Σεϊλίν Γούντλι για Πρόεδρος

Σεϊλίν Γούντλι για Πρόεδρος


Η νεαρή Σεϊλίν Γούντλι - που έγινε διάσημη με τους «Απογόνους», το «Λάθος αστέρι» και το «Big Little Lies» - είναι γνωστή για την έντονη ακτιβιστική της δράση.

adrift1
 Ήταν αυτή της η ορμή που την έφερε στη νέα ταινία του Μπαλτάσαρ Κορμάκουρ «Μετά την καταιγίδα», όπου η Γούντλι υποδύεται την Τάμι Όλνταμ Άσκραφτ, μια γυναίκα που ξέμεινε στα ανοιχτά του Ειρηνικού για 41 ολόκληρες μέρες.

Ο χαρακτήρας της Γούντλι πρέπει να μανουβράρει ένα κατεστραμμένο ιστιοπλοϊκό σκάφος, παρόλο που και εκείνη και ο σύντροφός της είναι τραυματισμένοι βαριά. «Είμαι κολυμβήτρια οπότε έχω σύνδεση με το στοιχείο του νερού», σημειώνει. «Είχα πολλή εξοικείωση με τη θάλασσα αλλά όχι με την ιστιοπλοΐα. Έκανα δυο μήνες συνολικά εξάσκηση». Αλλά ο απώτερος οδηγός της ήταν το βιβλίο της Όλνταμ Άσκραφτ, η οποία αποτύπωσε την περιπέτειά τους στο βιβλίο “Red Sky in Mourning: A True Story of Love, Loss and Survival at Sea” («Κόκκινος ουρανός: Μια πραγματική ιστορία αγάπης, απώλειας κι επιβίωσης στη θάλασσα»). Ο τίτλος είναι παραλλαγή του (αγγλικού) ρητού: «Κόκκινος ουρανός το βράδυ, ναύτες χαλαροί. Κόκκινος ουρανός το πρωί, ναύτες προσοχή». «Το διάβασα δυο φορές», λέει η ηθοποιός. «Ήθελα να καταλάβω την οπτική της γωνία και την ψυχή της, οπότε το βιβλίο με βοήθησε τρομερά».

Η Σεϊλίν Γούντλι έγινε γνωστή από το ρόλο της στους “Απογόνους” του Αλεξάντερ Πέιν, όπου υποδυόταν την κόρη του Τζορτζ Κλούνι (έναν ρόλο για τον οποίο ήταν υποψήφια στις Χρυσές Σφαίρες). Στα γυρίσματα αυτής της ταινίας ήταν που γνώρισε τους σεναριογράφους του «Μετά την καταιγίδα», Άαρον και Τζόρνταν Κάντελ. Όταν όμως της έστειλαν το σενάριο, η Γούντλι ήταν απασχολημένη: ήταν την περίοδο που αγωνιζόταν κατά του αγωγού πετρελαίου στη Ντακότα.

Συγκεκριμένα, τη μέρα εκείνη η ακτιβίστρια ηθοποιός θα συλλαμβανόταν γιατί συμμετείχε στις διαδηλώσεις κατά της κατασκευής του αγωγού. «Έλαβα το σενάριο τη μέρα που με συνέλαβαν και χάθηκε κάπου στο inbox μου», θυμάται. «Μετά από ένα μήνα μου τηλεφώνησαν οι ατζέντηδές μου και με ρώτησαν αν ξέρω τον Άαρον και τον Τζόρνταν. Εγώ τους είπα, Εννοείται! Είναι τα φιλαράκια μου από τη Χαβάη. Τότε συνειδητοποίησα τι έγινε».

Τη σύλληψή της την είδαν ζωντανά χιλιάδες άνθρωποι, αλλά όχι και όσα έγιναν μετά. «Με έγδυσαν για να με ψάξουν», λέει στο Marie Claire. «Κανονικά όλη τη διαδικασία, γδύσου, γύρνα, άνοιξε τους γλουτούς σου, σκύψε. Έψαχναν για ναρκωτικά στον πωπό μου. Όταν είσαι μέσα στο κελί και κλείνει η πόρτα, τότε συνειδητοποιείς ότι κανείς δεν μπορεί να σε σώσει. Αν πιάσει φωτιά και αποφασίσουν ότι δε θα ανοίξουν την πόρτα, θα πεθάνεις. Είσαι ένα φυλακισμένο ζώο». Η Γούντλι τελικά δήλωσε ένοχη στις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο δικαστικής επιτήρησης.




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ (ADRIFT) - TRAILER (GREEK SUBS)
adrift1
adrift2
adrift3
adrift4
adrift5
adrift6
adrift7
Κλείσιμο
 

Πέρα από τον αγωγό της Ντακότα, η Γούντλι ασχολείται και με την οργάνωση Up to Us που παρέχει δομές για την οργάνωση και επικοινωνία πολιτικών κοινοτήτων, αλλά και με τη ΜΚΟ All it Takes, ένα πρόγραμμα εκμάθησης νέων σε σχέση με κλιματικά θέματα, το οποίο τρέχει με τη μητέρα της και για το οποίο βραβεύτηκε πριν δυο χρόνια.

Η Γούντλι μοιάζει σα να προσγειώθηκε από άλλο πλανήτη στο Χόλιγουντ, κι ας δουλεύει εκεί από 5 χρονών. Βουρτσίζει τα δόντια της με πηλό και φτιάχνει το δικό της αποσμητικό. Έχει πει μια από τις καταπληκτικές και απρόσμενες ατάκες που έχουν βγει ποτέ από στόμα σταρ του Χόλιγουντ: «μου αρέσει να κάνω ηλιοθεραπεία γυμνή για να παίρνει ο κόλπος μου λίγη βιταμίνη D». Μέχρι και σε επεισόδιο του «Girls» τη μνημόνευσε γι’ αυτό η Λίνα Ντάναμ: «Στη Σεϊλίν Γούντλι της αρέσει να πηγαίνει κάπου ιδιωτικά, και να ανοίγει τον κόλπο της στον ήλιο. Έτσι είναι που παίρνει τη λάμψη της. Οπότε, όταν πηγαίνει στην πρεμιέρα, του «Insurgent» για παράδειγμα, δεν έχει να κάνει με το μακιγιάζ. Είναι ο ήλιος στο πράγμα της».

Η ίδια δεν προσποιείτα ότι τα κάνει όλα σωστά. «Κανείς δεν είναι τέλειος», λέει στο Marie Claire. «Χρησιμοποιώ περισσότερο πλαστικό απ’ όσο χρειάζομαι. Θα αγοράσω προϊόντα από εταιρείες με τις οποίες δε συμφωνώ. Η μεγαλύτερη μετατόπιση που μπορούμε να κάνουμε είναι η επίγνωση γύρω από αυτά τα πράγματα. Αυτός είναι ο καταλύτης για την αλλαγή. Πρέπει να ξυπνάμε κάθε μέρα και να ρωτάμε: Πώς μπορώ να κάνω περισσότερα; Πώς μπορώ να προσαρμόσω τη ζωή μου για να δημιουργήσω στην πραγματικότητα την αλλαγή για την οποία παραπονιέμαι; Έτσι, ξαφνικά εμψυχώνεσαι, είσαι παθιασμένη, έχεις καύσιμα κάτω από τα πόδια σου για να σε πάνε μπροστά με έναν τρόπο που είναι ευεργετικός όχι μόνο για την προσωπική σου ζωή αλλά και για τον κόσμο».

Διόλου απρόσμενα, δεν αποκλείει την ενασχόληση με την πολιτική. Όταν δούλευε στην προεκλογική εκστρατεία του Μπέρνι Σάντερς το σκέφτηκε πρώτη φορά. “Χμμ, ίσως κατέβω στις εκλογές για το Κογκρέσο σε μερικά χρόνια”, έχει πει στους New York Times. «Και ξέρεις τι; Δε θα το αποκλείσω. Ποιος ξέρει; Η ζωή είναι μεγάλη και εγώ μικρή».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης