Πακέτο στήριξης 3,4 εκατ. ευρώ στον ελληνικό κινηματογράφο από την ΕΡΤ

Πακέτο στήριξης 3,4 εκατ. ευρώ στον ελληνικό κινηματογράφο από την ΕΡΤ

Μπορεί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, η διοίκηση της ΕΡΤ όμως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη...

 Τηλεφωνική συνομιλία Παπανδρέου-Γκρούεφσκι
Πακέτο στήριξης 3,4 εκατ. ευρώ στον ελληνικό κινηματογράφο από την ΕΡΤ
Μπορεί οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να βρίσκονται σε απεργία διαρκείας, η διοίκηση της ΕΡΤ όμως βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το 53ο Φεστιβαλ Κινηματογράφου του οποίου υπήρξε «ιστορικός» χορηγός και ανακοίνωσε μάλιστα πακέτο στήριξης στον ελληνικό κινηματογράφο, ύψους 3,4 εκατομμυρίων ευρώ. 

Το ποσό, όπως ανακοίνωσε σήμερα - Πέμπτη στη διάρκεια συνέντευξης τύπου της ΕΡΤ στις εγκαταστάσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Θεσσαλονίκη, το μέλος του Δ.Σ της δημόσιας τηλεόρασης κ. Χάρης Παπαδόπουλος θα διατεθεί για τη χρηματοδότηση συνολικά 35 συνολικά ταινιών Ελλήνων σκηνοθετών (από 120.000 το μεγαλύτερο ποσό έως 40.000 ευρώ το μικρότερο).
Κλείσιμο

«Η υποστήριξη μας στον κινηματογράφο εντάσσεται στον κοινωνικό ρόλο της Δημόσιας τηλεόρασης» τόνισε ο πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΡΤ κ.Νίκος Τέλλης υπογραμίζοντας ότι «η τέχνη και ιδιαίτερα ο κινηματογράφος, αποτυπώνει τις διεργασίες και τα υπόγεια ρεύματα, δίνει ανάσες για να διαβούμε τις δυσκολίες».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου που αφορούν στη στήριξη του Ελληνικού Κινηματογράφου ο κ.Τέλης υπογράμμισε πως : Η ΕΡΤ θα χρηματοδοτήσει με κονδύλι 3,4 εκατομμυρίων ευρώ 35 ελληνικές ταινίες , η επιτροπή του 1,5% μετονομάζεται σε «Επιτροπή Διαχείρισης Πόρων για τον Κινηματογράφο» και η ΕΡΤ αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών για την προβολή και προώθηση των ταινιών (διάθεση δωρεάν διαφημιστικού χρόνου, συμμετοχή στα κονδύλια για την προβολή και προώθηση ταινιών σε διεθνή φεστιβάλ, την δημιουργία ζωνών προβολής των ταινιών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς της ΕΡΤ, μέτρα προώθησης των ταινιών στο εξωτερικό κ,α).

Σε παρέμβαση του ο το μέλος του Δ.Σ της ΕΡΤ κ.Χάρης Παπαδόπουλος ανακοίνωσε τη θεσμοθέτηση από τον ερχόμενο Ιανουάριο ετήσιου κινηματογραφικού θεσμού με τον τίτλο «Κινηματογραφικός Μαραθώνιος», που θα πραγματοποιείται στους κινηματογράφους «Αττικόν» και «Απόλλων» με την προβολή ταινιών Ελλήνων δημιουργών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης