Δόθηκαν τα βραβεία αγοράς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δόθηκαν τα βραβεία αγοράς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Δείτε που απονεμήθηκαν τα πρώτα -αναπτυξιακά- βραβεία 

Δόθηκαν τα βραβεία αγοράς στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η Αγορά, το αναπτυξιακό κομμάτι του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με υπεύθυνη οργάνωσης την Marie-Pierre Macia, ανακοινώνει τα αναπτυξιακά βραβεία της, στο πλαίσιο του 54ου ΦΚΘ.
 
Η κριτική επιτροπή του 9ου Φόρουμ Συμπαραγωγών Crossroads, η οποία αποτελείται από τους Alesia Weston (πρώην στέλεχος του Sundance Film Institute), Peter Carlton (Warp Films – παραγωγός, Αγγλία) και Αμάντα Λιβανού (Beben Films – Παραγωγός, Ελλάδα), απονέμει το βραβείο συμπαραγωγής (εικόνα και ήχο) από την ελληνική εταιρία POST-PRODUCTION 2|35 στο κινηματογραφικό σχέδιο:
 
THE SEA AND ITS WAVES, Σκηνοθεσία: Liana Kassir & Renaud Pachot, Παραγωγή: Mathieu Mullier, Kafard Films, Συμπαραγωγή: Abla Khoury, Ginger Beirut Production, Λίβανος - Γαλλία
 
Κλείσιμο
Ο παραγωγός  του βραβευμένου σχεδίου κερδίζει επίσης διαπίστευση για το Producer’s Network του προσεχούς Φεστιβάλ των Καννών.
 
II. ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (CNC), ο γαλλικός δημόσιος οργανισμός που στοχεύει στην υποστήριξη και την προώθηση της οικονομίας του κινηματογράφου στη Γαλλία και στο εξωτερικό, προσφέρει για τρίτη χρονιά στο πλαίσιο του Crossroads, βραβείο αξίας 7.000 ευρώ για ανάπτυξη σεναρίου στο κινηματογραφικό σχέδιο:
 
A HISTORY OF WOMEN, Σκηνοθεσία: Ülkü Oktay, Παραγωγή: Onur Ünlü, Sebnem Vitrinel, Eflatun Film, Τουρκία
 
Επίσης, απονέμει ειδική μνεία στο κιν/φικό σχέδιο:

Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ, Σκηνοθεσία: Ζαχαρίας Μαυροειδής, Παραγωγή: Φαίδρα Βόκαλη, Marni Films, Ελλάδα
 
III. Το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο MFI SCRIPT 2 FILM WORKSHOPS που διοργανώνεται από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (ΜΙΚ) βραβεύει με υποτροφία για περαιτέρω ανάπτυξη σεναρίου το κινηματογραφικό σχέδιο: 
THE SATELLITES, Σκηνοθεσία: Nenad Mikalacki, Παραγωγός: Pascaline Saillant, 25 Films, Γαλλία-Σερβία
IV. Η εταιρία GRAAL βραβεύει για τέταρτη χρονιά μία από τις 12 ταινίες του τμήματος Agora Works in Progress που παρουσιάστηκαν στο 54ο Φεστιβάλ, προσφέροντας υπηρεσίες και υλικά σε post-production αξίας έως 70.000 ευρώ.
 
Η κριτική επιτροπή των Agora Works in Progress, η οποία αποτελείται από τους Olivier Heitz (εταιρία πωλήσεων MK2, Γαλλία) Matthieu Darras (Φεστιβάλ Κινηματογράφου San Sebastian, Ισπανία) και Κωνσταντίνα Βονόρτα (Graal, παραγωγός, Ελλάδα) βραβεύει την ταινία:
 
NEXT TO HER, Σκηνοθεσία: Asaf Korman, Παραγωγή: Haim, Mecklberg & Estee Yacov - Mecklberg, 2-Team Productions, Ισραήλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης