Στον Πολ Στρέιντερ η Τιμητική Καρδιά του Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Στον Πολ Στρέιντερ η Τιμητική Καρδιά του Φεστιβάλ του Σαράγεβο

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος τιμάται για το σύνολο της καριέρας του

Πολ_Στρειντερ-Καρδια_του_Φεστιβαλ_του_Σαραγεβο
Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σεράγεβο θα τιμήσει τον Αμερικανό σκηνοθέτη και σεναριογράφο Πολ Σρέιντερ με το βραβείο Τιμητική Καρδιά του Σαράγεβο στην 28η διοργάνωσή του που πραγματοποιείται από τις 12 έως τις 19 Αυγούστου.

Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος τιμάται για το σύνολο της καριέρας του που περιλαμβάνει τα σενάρια για τις ταινίες του Μάρτιν Σκορσέζε «Ταξιτζής», «Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού» και «Οργισμένο Είδωλο», καθώς και τις δεκάδες ταινίες που σκηνοθέτησε συμπεριλαμβανομένων των «Επάγγελμα: Ζιγκολό», «Μίσιμα: Μια ζωή σε τέσσερα κεφάλαια» και «Ξένοι στη Βενετία».

Το 2019, ο Πολ Σρέιντερ προτάθηκε για Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου για το φιλμ «Ακρότητες», το οποίο σκηνοθέτησε. Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας πέρυσι παρουσίασε την ταινία «Μετρητής Καρτών» με πρωταγωνιστές τον Όσκαρ Άιζακ και την Τίφανι Χάντις, η οποία εισέπραξε θετικές κριτικές και είχε εμπορική επιτυχία.



Ο Πολ Τζόζεφ Σρέιντερ γεννήθηκε το 1946. Έλαβε πτυχίο από το Κολλέγιο Κάλβιν και μεταπτυχιακό από την Σχολή Κινηματογράφου του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, ενώ εργαζόταν ως κριτικός κινηματογράφου και έγραφε το βιβλίο «Transcendental Style in Film». Το 1978 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία, «Θανάσιμη Απειλή» βασισμένη σε σενάριο που έγραψε μαζί με τον αδελφό του.

Κλείσιμο
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος θα λάβει το βραβείο σε τελετή στις 13 Αυγούστου και θα ακολουθήσει ειδική προβολή της ταινίας του «Μετρητής Καρτών».

Πηγή: ΑΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

O Αρμι Χάμερ είναι τελείως απένταρος - Από σταρ του Χόλιγουντ... έγινε «κλείστρα» σε ρεσεψιόν ξενοδοχείου

Ο 49χρονος λίγες ώρες πριν πεθάνει έξω από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» είχε επισκεφθεί ιδιώτη γιατρό

Προβληματισμός για την υποπαραλλαγή «Κένταυρος» στην Ευρώπη - «Θα έρθει και στην Ελλάδα», λένε οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης