«Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ στη μεγάλη οθόνη!

«Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ στη μεγάλη οθόνη!

Το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που προκάλεσε το Wikileaks, έχει εμπνεύσει το σενάριο σε ένα από τα πολυαναμενόμενα πολιτικά θρίλερ της χρονιάς

«Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο»: Ο Τζούλιαν Ασάνζ στη μεγάλη οθόνη!
«The Fifth Estate» ή, επί το ελληνικότερον, «Ο Άνθρωπος που Πούλησε τον Κόσμο». Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο «εγκέφαλος» πίσω από το Wikileaks, οι αποκαλύψεις του οποίου σόκαραν όλο τον κόσμο, έρχεται την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, στη μεγάλη οθόνη.

Κάθε γενιά έχει μια επαναστατική φιγούρα, που μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι της εξουσίας και να ξεπεράσει τα όρια. Για μερικούς είναι σύμβολο ελπίδας, για άλλους ένας επικίνδυνος εχθρός του κράτους.

Στις αρχές του 21ου αιώνα, ένα τέτοιο πρόσωπο, που μερικοί αποκάλεσαν οραματιστή και άλλοι προδότη, είναι ο Αυστραλός Τζούλιαν Ασάνζ.

Το τεράστιο πολιτικό σκάνδαλο που προκάλεσε το Wikileaks, έχει εμπνεύσει το σενάριο σε ένα από τα πολυαναμενόμενα πολιτικά θρίλερ της χρονιάς.

Ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς, ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (τηλεοπτική σειρά “Sherlock”, “Star Trek Into Darkness”, “12 Years a Slave”), θα υποδυθεί το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της τελευταίας διετίας.
Κλείσιμο



Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία εκθέτει την εξαπάτηση και τη διαφθορά της εξουσίας, που κατάφερε να μετατρέψει την άγνωστη ιστοσελίδα Wikileaks σε μία από τις πιο πολυσυζητημένες των τελευταίων ετών, καθώς επίσης και τον ιδρυτή της σε ήρωα.



Η ιστορία ξεκινά με το μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ να συνεργάζονται, με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου.



Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.



Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει.

Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία -και ποιο είναι το κόστος του να τα αποκαλύπτεις;



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης