έχει: 4 εκ.

Τι περιεχόμενο έχει: «Star Trek: Discovery», «The Big Bang Theory», «The Good Fight», «Τόλμη και γοητεία», «The Late Show with Stephen Colbert», «Ατίθασα νιάτα», «NCIS», «The Late Late Show with James Corden», «Big Brother»

Μεγαλύτερες επιτυχίες (του καναλιού): «The Big Bang Theory», «Cheers», «Frasier», «Murphy Brown», «Taxi», «Beverly Hills 90210»
streaming-war03

Πόσο κοστίζει η συνδρομή: Μηνιαίως - $5,99 δολάρια (με διαφημίσεις), $9,99 (χωρίς διαφημίσεις), ετησίως - $59.99 (με διαφημίσεις), $99.99 (χωρίς διαφημίσεις).

Στην Ελλάδα: Όχι, μόνο Αμερική, Καναδά και Αυστραλία προς το παρόν

Σε τι υπερτερεί: Αν είσαι φαν του «Star Trek», ξέρω ότι έχει την προσοχή σου. Διαθέσιμο σε Apple TV, Android, FireTV, Roku, PS4, Xbox, Vizio, iPad, iPhone, Google Chromecast.

Σε τι μειονεκτεί: 1) Στις τεχνικές προδιαγραφές: κρασάρει, γκλιτσάρει και η εικόνα είναι φτωχή. Στην Αμερική η λύση είναι να βλέπεις τις εκπομπές του CBS μέσω άλλων πλατφόρμων τύπου Amazon Prime – κάτι τελείως αντιπαραγωγικό. 2) Αν αντέχεις τις διαφημίσεις καλώς, διαφορετικά πρέπει να δώσεις $10 επιπλέον δολάρια. 3) Μόνο 12 επεισόδια (από τις 11 σεζόν) του «The Big Bang Theory» (της μεγαλύτερης επιτυχίας του καναλιού) είναι διαθέσιμα εξαιτίας θεμάτων αδείας, ενώ άλλες δημοφιλείς σειρές όπως το «2 Broke Girls» δεν συμπεριλαμβάνονται καν. Όπως έγραψε το The Verge: «Το All Access είναι μια υπηρεσία που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μάλλον μόνο το CBS ήθελε».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης