Fest of Fests: Η πιο «έξυπνη» πλατφόρμα νεανικού κινηματογράφου

afisses_festival_fest_deltio_typou3

Μια καινούργια, πρωτοποριακή κινηματογραφική πρωτοβουλία για τους νέους 

Το Fest of Fests είναι ένα νέο, δυναμικό δίκτυο ενημέρωσης και ανάπτυξης που φιλοδοξεί να παρέμβει με τον πιο σύγχρονο τρόπο προς όφελος της νεανικής κινηματογραφικής τέχνης. 

Η δράση Fest of Fests είναι μια καινοτόμα πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος (Π.Ε.Π.) Αττικής.  64 ειδικοί από 24 χώρες στην Αθήνα
Η Αθήνα γίνεται ο κόμβος και το σημείο αναφοράς που φέρνει κοντά εκπροσώπους που προωθούν παγκοσμίως τον παιδικό και νεανικό κινηματογράφο.

Στην πρώτη ετήσια συνάντησή τους, στις 25-28 Ιουνίου 2018, έρχονται στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης 64 προσωπικότητες από 24 χώρες. Από τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σερβία, την Κροατία, τη Σουηδία ως την Ινδία και το Ιράν, και από τον Καναδά και τις Η.Π.Α ως τη Βραζιλία, διευθυντές και οργανωτές παιδικών και νεανικών κινηματογραφικών φεστιβάλ, επικεφαλείς εκπαιδευτικών θεσμικών φορέων και ινστιτούτων, διευθυντές κέντρων κινηματογράφου, εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, παραγωγοί και σκηνοθέτες,θέτουν τις βάσεις που θα οδηγήσουντη νεανική κινηματογραφική τέχνη στην επόμενη μέρα.

Σε μια εποχή που μετράει 450 διεθνή φεστιβάλ νεανικού κινηματογράφου και 3.000 κινηματογραφικά φεστιβάλ για ενήλικες- πολλά από τα οποία διαθέτουν νεανικό τμήμα- είναι φανερή η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας συνδετικός κρίκος συνεργειών και αλληλεπίδρασης που θα μπορέσει να λειτουργήσει ως ένα διαρκές διεθνές φόρουμ εκπαίδευσης, ανταλλαγής εμπειριών και καινοτόμων ιδεών.

Στόχος αυτών των ενεργειών είναι η δημιουργία του περιβάλλοντος που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ενημερωμένου, κριτικού και χειραφετημένου θεατή, δηλαδή του «έξυπνου» θεατή.
Η Ψηφιακή πλατφόρμα SCREENWISER
Σημαντικό εργαλείο για την επιτυχία του FestofFests και των στόχων του είναι η προσβάσιμη μέσω διαδικτύου ψηφιακή πλατφόρμα 4ης γενιάςscreenwiser.
Με την πλατφόρμα αυτή δημιουργείται μια κοινότητα με δομή κοινωνικού δικτύου στην οποία ο χρήστης μπορεί:
- Να καλύπτει όλες τις ανάγκες του για παγκόσμια κοινωνική δικτύωση, πρόσβαση σε δεδομένα, εργαλεία νέας γνώσης και συνδημιουργίας (εργαστήρια, σεμινάρια κλπ).
- Να αναπτύσσει συνέργειες και συνεργασίες σε πραγματικό χρόνο.
- Να έχει εικόνα των χαρτογραφημένων δράσεων κινηματογραφικής και οπτικοακοακουστικής παιδείας που σχετίζονται με την ανάπτυξη του «έξυπνου» θεατή.
- Να έρχεται κοντά σε άλλα μέλη ή ομάδες που έχουν δημιουργικές και καινοτόμες ιδέες.
- Να εντοπίζει το κατάλληλο φεστιβάλ και να σχεδιάζει συνέργειες κινηματογραφικής παιδείας.


Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της ψηφιακής πλατφόρμας screenwiser ανατέθηκε μετά από διαγωνισμό στην AIT- AthensInformationTechnology (www.ait.gr) προκειμένου να υποστηρίξει τη δημιουργία, ανάπτυξη και διεθνή εξάπλωση ενός δυναμικού οικοσυστήματος στο χώρο του νεανικού κινηματογράφου και της οπτικοακουστικής παιδείας. Η διαδραστική πλατφόρμα screenwiser αξιοποιεί προηγμένες υπηρεσίες WEB και μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Κεντρικό δομικό στοιχείο του οικοσυστήματος αποτελούν οι κοινότητες των βασικών συντελεστών του συγκεκριμένου χώρου, οι οποίοι θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα για να δικτυωθούν, να επικοινωνήσουν και συνεργαστούν, να ενημερωθούν, να εκπαιδεύσουν και να εκπαιδευτούν, αλλά και να προβληθούν. Η πλατφόρμα διατηρεί το οικοσύστημα ενεργό και δημιουργικά ζωντανό παρέχοντας πλούσιο, επίκαιρο περιεχόμενο,ευχάριστη εμπειρία χρήστη και καλοσχεδιασμένες λειτουργίες και υπηρεσίες οι οποίες είναι εύκολα προσβάσιμες ανά πάσα στιγμή και από κάθε ενδιαφερόμενο σε κάθε γωνιά της γης με πρόσβαση στο Internet. Ετήσιες διεθνείς συναντήσεις
Πέρα από τη δυναμική της πλατφόρμας screenwiser, που συνοψίζει την πιο σύγχρονη εκδοχή προώθησης της νεανικής κινηματογραφικής τέχνης, η δράση Fest of Fests θα ενισχύεται κάθε χρόνο με διεθνείς συναντήσεις στην Αθήνα όλων των ενεργών και επιδραστικών εκπροσώπων του νεανικού κινηματογράφου παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

joker

Σε βίντεο στο Instagram, ο σκηνοθέτης Τοντ Φίλιπς εμφανίζει το Φίνιξ με το σαρδόνιο χαμόγελο του πιο αγαπημένου «κακού» των κόμιξ, ενω στο πρόσωπό του αναβοσβήνει το κατάλευκο πρόσωπο με το σατανικό γέλιο

fukunaga

Ο 41χρονος σκηνοθέτης, που είχε λάβει πολύ καλές κριτικές για τον πρώτο κύκλο της σειράς «True Detective» θα σκηνοθετήσει τη νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ – Τα γυρίσματα ξεκινούν στις 4 Μαρτίου και η ταινία θα βγει στη μεγάλη οθόνη τον Φεβρουάριο του 2020

country_arthro

Πλήθος αφίξεων εκ των οποίων συνιστώ δύο, “Γλυκιά πατρίδα” και “ο κατάσκοπος που με παράτησε”, καθώς και την επανέκδοση του αριστουργηματικού φιλμ νουάρ “Ο κόκκινος κύκλος”

ethan5

Από τότε που στα 90s καθόρισε το πρότυπο του indie-φιλοσοφο-ρομαντικο-κούκλου που έπαιζε κιθάρα κι αγαπούσε με πάθος τη Γουαϊνόνα Ράιντερ στο «Νέοι, ωραίοι και άνεργοι», ο Ίθαν Χοκ έχει αγαπήσει με αντίστοιχο πάθος το ανεξάρτητο σινεμά (κι εκείνο αυτόν) και την ανεξάρτητη μουσική